При една мобилизация на Анти-Американския Свят, САЩ и Англия ще се изкъпят в „любовта“ на няколко континента

КАКВО НЕ РАЗБИРАТ САЩ И КОРОНОВАНАТА АНГЛИЯ? От какво не разбират е ясно. От бой. Втората Световна война ги биха здраво и по въздух, и по море, и германци, и японци. Добре, че се присламчиха към победите на СССР, на Сталин и Червената армия, та се отсрамиха и отмъстиха за разорания от бомби Лондон и за нагълталия вода английски и американски флот.

Наредиха се в Берлин и те като победители зад гърба на Сталин. И станаха окупатори. На Германия и Япония. Тяхното оръжие е било поне от сто години едно и също – паричките, парите. Там им е силата. Това модернизират. За война не ги бива. Техните въоръжени сили са окупационни. Дойдоха и в България. Не могат да ни простят за свалените самолети от същата Велика война. Ние бяхме във война с тях и ни го връщат. А имат и лоши спомени от нас и от предишната – Първата. Коронованата не забравя.


Тръгнали са на война срещу Русия и Китай. В лошо време за тях и за целия Запад. С панаирджийски елит в политиката, абсолютни некадърници в професията и избрали си лесно поприще за успех в по-простата област – политиката. Безгръбначни обслужват други безгръбначни.

И на върха – кой? Господин Байдън, който вече не знае на картата САЩ къде се намира, а обикаля Света. Шоу, но политиката не е шоу, да не говорим за войната, която чука с други инструменти по главата. Как ще я спечели тази война англосаксонският свободен свят на парата като и Англия, и САЩ са със слаб военен потенциал за сериозна война. Човешкият ресурс на Русия и Китай е четири-пет пъти по-голям от този на англосаксите, както обичат да ги наричат в Русия. Нали обичат неравенствата – да смятат.

А при една мобилизация на антиамериканския свят при затягане на войната НЕ Русия ще бъде изтощената и изтритата от картата, каквато картинка си представят и ни представят, нещата ще станат страшни за САЩ и Англия. Ще се изкъпят в любовта на няколко континента. Да не ги изброявам по народи и държави. Наистина ще им стане тесен светът и тясно в Америка. Ще има антиамериканска вълна, включително и в Европа.

Политическият свят е съвсем различен и не се изчерпва с политическите паради на НАТО и Европейския съюз: „Ние сме страшни. Ние сме готови за война. Ние ще победим“. Панаирджиите ще ни докарат злото. И ще избягат заедно с цирка.

Тази велика многонационална сила. Директни заплахи срещу Русия, каквито не е слушала и от Наполеон, от малкия днешен в Киев богоборец Зеленски, как ще превземе Москва, ако му дадат американското най-ново оръжие. И Западът му ръкопляска. Ще дадем. Какво ще дадат при това смазващо изоставане на САЩ от Русия във високотехнологичните стратегически оръжия, които, очевидно, няма да стоят на стената на военния театър и драмата ще бъде пълна. САЩ се правят, че не виждат нито свръхбързите руски ракети, нито китайските самолетоносачи, нито атомните торпеда на Русия. Трябва да си от друг свят, за да прежалиш нашият. Байдън каза: „Да, имат ги, и не можем да ги спрем“. Звучи успокояващо, нали?

Да продължа с потенциала на духа – за армейския дух на руската и китайската народна армия. За руснаците знам – „непобедимая“. На китайски не знам как се казва. Може и да го научим.
Да се качим на втория етаж на духа. Там, където се вземат решенията. Желанието за исторически реванш на Русия и Китай. Цял свят видя публичната екзекуция на пролетарската империя СССР и свалянето на червеното й знаме от Кремъл – голямото унижение на Русия, а Китай, заради 100-годишното колониално господство на Англия, което обезобрази лика на Поднебесната.
Все подли победи на английското и американското оръжие.

И Русия, и Китай са държави с хилядолетна непрекъсната история, империи с дълга памет. Не забравят. И водят все народни войни. Не колониални. Не случайно речникът им стана откровен и разбираем: Борбата срещу колониалното господство на САЩ и присъдружната Англия. Котилото на неоколониализма. Майката на съвременните пари. Парите на далаверата.

В играта, във военната игра са тези четири ядрени държави. С четири флота от най-силните в света – способни да нанасят удари по всички точки на света. Мирише на световна война. Пита се каква ще е тя. Логичният завършек е да е ядрена. И нещата вървят натам. Прокси контингентът е на свършване. И ще се сблъскат челно. САЩ и Русия, и изненадата – Китай. За Русия и Китай по различни причини алтернативата е „сега или никога“. Войната е на точното място и в точното време. Любимият девиз на цяла Америка. За САЩ е възможно най-лошото място и най-лошото време. Но са там. Държат да се опарят или да изгорят. За тази уж тяхна световна власт. Жалко за тази държава и за народа, който я населява. Там имаме и ние поне триста хиляди българи.

Да продължа с това, което ни остава да гледаме в Европа. Задачата на САЩ и Англия е да набутат колкото се може по-бързо в душегубката, ако не цяла Европа като прокси контингент, поне Полша. Полското безумие, като се каже „Русия“, на ниво държавен елит е известно. На война с омраза не се ходи. Питайте Донбас и донбаските батальони защо са в тази война. За пари също. Питайте наемниците, колкото са останали живи на фронта срещу батальоните на Донбас. Е, на Европа и предстои същото, ако продължава да се огъва като млада върбова клонка. На пътя ти идва, Европо, не Христос върху магаренце, а война.

Стари мераци възраждат поляците, старата болест елита им тресе за реч Посполита. Съседи искат да ни станат на Черно море. Горките поляци, слушам ги без да зная полски, всичко им разбирам. Не им разбирам акъла. Техните комедианти потрошиха това, което го имаха като наследство от социализма. Останалото живо – Западът го прибра. Пак са в дългове до шията. Къде са корабостроителниците, металургията, заводите „Татра“… В България са известни само полските ябълки. Какво друго има остава на техните продажници, освен да продават на народа си миражи за Велика Полша.
Жалко за братята поляци. И за полската „Солидарност“. Готвят им пещ на тяхна земя – не за евреите. И по-модерна. Ядрена. Ако сега Полша не въстане, няма да има кога.

В бойното ядрено поле на Европа първо ще изгорят те – поляците /така смятат руските експерти/. Следващата жертва ще е баба им. Баба Англия, дето им гледа на кафе сутрин от Лондонското сити. И ядрената фаза ще приключи за Русия и САЩ. САЩ ще трябва да си ходят от Европа у дома.
Янки гоу хоум. Много ли ще плачем за янките?!
А къде е Китай? Ще го видим на Новата Ялта. До Русия. Третият не знам още кой ще бъде – виждам голям морски залив, не се вижда точно кой континент, ще кажа като далновидна врачка, с каквито се пълни ефирът. Ялта е среща на победителите. Ясно е кои са отсъстващите. Сталин. Рузвелт и Чърчил.

Авторът: Генадий Велчев е роден на 16 март 1949 г. в Разград. Завършил философия в СУ “Климент Охридски” през 1979 г., специализирал индустриална социология и работил в тази предметна област като основател и ръководител на научноизследователска лаборатория до 1989 г. В последните десет години се занимава изключително с писателска дейност. Автор на поетичните книги: “Черешова задушница” (изд. Христо Ботев, 2001), “Репортаж” (изд. Никола Вапцаров, 2003), “Сестра ми иска да живее” (изд. Български писател, 2006) и “Зелената тетрадка” (изд. Никола Вапцаров, 2008). Живее в София.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

36 коментара

  1. Трудно може да се намери народ, който не мрази британоварварите. Това сатанинско племе тормози света от векове и заслужава да бъде тотално заличено.

    • ПОЛ КРЕЙГ РОБЪРТС: ПУТИН ЗАПОЧНА ВОЙНА, НО ОТКАЗВА ДА ВОЮВА

      Както посочвах отново и отново и сега отново, идиотският и дори безсмислен начин на водене на война от Путин подкопа доверието в руската армия. Все повече се убеждавам, че резултатът от една безсмислена „ограничена военна операция“ ще бъде или капитулация на Русия, или ядрена война.
      Допускайки провокации след провокации, Путин се притиска в ъгъла, където единствената му възможност е капитулация, или ядрена война. Учудващо е, че Москва не осъзнава опасностите от картината на слабост и нерешителност, създадена от Кремъл и западната пропаганда.
      Ако руско-китайският договор за взаимна отбрана не бъде обявен скоро и Путин не използва достатъчно сила, за да прекрати бързо конфликта в Украйна, ядрената война е неизбежна.
      В момента Виктория Нуланд има по-голям контрол върху конфликта в Украйна от Путин. Руският президент до голяма степен е засенчен от провокативния заместник-държавен секретар. Тя вече напълно осуети „ограничената военна операция“ на Путин и я превърна в много по-мащабна война.
      Тя успя да премахне всички бариери пред разширяването на войната, които Байдън беше обявил. Като се има предвид, че Кремъл само говори и не прави нищо, колко време ще мине преди силите на НАТО да нападнат Крим? Изглежда Путин е въвлечен във война, в която не иска да участва.
      Rand Corporation е мозъчният тръст на Комплекса за военна сигурност. Коментарите на нейните членове потвърждават моето послание, че „войната без война“ на Путин е подкопала доверието в руската армия.
      Наистина ли руските националисти са толкова политически слаби, че прозападните атлантични привърженици на интеграцията могат да попречат на победата на Русия?
      Провалът на Путин да използва необходимата сила, за да подчини Украйна, увеличи доверието на американските политици и ще доведе до нови антируски провокации. По същество неолибералите отхвърлиха Путин като способен противник. В това заключение има опасност.
      Подобно е положението и с колебливия Китай. Той също няма да влезе в битка за Тайван, защото сега 100 американски военни съветници са изпратени там. Когато пристигнат следващите 1000, това също няма да е достатъчно за битката.
      Провалът на китайската реакция, освен дежурните гневни думи, ще насърчи по-нататъшна намеса на САЩ, докато ядрените оръжия не бъдат разположени в Тайван.
      Причината на сатанистите да са толкова уверени е, че нито руското, нито китайското правителство изглежда не искат да се изправят пред реалността. Тяхната интелектуална неспособност да разберат това ги притиска в ъгъла и може да доведе до ядрена война.
      „Руските елити не са готови за тази битка и сделката за мир се разработва по задкулисни канали.”

    • Прекрасна статия. Изложена е цялата истина. Жалката истина за великите англосаксонци

  2. АФЕРА ЗНАЕ ВСИЧКО: БЪЛГАРИЯ ВЛИЗА ВЪВ ВОЙНАТА!!!

    Брилянтни източници, базирани на изключително високо политическо ниво сред световните либерали, както и двама западни лидери потвърждават, че България влиза във войната!
    Това е категорично решено от световните сатрапи и до момента единственото, което ги спира, е факта, че България няма стабилно правителство, в което доминират техните кукли на конци.
    За целта от определени фондации към България са потекли огромни парични потоци за предстоящите избори, с една единствена цел – на всяка цена изборите да бъдат спечелени от ПП и ДБ.
    След което ГЕРБ ще ги подкрепи в съставянето на правителство, което да отвори незабавно пътя за влизането на България във войната срещу Русия на страната на Украйна.
    За АФЕРА ужасяващата информация потвърди и конгресмен от САЩ, чието име запазваме в тайна. Той също потвърди, че единствено липсата на стабилно тяхно правителство /между ПП и ДБ и ГЕРБ/ осуетява засега България да е вкарана във войната. Според плановете им до сега вече това е трябвало да се случи.
    Още по-скандалното е, че източниците говорят не за употреба на конвенционални оръжия, а за употреба на … ядрени такива!
    Историческа вина за въвеждането, легитимирането, продуцирането и налагането на ПП и заиграването с ДБ носи президентът Румен Радев, както и кохортата му от корумпирани продажници, които и в момента правят общи схеми с ПП и ДБ за изборната кампания.
    Така Румен Радев с отвратителното си предателско надупване на запад, ще остане в историята като Кръволока на България, вкарал я във война срещу Русия.
    Първо ще се атакува Приднестровието за боеприпасите от 200 000 тона и ще се включи Молдавия. Сорсоидката Санду е от полезните идиоти, която тика народа си към геноцид! Румънски войски са вече там и чакат заповед за атака по Югоизточния Фланг!
    Вчера румънска военна техника е потеглила към Приднестровието. Знак, че България и Румъния са следващи. Вашингтон е лешояд, който вече е вкусил православна кръв и няма да позволи на Украйна, Русия и останалите православни народи да се измъкнат.
    Български изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево в края на миналата седмица осигуриха прикритие и въздушно пространство за действие на бомбардировачите B-52, който носи на борда си и ядрено оръжие!

    • Откога започна да цитираш медии, чиито автори бяха “шантонерки”.
      Хайде стига прави ъгли да ми обясняват кривините.
      Нещо за атеистите- в падащ самолет безбожници няма.
      До скоро.

      • Как прозря, че някак си съм решил, че вече не са шантонерки? Пък и не си спомням да съм ти пречил да вярваш в каквото и да е. Нещо ме бъркаш с някой гуру. Вярвай в каквото си искаш.

      • Не прозирам. Не съм Ванга. За разлика от теб имам чест и достойнство. Мога да проявя уважение-не само да плюя и да използвам като фурнаджийска лопата. За мен е цинизъм да плюеш и да използваш труда на човека, който плюеш. Но това си е мое мнение. Ти си вярвай в каквото искаш.

      • Така е велик труд, от турски източници. Нещо което нормалните българи знаем от доста години.
        А това че съм казал истината, че правят турска пропаганда не е плюене. Пък и не знаех, че е забранено да се информираш за противниците или враговете. Това трябва да са някакви нови „демократични“ мантри или ценности, само за европейци с чест и достойнство. Ганьовците като мен не ги знаят тези неща и затова България е тръгнала към отвъдното.

      • Прав си. Докато има Ганьовци- няма да има България.
        Знаете само да плюете-един не видях да е сгрешил. Всите Ганьовци и Андрешковци сте прави.
        Хайде правилните се оправяйте.

      • Друго си е да кажеш, че можеш да грешиш. Да спреш да плюеш личностите-да им благодариш за труда и да признаеш труда им.
        Не разбираш, нали.
        Смелостта не е за всеки. Също смелостта да признаеш грешката и слабостта.
        Забавлявам ви се.
        До скоро, прави и тъпи ъгли.
        Бог и природата никога не са създали тъп и прав ъгъл.
        Това не се отнася за всички- ясновидец, анонимен- знаете си.
        За атеистите- вярващи, че са произлязли от маймуната- дума да не става.
        Също за емигрантите-избрали да служат на мамона.
        Пропуснах праведниците-решили да си оставят кочините, за да оправят чужди животи.
        В падащия самолет неверници няма.
        Надявам се имате противогази и бункери:)

      • Опасявам се, хапчета за такива душевни гърчове все още не са открити, а и студените душове са безсилни в подобна клинична ситуация. Няма смисъл да се опитаме да стигнем до дъното на канализацията с идеята да видим кои са хората, организациите и лакеите, които толкова много искат техният вик от лудницата да бъде чут и превърнат в закон.

      • Друго си е като женска котка по гръб да не падаш. Искаш винаги да си отгоре.
        Приказките за хапчетата ги запази за себе си.
        Вярвам на мъже. Доказани. Не в сайтовете.
        Красавецо.

      • Ако решиш да обсъдим произхода на всички форми на шизофрения, биполярно разстройство, обсесивно-компулсивно разстройство, лечението им с медикаменти, с не медикаменти, както и психолозите- нациста Фройд и психолога Юнг- фъкчо, насреща съм.
        Красавецо.
        Давай да те видя.

  3. Не мога да забравя една случка от преди десетина години. На учение на НАТО българската част отказала участието в стрелково упражнение, защото сложените мишени били „случайно“ нарисувани с униформи на руската армия. Нито един войник не произвел и един едничък изстрел. На фронта ще се повтори историята от ВСВ – всички я знаем – нито един изстрел от българи срещу Русия. Вярно е, че времената са други и хората са различни. Но историята ще се повтори. Няма как да стреляш срещу своя брат – който го иска,знае на какво „уважение“ ще се радва тук. Така ще го „уважим“, че всички ще го окайват! А може би „цветните“ от ПП точно това желание имат и се молят да им се сбъдне!

    • Пропагандата и манипулациите са велика сила, която ражда вяра в нещо. Преди 10 години някой дали си е представял, че руснаци и руснаци ще се избиват безмилостно, ще се псуват на един език и ще се замерват с гранати? Да, но сега го гледаме от камерите им и всеки смята, че той е истински прав, а другият е повреден. Как се стигна до тук? Алчността е като водата, замръзне ли в процеп, пука всяка скала. Когато неравенството е вековно, хората го приемат по-лесно, а когато се е появило вчера, без да се виждат причини, това гневи засегнатите и те се чувстват различни. Грешката в строежа на СССР е, че в една държава, построена на социален принцип, е оставено административно деление по национален. Това са пукнатини, които винаги грозят разпад. Това важи за всяко обединение на хора в държава. Всяко завземане минава през „разделяй и владей“. Сега ние имаме ли братя или само господари? Господарите опитват ли да ни делят на кирчовисти, бойковисти и прочиевисти? Има състезание между тези бандити, кой по-верен, но за овцете няма избор, овцете гледат „основните“ медии, а от тях звучи гласът на господарите.

  4. – ЧЕСТИТА БАБА МАРТА “ СКАНДАЛНО НЕТ “ БЪДЕТЕ ЗДРАВИ СМЕЛИ КАКТО ВИНАГИ ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ СВЯТИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА ! ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ !

  5. Спокойно мога да кажа, бъдете бели и червени, такива са препаските на руските войници! Укрите са сини, жълти и зелени.

  6. Постът ми с препратка към ФБ не беше допуснат.
    С няколко думи:
    депутат от Възраждане Николай Дренчев опровергава и демгосва медии, според него разпространяващи лъжи: че Възраждане са гласували за изпращане на военна сила за Украйна.
    Не, г-н Дренчев.
    Вие, Възраждане- гласувахте ЗА промяна в закона за отбраната и въоръжените сили!
    За да могат “законно” да бъдат изпращани български мъже на фронта с Украйна.
    Не заблуждавайте повече избирателите си.
    Който гласува за вас- гласува за изпращане на българските мъже на фронта.
    Вие сте лъжци-знаете го.
    Който гласува за вас е съучастник в престъпление и геноцид към българския народ.

    • Мина, дамгосахте всички, не останаха чисти. Хайде да я караме от по-малко сгрешили към отрепки, че много стерилно не е на добро!

      • 1 март- фактите. Другото са Вашите лъжи и интерпретации.
        Докажи обратното, 1 март!
        Има доказателства.
        Такива не ми минават.

    • Иване, ти беше прав за някои неща, срещу които изригнах. Че за моментната ситуация Турция е по-скоро наш съюзник. Извинявам се, ако интерпретирам-но е факт. Сгреших за твое мнение.
      Във война врагът на врага е съюзник.
      Така че прости, братко, грешното ми отношение към теб. Прав беше.

      • „В спорът се ражда истината“, а на сръдливите не им е място по форумите.

      • Ванка, за мен остана едно недоумение- каква религия и вяра изповядваш?
        Отговори само ако решиш. Т.е. ако нямаш вътрешна съпротива да отговориш. Ако имаш- не е сега момента.

      • Много труден въпрос, за човек който постоянно търси и наблюдава. Кръстен съм, около мен всички са християни, доколкото това значи нещо, по душа съм езичник, не харесвам църквата, впечатлен съм от живота на Мохамед, вярвам в Бог, мисля, че знам каква е задачата ми, в този живот и съм сигурен, че той не е нито първи, нито последен. Каква религия съм?

      • Ако си кръстен в православната вяра си християнин. Не е шега- с кръщението Светия Дух вече е и бди над теб.

      • П.П.
        За мен няма значение кой в кой Бог вярва. Уважавам правото на избор на всеки човек. Познавам мюсюлмани, които са много добри и честни хора. Също има роми, които бях свидетел-в нужда те се отзоваха за помощ. За разлика от злобните “българи”.
        Някои роми са по-страстни защитници на българщината от българите.
        Булгар днешен преобладава зло, омраза, плюене, завист, вреда.
        Затова ще има пречистване:)

      • Мина, да съдиш е тежък грях, за това има един Съдник. Имаш гореща кръв и искаш всичко днес и сега. Искаш всички да са праведни по твоему, а всеки има своя задача, поставена му Там. Нека всеки върви по своя път и своя начин и най-важното, да изпълни това, което Бог иска от него. Никак не е лесно.

  7. Няма значение за кой гласувате. Рулетката е предвидена в казиното. Или ще се биете- или няма да ви има.
    Жертвите, превъзнасящи спасителят Русия- да ме прощават. Много сте зле.
    Вие сте жертви. Вие не залагате на силата си и народа си. Вие няма да оцелеете. Жалки сте.

  8. Честита баба Марта.Това е най-хубавия български сайт, най-много истини текат от него.Освен Поглед и нещичко от Свободно слово, навсякъде е леш, противно роболепие.Нашият красавец Радев за кой ли път се обясни във вечна любов към краварите. На колене пред Мустафата, пленен от красотата и той я награди с висока награда и прималял от обич завеща, Краварите да поемат нашата отбрана и енергетиката ни. По скандално падане в нозете на световния хегемон, който си отива не съм запомнил. ГНУСЕН!!!

  9. съгласен с автора.Забележка – заводите “ Татра“ са в бивша Чехословакия.

  10. Чудя ви се на акъла. Поведението ви ми е непознато.
    Майка ми е рускиня. Баба ми е рускиня. Прабаба ми е рускиня.
    Поведението ви ми е напълно непознато.
    Какво правите бе, хора! Нещо ви е сбъркано!
    Седите и гледате как ви убиват-вас и децата ви. Пишете и описвате.
    Нещо не ви е наред!
    Излезте и се заявете бе, мухльовци!
    Така и така ще ви избият.
    Поне си идете с чест и достойнство.
    Мужаги-в нета!
    Че и спорещи!
    Че и ме плюят и ми оправят живота!
    Вижте си кочината- плужеци!

  11. Скоро ще схванете.
    Подготвихте ли се?! Имате ли вода и храна? Готови ли сте за бой? Тренирахте ли?
    Красавци.
    Носете си визитките-във войната ще ви ги искат.
    Искрено се забавлявам.
    Не ми пука за шибаното мнение на нито един от вас.
    Скоро никой няма да се интересува от величието ви. И от мнението ви в нета.
    Ще оцелеем подготвените. До скоро, умнокрасавци:)

    • Препоръчвам ти спешно,д-р Цветеслава Гълъбова!И,още нещо,и на мен не ми пука какво ще ми отговориш!

  12. Никой по никакъв повод не може да ме накара да се бия, камо ли пък с руснаци!
    Пълно неподчинение, не могат да ме мобилизират против волята ми !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *