Радев извънредно: Може ли Мафията да ни донесе демокрация?! Отговорът е „НЕ“! Доверието в това управление е безвъзвратно загубено. Оставка! (С ВИДЕО)

„Изявлението на премиера днес е нарушение на Конституцията. По конституция правото на инициатива за свикване на ВНС принадлежи не на премиера, а на Народното събрание и по-точно на поне половината от народни представители. Законът делегира такова право и на президента”. Доверието в това управление е безвъзвратно загубено. Борисов демонстрира пренебрежение към конституцията с днешното си искане за свикване на Велико Народно събрание за проект на нова Конституция. Това заяви президентът Румен Радев в обръщение към нацията.

Репресиите над недоволните, провокациите и опитите на правителството на Борисов да се неглижира гражданското общество само потвърждават необходимостта от оставки. Доверието към управляващите е безвъзвратно загубено“, заяви в специалното си обръщение президентът Румен Радев.

Правото на инициатива за свикване на ВНС принадлежи на не по-малко от половината депутати и на президента. Но не и на министър-председателят.

А отвъд закона, ако погледнем на въпроса откъм моралната му страна: Може ли премиер, който превърна демокрацията в автокрация и диктатура, да свиква ВНС? Моят отговор е „не“!

Може ли партията-държава, която унищожи разделението на властите и ги подчини, да инициира промени в конституцията за повече демокрация? Отговорът ми е „не“

Може ли мафията да реформира съдебната власт? Моят отговор е „не“! Може ли тази власт да организира честни избори? Моят отговор е „не“!

Разговор е възможен само след оставки и провеждането на честни предсрочни избори“, заяви още президентът.

Цялото обръщение на президента Румен Радев вижте във ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ И ДОВЕРИЕ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ ДОСТОЕН БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ РУМЕН РАДЕВ ЗА ЧИСТА И СВЯТА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА МУТРИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ МАФИЯ ГЕРБ ВЪН О С Т А В К А

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *