Протестът на Майките ли Принуди Валери Симеонов да си Хвърли Оставката?! Истината ще ви Шокира:

Внезапната оставка на Валери Симеонов изненада цяла България. Народът й се зарадва като резултат от непримиримите протести на майките на деца с увреждания. А разни медийни анализатори дори заключиха, че гражданското общество у нас най-сетне се било пробудило и осъзнало силата си. Трети пък коментираха, че оставката на Валери се случила вследствие на уплах у правителството от много по-масовия протест срещу горивата. И с отвода на ВалеритУ, Борисов решил да тушира именно това масирано улично недоволство.

Истината обаче се оказа много по-различна и плашеща: Валери Симеонов е подал оставка не заради натиска на майките, нито заради призивите на някое от разноликите, разнородни и разнообразни протестни шествия из страната. Нищо подобно! Днес стана ясно, че заслугата за светкавично хвърлената „патриотична“оставка е изцяло на… ДПС… и почетният й председател Ахмед Доган!

Skandalno.net припомня, че още на 24 октомври ДПС излязоха с декларация, в която поискаха оставката на Симеонов и заплашиха, че ако не я получат, ще предизвикат предсрочни избори.

Тогава и Симеонов, и Борисов си направиха оглушки. Но две седмици по-късно (на 11 ноември) избухнаха протестите. Вчера обаче (на 16 наември), часове преди лидерът на НФСБ в крайна сметка да хвърли министерската си оставка, Мустафа Карадайъ и Цветан Цветанов се срещнаха в Парламента, да обсъдят на закрити врати… новият закон за вероизповеданията! Поне така бе обявена официално темата на разговора им. Но на излизане от срещата, първите думи на Карадайъ пред медиите бяха, че иска главата на Валери Симеонов. А ако ли не – ДПС ще събори кабинета „Борисов“- 3. …И стана ясно каква е била основната тема на срещата му с Цветанов.

Защо лидерът на ДПС е договарял главата на Симеонов с втория в ГЕРБ! Ето отговора: Всеизвестен факт е, че Валери Симеонов беше марионетката на Цветанов в правителството, а двамата имат безброй общи икономически интереси. Това разкри още миналата година Волен Сидеров.

Така или иначе, само 4 часа след знаковата среща между Карадайъ и Цветан Цветанов, Симеонов се изтъпани по телевизията за да обяви, че… си подава оставката като вицепремиер. И координирано с Борисов, се изкара жертва на медийна атака. А че го е координирал с Премиера е ясно, защото още на следващия ден и Борисов обвини медиите, че саботирали работата на правителството му.

В крайна сметка, майките получиха това, което искаха. Доган – също… А вайканията на Борисов отпреди месец, че ако Симеонов подаде оставка „ще се счупи конструкцията на цялото му правителство“, се оказаха силно преувеличени. Кабинетът „Борисов-3“ оцеля.

И как не! Борисов няма от какво да се страхува, щом Доган е доволен! Вече е повече от ясно, че бутафорните улични НПО- протести не целят да бутнат кабинета, а само да го клатят и да извиват ръце. Но пък волята на почетния председател на ДПС е напълно достатъчна ГЕРБ да изхвърчат от властта. Затова и Борисов и хората му се респектират и съобразяват само с исканията на Доган… не и с тези – на протестиращите българи.

Но едва ли ДПС ще се задоволят само със скалпа на Валери Симеонов. Доган вдигна мерника на „Патриотите“ още преди 2 месеца, когато Каракачанов и Симеонов дружно запитаха НСО защо охранява Сокола. А съвсем го вбесиха когато пак двамата, по войводски, опитаха да саботират сделката му за покупката на ТЕЦ-Варна.

Въпреки атаката Доган придоби мажоритарния дял от Топлофикацията. Но от онзи момент нататък ДПС скочиха на война срещу „патриотите“ с ожесточени нападения по всички флангове. И със заветната цел да ги изхвърлят от правителството на Борисов. Неслучайно от тогава ДПС върло настояват за гербаджийско правителство на малцинството, без патриотите – за да може Доган да контролира Борисов и кохортата му още по- изкъсо.

Но… това е ДПС!

Неслучайно и от години, при всяка отдала й се възможност, Корнелия Нинова категорично обявява, че БСП никога повече няма да прави коалиции с ДПС. И свидетелства за особено топли икономически отношения между Доган и Борисов. Лявата лидерка знае, че от 10 години насам Доган и партията му са в опозиция само на хартия. А в действителност управляват та пукот се вдига- и по общини, и в централната власт. И със зъби и нокти крепят крадливите и продажни правителства на Борисов. Но едва ли защото Борисов е много симпатичен на Доган. И едва ли защото двамата имат общ бизнес.

Истината за здравата връзка между Тиквата и Сокола е повече от брутална и симптоматична: Като бивш агент на ДС, още в края на 90-та година Ахмед Доган бе прихванат и опитомен от новите си господари – ЦРУ. И всички по-нататъшни Соколови действия бяха продиктувани от тази му зависимост. Същото е положението и с Бойко Борисов. Тези две марионетки са все още в политиката, а не в затвора точно защото чинно и безропотно изпълняват нарежданията на кукловодите си от Вашингтон.

Именно по американска ЦРУ-поръчка през 2014 г. ДПС бутна правителството на Орешарски, като оттегли подкрепата си от него – за да върне на власт агентурния си колега Буда. 

Такава е статуквото в днешна васална US-ES България – сделки, договорки, афери между политици, посолства, западни разузнавателни централи, ченгета и олигарси. Отвратителна система, чиято цел е малцината богати да стават все по- богати, а мнозинството бедни – все по- бедни. Такава е системата и в САЩ, и в ЕС. А у нас, като колония, окупирана от тези западни сили нещата са трижди по-брутални и тежки. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Какво да коментирам след Надя, като тя ясно и прозорливо е казала цялата истина? Подкрепям казаното с две ръце! Ако все още има някой, който се чуди кого да избере на евентуални бъдещи избори, ще му разкажа мъдрия съвет на един човек, който не е вече между живите. Отвратен от всички, бях твърдо решен да не отида на избори. За кого да гласувам, като не вярвах вече на никого? Вика ми човекът: Ще отидеш, ще гласуваш за по-малкото зло, че от сегашното по-лошо няма! Непросветен в политиката, питам: А как да разбера кои управници са добри и кои лоши? Ееее, това е най-лесно: Ако животът на хората се подобрява, вярвай им, ако нещата вървят надолу, гласувай против тях! Истина е и е мъдро казано. Българи, в момента ситуацията е същата! Колкото и да не харесвате Нинова, все пак тя не е всеизвестен мафиот! Правете разлика между номенклатурчици и социалисти /респ. комунисти/. Не слагайте всички под общ знаменател! Вчера видях лозунг на един от протестите „Демокрация на народа“ – абсолютна, тотална политическа неграмотност! „Демокрация“ е въдицата, която поставят пред народа, за да го оглозгат! Има „власт на народа“, което не е демокрация, а диктатура! Как иначе могат да бъдат озаптени кръвожадните сегашни акули? Помислете, преди да заклеймявате социализма! Това, че Живков го беше извратил, не трябва да ви заблуждава! Той беше хитър, прост циганин, но дойде времето да плачем дори за него. Пази, Боже!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *