Протести, Ден 52 (29.08)! Властта се окопава за 2 септември! Народът се готви за Великото Народно Въстание!

Днес е 52-ия ден от всенародните протести с искане за оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев. Не стихват призивите за участие във Великото народно въстание, което е обявено за 2 септември. В същото време властта започна да се окопава. Служители разширяват зоните за сигурност пред Министерски съвет и парламента.

На тези мерки на мафиотското правителство, щабът на протеста отговаря със свои мерки: В София, Варна, Пловдив и Бургас се разпространяват листовки с призив за участие в големия протест на 2 септември. Адв. Николай Хаджигенов от Отровното трио съобщи, че властта е разпоредила хиляди полицаи и жандармеристи от провинцията да пристигнат в София на 1 септември, дед преди въстанието. Служители разширяват  и зоните за сигурност около основните държавни институции. „Явно се подготвят за 2 септември. Борисов непрекъсното повтаря: „ Аз, аз, аз, моите пари, давам ви тези милиони“. Каскетът е инструмент. Борисов също е  инструмент в ръцете а Гешев.

Каскетът е инструмент за тормоз и насилие. Това ще го променим. На 2 септември ще прорежем тумора, който разяжда държавата ни. Ще повтаряме всеки ден: „Мен не ме е страх“. И ще им го покажем на 2 септември. Ще им покажем, че нас не ни е страх. Краят на Хунтата е близо.

По-рано днес в Пловдив се проведе авто-шествие, което огласи целия град. Българите в Лондон пък блокираха посолството ни там и стартираха безсрочен протест до оставката на премиера и главния прокурор.

Тихомир Василев:

Гешев се крие като мишка. Колкото повече наближава датата 2 септември, толкова повече различни региони на България се изправят, без страх. И в Созопол хората се вдигнаха, а вие чухте ли за този митинг. Над 3 хиляди души бяха. На 2 септември всички ще сме заедно. Нека всеки вземе със себе си поне още един човек – дете, родител. Дъвчат ни, глозгат ни и си мислят, че нас ни е страх. Обаче вече ни загризаха до кокал и няма повече на къде. И… не, не ни е страх. Вече не. Тях ги е страх, те се крият. Каскета и Пожарникаря не могат да преживеят това ,че всички българи се обединиха. И щом българите се обединиха, усетиха силата си. И първата им работа беше да викнат: Мутри , вън! Да живее България.

Велислав Минеков от Отровното трио:

52 дни ние бяхме тук. Остава още малко. Ако тези нещастници имат поне малко разум в главите си, те трябва да си тръгнат още утре сутрин. В противен случай върху главите им ще се стовари нашия справедлив народен гняв, нашата мощ, ярост и сила. Тук ни събра насилието на тази мафиотска власт. Решиха ,че могат да се гаврят с нас до безкрай. Доказахме, че България се обитава от народ с гръбнак. И ясно им показахме, че мафиотската им Хунта ще бъде премахната и съборена. Скъпи приятели, събирайте дух и енергия. Ще ги премахнем и това ще се случи в следващите дни. Дано не се стигне до въстание, защото ще се лее кръв. Но доброволно или насилствено, ние ще ги пометем. От тях зависи как ще се случи това.

Арман Бабикян  от Отровното трио:

Спомням си последния път, когато българите се обединиха масово. Беше по повод победите ни на световното първенство по футбол през 94 г. Много хубаво беше. Днес сме свидетели на второто голямо обединение на българския народ за последните 30 години. Този път обаче залогът е голям – обединили сме се за законност и за бъдещето на децата ни.

Страната ни вече 11 години е затисната от едно фашистко управление, което ни управлява като всява разделение сред хората. Докъде я докарахме- тези хора крадат не само европейските пари за България… те крадат и от българския бюджет. Трябва да си дадем сметка, че няма никаква полза да стоим пред телевизора и да псувате майките им. Най-много жена ви да изчисти телевизора от плюнките. Докато протестирате пред телевизора с ракия в ръка, докато обяснявате: „Абе те онея на площада нищо няма да направят“, наистина нищо няма да се случи. Има едни дървени философи, които стоят отстрани и дават акъл как се сваля хунта. Но с ракията пред телевизора не става – нито деца се правят така, нито се сваля властта. Трябва лично, лично, всеки един от нас да излезе с лицето си и със свитите си юмруци, готови за бой. Затова на 2 септември трябва да сте тук. И да вземете със себе си всеки, който можете.

Често казваме, че София не е България. Но на 2 септември София ще България и България ще е София. На 2 септември ще преосновем България по чист и честен начин.  

Вчера Хунтата излъга, че Борисов и Гешев не ги били повикали в Европейския парламент да ги питат за корупцията в България. Вече започнаха да лъжат и Брюксел. В момента функционери на властта правят неуморни тегели по западните посолства в София да обясняват на посланиците, че ако Борисов загуби властта, България щяла да завие към Монголия.

Герберски страхливци, лъжци и престъпници, спрете да лъжете дипломатите. Смешни ставате, защото те са по-интелигентни от вас, което не е много трудно. Ако успеем на 2 септември да ги свалим, ще посрещнем 6 ти септември като свободен и обединен народ. Чак тогава ще можем да си простим. Ще им простим на герберските избиратели, колкото и малко да са те. Защото всеки има право да се заблуди. Не са виновни те, а хунтата, която е на власт и краде и от тях. Затова, за да има Съединение на 6-ти, трябва да има пречистване на 2-ри септември. За да бъдем горди граждани на България.

Протестиращите застанаха мирно на българския химн. След което многохилядния протест се отправи към палатковите лагири пред СУ и Орлов мост.  Всички скандираха „Оставка“. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *