Протестът ескалира! Ден 37: Ще счупим ръцете на Мафиота Борисов, ще блокираме цялата страна! (14.08.2020) (НА ЖИВО:)

“Обещахме го и днес ще го направим – “ще извиваме ръцете на Борисов образно казано, докато ги счупим”. Продължаваме да ескалираме протеста, да затваряме все повече и повече кръстовища, проходи, магистрали… докато затворим цялата страна”, каза днес един от лидерите на гражданските протести адв. Николай Хаджигенов. В триъгълника на властта хиляди мощно скандират ”Оставка”. Днес броят на протестиращите е рекорден.

Тази вечер има много повече хора на площада в Триъгълника на властта, отколкото в други вечери. Протестиращите мощно скандират „Оставка“.

Един след друг оратори се качват на трибуната и призовават за оставка на правителството и предсрочни избори въпреки днешната реч на премиера Борисов за конституционни промени. Протестиращите смятат, че това е поредният подъл и отчаян опит на мафиота Борисов да остане на власт.

След като изпяха химна протестиращите тръганаха на обичайното си шествие към Софийския университет. Никой все още не знае какви ще са действията им днес. Очаква се да блокират още 3-4 основни пътни артерии в столицата.

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО:

https://youtu.be/ps0IPV6Y4nc

Варна: За поредна вечер хиляди варненци са по улиците на града в знак на протест срещу правителството. Протестиращите се събраха пред Общината.

Тяхното намерение е да блокират Аспарухов мост. По улиците ехтят познатите възгласи: ”Оставка”, „Мафия” и „Гешев е позор, оставка и затвор”.

Записите му се оказаха автентични, чекмеджето му бъкано с кюлчета и пачки, министрите – му хора на Пеевски, нашият Велико Народно Събрание щял да ми свиква… Народе, хайде покажи малко характер не само когато ти блокират достъпа до морето и магазина! Срам и позор за всички нас, ако позволим на тези крадци да ни пренапишат Конституцията!, заяви предприемачът Георги Иванов.

АМ „Струма“: Протестиращи, хванати с вериги един за друг, направиха опит да блокират пътя за „Кулата“. На място се струпа много полиция, която не им позволи да затворят главния път, а само страничния, съобщи bTV. Протестът образува голямо задръстване за около 2 часа.

15-18 часа:“ Водени от адв. Николай Хаджигенов протестиращи блокираха пътя за Калотина днес след обяд, прие което се образува опашка от 15 км. автомобили.

В 37-ия ден на протести в София остава блокадата на кръстовищата на Орлов мост, пред Ректората на Софийския университет, както и пред Министерския съвет.

Гр. Гурково: Протестиращи спряха и движението на Прохода на Републиката.

АМ: Тракия: Протестно шествие забави движението по автомагистрала Тракия. Ген. Димитър Шивиков развя трибагреника.

Русе: Блокада на „Дунав мост“ край Русе предизвика километрично задръстване. Жандармерията отби 30-те коли, причинили блокадата в дясно за „проверка на документи“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Майко моя, Аз видях светеща България …


    На Бузлуджа бушуват бесни хали
    И блъскат моята снага в нощта
    Сам съм пред паметника вечен
    Блести в душата загаснала звезда !

    Много бомби, взривове коварни трябват
    За да разрушите вековна памет на върха
    Бузлуджа със кърви е полята
    Четата на Стефан Караджа във бой за Свобода!

    Поругаха паметника 13-ет века на България
    и, Всички символи по него там
    Кой, защо посегна на България
    История закриват да ни правят Роби…

    Стоя на билото на „Стара планина”
    Бузлуджа стой до мен на почит и на чест
    Аз гледам и на север и на юг
    Под мене свети тоз Народ !

    Той, няма да угасне
    Като петолъчната звезда над мен
    Народа няма да угасне
    Майко моя, Аз видях светеща България …

    Стефанъ Д-ръ Димитровъ Чолаковъ
    28-29 юли 2017-07-30 Бузлуджа

  2. Това не се търпи повече мутра проста да иска да поправя конституцията на България. Това е чудовищно въоражавайте се но не само с търпение…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *