Приятели на убития Тошко с шокиращо признание: Във Враца всички ходим с боксове!

Тодор приятелиВъв Враца побоищата са нещо обикновено и на никого не му правят впечатление.  Носенето на оръжие за самозащита  в автомобилите  е нещо  нормално. Или пък в джоба.

Това казаха съвсем искрено пред bTV приятели  на 18-годишния Тодор Йорданов, който бе брутално пребит от братята с прякор Поничките. В телевизията бяха дошли и момчета от отбора по таекуондо, в който Тошко първо тренирал, а после сам станал треньор.

Дори съотборничката на момчето – Ели призна, че тя и нейни приятелки също имат бокс в чантата си, а други момичета, които не могат да боравят с него, носели лютив спрей, за да можели да се измъкнат, ако някой ги нападне. Момчетата пък носели палки в багажниците на колите си и други неща.

Явно сред другите неща фигурират ножове и други оръжия, но младежите не посмяха да си признаят в национален ефир.

Тодор2Вие си нямате представа, вие живеете в друга България.  Северозападният край е нещо различно, нещо опасно,  известен е с много неща, които ще ви се видят  нереални и ужасяващи, обясни с наведена глава Ели. Там оцеляваме така.  Ако не си въоръжен, могат да те убият. И както знаете това се случва.

Те припомниха случая с убития пред дискотека лекарски син – 16-годишния Николай. Момчето почина от кръвоизлив в мозъка, а все още текат дела, убийците са на свобода и не може или магистратите не искат да посочат виновника в мелето. То пък стана, защото Николай съборил чашата на някакво момиче, не се извинил, изхвърлили го от дискотеката и го пребили с ритници.

Тодор носеше бокс не да се прави на голямата работа, казаха единодушно приятелите му. Носеше го по традиция, като всички останали. Не можем и не искаме да го оправдаваме, че е излязъл с него от колата, но те са му го избили от ръката и той не е нанесъл нито един удар.

Но няма как да обясним на зрителите защо ги носим и къде живеем. Няма да ни разберат.  България е обречена държава, където младите хора ги убиват, казаха младежите.

Не ви ли звучи стряскащо?

Не ви ли звучи нереално?

Тръгваш на училище и вместо учебниците, слагаш в чантата си бокс и лютив спрей, за да оцелееш.

Една друга България, в която децата се страхуват да не умрат.

Една дива територия, в която удряш пръв, за да оцелееш.

Едно място, в което изнасилват, бият, пребиват старци, жени, мъже, като на кино.

Един див Северозапад, в който младите са щастливи, ако оцелеят.

Кой превърна Северозападна България в грозна, гротескна, бедна, забравена от управници и Бог област?

Кой? Кой? Кой?

https://youtu.be/YsB_e0B7bw8

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *