За 26 години САЩ превърна България в Мъртвешка Зона! Интервю с доц. Иво Христов

ivo-hristov

Доцент Иво Христов социолог, юрист и преподавател във ВУЗ. Завършил е няколко световни университета, със специализации във Вашингтон, Москва, Страсбург,  в университета „Карло Бо“ в Урбино, Италия (2005) и Нойвалдег институт във Виена. Топ социологът, юрист и социален изследовател разкри жестоката истина за днешна България и извади позабравени, но прелюбопитни факти от близкото й минало.

– Доц. Христов, какво се случва с политическата ни класа. Тези дни стана нещо немислимо – Доган изхвърли Местан от ДПС. Бихте ли ни разяснили?

– Това, което се случи след речта на Доган, е само последен акорд от процеси, за които публиката няма никаква представа. А истинската работа бе свършена зад кулисите. Ако някой си мисли, че това, което се представя на публиката е истинският икономически и социален живот на държавата, той дълбоко се лъже. Доминираната и командвана от САЩ родна Олигархия и нейните слуги – политиците  отвреме – навреме пускат по някой фойерверк, чиято цел е даде храна за размисъл на обикновените хора. Която обаче храна си е чисто ГМО – заблуди и лъжи, биещи далече от центъра на истината. Целта им е ясна – да ни дезинформират и объркат. И успяват! Така за 25 години си изпуснахме страната, България се превърна в мъртвешка зона с мъртвешко статукво, нея просто вече я няма като държава. Тя не съществува! Но нека не говорим за Доган и Местан. Това е дребнотемие на фона на това, което става с държавата.

– Кажете ни тогава като социолог, какво се случва с България?

2. 5 милиона българи се евакуираха за последните 2 десетилетия. Това не е миграция, а евакуация. От София до Бургас, страната е само един трагичен микс от старчески домове и цигански катуни. Преди 25 години, България бе сред 35-е най-развити страни в света, в момента е след 80-о място по индекса на ООН за човешко развитие. Някога бяхме космическа държава, а сега ни обясняват, че трябва да развиваме „кънтри туризъм“ и да садим боб. Преди 25 години страната имаше гръбнак и с нас се съобразяваха, включително и във военно отношение. Имахме толкова танкове, колкото Гърция и Турция взети заедно. И от нас се страхуваха и ни уважаваха.мъртвешка зона

– Да, имахме работеща икономика, работеща власт…

– Бяхме една от водещите страни в електрониката, въпреки ехидните подмятания за качеството на нашата електроника. Но България имаше един от трите завода в света за дискови запаметяващи устройства – този в Стара Загора. Другият беше в Силиконовата долина, а третият в Япония. Тогава бяхме нещо, а сега сме нищо.

– Къде да търсим вината, има ли виновни според Вас?

– Ние българите сме виновни за всичко това. Въпреки геополитическата ситуация, въпреки „доброто отношение“ на големите играчи и нашите съседи. Но вината е изцяло наша, защото именно ние не сме възпитани в най-важното нещо, което всъщност прави от народите нации с гръбнак: култура на личната отговорност, на личната вина и оттам на личното спасение. Народ се спасява не през бягане поединично, а да спасим себе си, като спасим обществото.

– Как се възпитава такова отношение и мислене?

В България остана демографската шлака. За тези си думи, които казах по-рано бях критикуван, но… За тези 25 години, у нас израснаха няколко генерации деца, които считат омерзителното ни настояще за нещо нормално. И ако някой някога реши, че тази страна трябва да се спасява, най-страшното е, че и сега вече няма с кого да го прави. Има четири-пет генерации, които просто трябва да бъдат прескочени. Разбира се, в тях има някои изключения.

– Това, което казвате е изключително песимистично и тъжно?

– За сметка на това пък е вярно!

ЦЯЛОТО ПРЕЛЮБОПИТНО ИНТЕРВЮ С ДОЦ. ИВО ХРИСТОВ В ШОУТО НА СЛАВИ ВИЖ ТУК:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

21 коментара

  1. Предлагам една от двете букви ,,и“ или ,,е“ да отпадне от българската азбука, та да не се чудят разни журналистчета, коя от двете да използват.Тогава думата ,,прИподавател“ няма да създава проблеми, пък и не само тя.

  2. Ilian Vassilev
    1 час ·
    Новото лице на кръга „А-спекто“ и левите интелектуалци. Виждам, че е лансиран често напоследък – след Волгин посети и Слави.
    Значи са от един отбор.
    В тезите му има смесица от преопаковани в модерн вехти завети на класическата лява мисъл, съчетана с примитивна носталия по миналото – тезата, че 25 години сме разрушили нещо значимо, велико и без аналог. Не си спомням през 1989 година да имахме подобно нещо. Но манипулативната схема е явна и ако не беше добрата опаковка би било скучно.
    Втората теза е, че САЩ са ни разрушили държавата – кръгът А-Спекто няма как да мине без традиционен антиамериканизъм – това е универсално лепило за всякакви идеи.
    Да, България е пред своя Рубикон, но не защото САЩ или някой друг ни разрушил държавата, а защото олигархия и номенклатура контролираха и опропастиха шансовете ни за развитие. Те плениха държавата и сега я провалят само защото не искат да я споделят с мнозиноството.
    За това господин Христов не говори. Като че ли случващото у нас днес е продукт на някаква Форца Дивина извън нас и без да можем да идентифицираме конкретната отговорност.
    Примерът с мнимата гордост за това, че сме имали много танкове /вероятно това означава, че сме имали сигурност и армия!?/ и космонавт очевидно се вместа в посочената по-горе носталгия, но издава тотално непознаване на съвременните стожери на сигурността. Подтекстът е – сега имаме НАТО, но нямаме сигурност – едно време имахме голяма армия и сигурност. Очевидно не му е сила сферата на сигурността.
    Ако бяха някакъв актив танковете, а това е най-малкото спорно – нито бяха модерни, нито си струваше да се поддържат защото отпадна необходимостта от тях в края на Студената война – нямаше да се чудим как да ги „подаряваме“ или да ги режем на скрап.
    Много страни със завидно благоденствие много след нас се сдобиха с подобна гордост, а някои и до ден днешен нямат космонавт и от това народът им не живее по лошо. Примерът отново е не само неудачен, но внушава мнима гордост. Да не говорим за другата висота с компютрите – изглежда говори за друга България.
    Нищо от това което произвеждахме, което правехме не е функция на някаква особена изключителност или предимство на България, което можеше да бъде пренесено от централно-планова съветски тип икономика в пазарна икономика. Правехе компютри или имахме Завод за хард дискове защото Москва и СИВ ни казваха, а не защото ги бяхме открили, разработили и пуснали в производство. Нито пък сме ги изнасяли извън СИВ. Те бяха на технологично изостнали и само качеството на потреблението и възложената ни задача да посредничим на Съветския съюз позволи да развиваме тези отрасли. Ако беше друго щяхме да можем да изнасяме и до ден днешен. А тези активи се разграбиха и пак от ориентираната към Русия нова номеклатура – чиято роля не се споменава никъде в статията.
    И така нататък – не е трудно да се обори.
    Тъй като очаквам господин Христов да бъде отразяван все по често от медиите пиша тези няколко реда. Неговите думи сгряват сърцата на осиротелия и обезсърчения ляв неевропезиран българин със симпатии към Русия. Да, новините от изток са много лошо – колосът се оказа на глинени крака. Тези хора бяха силно въодушевлени от Сириза и от антисистемните партии в Европа.
    Сега вещая крах на Европа – за да могат българите да възприемат краха на Путинова Русия като естествен паралелен процес на краха на Запада.
    Да, САЩ имат грях към процесите в България, но той не се състои в това за което говори господин Христов, защото още при влизането ни в НАТО те обявиха, че демокрацията и пазарната икономика у нас окончателно са победили, поради което се изтеглиха. А затова, че легитимираха модела на Луканов, който трансформира старата номеклатура в нова без състезателност, без тест за кадърност и морал.
    Отказвам да се припозная и споделя отговорността, че „ние сме отговорни“. Тук се прилага традиционния способ на архитектите на модела – национализация на щетите /отговорностите и приватизация на ползите. Сега като дойде време за отговорност за бедите на прехода – всички „Ние“ сме били отговорни, а когато Кой? и номенклатура – олигарси на практика усвоиха в личните си сметки значителна част от произведеното богатство и шансове – те си е тяхно право.
    Не, не става с колективна отговорност – всеки си има своята сметка и да си плаща според нея.
    Това е причината за „евакуацията“ на два и половина милина българи – на Кой? не му трябваше да създава възможности за тяхната реализация у нас защото това щеше да бламира изобщо възможността да се управлява с малцинства – като ДПС.
    Интересно звучи, но няма дълбочина

    • Аерофлот, ти къде кръжиш? Около луната или около Сатурн? Най-вероятно около Сатурн. Защото ако кръжеше около луната щеше с просто око да видиш разрухата на България. И още нещо. Най-вероятно си роден след 90 г, което от своя страна показва, че мозъкът ти е напълно промит.

      • Койчо,Койчо/Дойчо/,
        де да можеше да летиш/крьжиш/за да видиш РАЗРУХАТА,която Койчо сьтвори!И още нещо.Някой не е ходил на баня за да промие/окьпе/ мозькьт си.Поздрави.

  3. Поредната журналистическа манипулация. В интервюто, което го има и на видео, той никъде не споменава, че САЩ е превърнала България в мъртвешка зона. Напротив, казва и нека да не прехвърляме вината на други – виновни сме ние българите. Заглавието на статията ви и част от преработеното интервю е поредната журналистическа измислица. Спрете се!

    • До Жулиета: Никъде Иво Христов не бил споменал САЩ като виновник за дереджето българско! Ще ме пукнеш от смях, моме непросветено!!! Що не му напишеш името на Иво Христов в Youtube да видиш колко негови интервюта ще излязат, в които хвърля вината за нашето окаяно дередже именно на САЩ. Няма да го направиш Жулиетке, щото си го знаеш. А пишеш такива коментари, щото си платена соросоидна пачавра. Прав съм, нали?!

  4. Нямам претенции да зная кой и защо затри или въздигна България в последните пет петилетки. Но зная доста неща за времето преди и след Десети ноември. Бях войник през осемдесетте и зная много добре какво представляваше армията ни. Вярно е, че имаше задача да удържи южния фронт за няколко десетки часа докато нещата се поемат от войските на Киевския военен окръг, но можеше да издържи тези часове! А днес? Дори за минути не говорим, директно се предаваме в ръцете на турската авиация! Никой не спори, че тогавашните танкове Т-56 са били последна дума на военната техника, ама за дължината на евентуалните два южни фронта и характера на местността на евентуални военни действия, бяха много добри. Имахме самолети от различни поколения – от МИГ-17 в Чешнигирово до МИГ-27 в Доброславци и Труд. Две ескадрили МИГ-23 в Габровница… да не изреждам повече, защото само това са петдесет пъти повече от сегашната авиация. Ракетни войски вече не съществуват. Гранични войски – няма! Нищо, че бяха и тогава към МВР – те си бяха военна организация! Махнахме кльона по границите, та сега пак да го изграждаме! Артилерията е повече от съсипана, нямала реално бъдеще в съвременните войни! Ама другаде по света не мислят така! Нарязахме бронираните машини на пехотата – БТР, МТЛБ, БРДМ и сложихме мотострелковаците на Хамъри! Горките момчета, може да се фукат, че са на американски автомобили, ама бронята на МТЛБ-то си беше друга работа! Та за това тези, които ходят на мисии си имат собствено мнение по въпроса! Сега цялата ни защита кляка пред турски рибарски гемии, пред група от петдесетина емигранти и изобщо не може да засече стотици и хиляди, преминаващи границата през разни нелегални канали! Нещо немислимо преди тридесетина години! Икономика? Тук си има просто цифри, а когато цифрите говорят само глупаците се опитват да спорят! Всички доводи за неконкуретноспособност и т.н. падат, след като е имало пазар! Всъщност, ако трябва да бъдем точни, нашите магнитни дискове чрез небезивестния американски бизнесмен от български произход Сам Трендофф се изнасяха за почти всички страни, произвеждащи цифрова изчислителна техника. А нима продукцията на консервната ни промишленост нямаше пазар? Защо тогава се разрушиха тези заводи? И защо за „пазар“ се счита само територията на т.нр. западни държави? Нима пазарът на бившия СССР не беше в пъти по-голям от европейския? А ние изнасяхме не само за Европа, а и за доста държави от Близкия изток и Африка! Искате цифри? Ами има си статистически годишници, ще се убедите! Нямам идея защо ги няма нашите дискове, но зная, че пазарът се запълни от Силиконовата долина. А за национализация на щетите и приватизация на ползите сте абсолютно прав – това най-ясно си пролича в началото на финансовата криза при подкрепата на американското правителство на големите банки, нали?

  5. Инж.Надежда Михайлова от Мездра. каза:

    Как може да интервюирате такива като този?Що за глупости говори този?Това изобщо не е вярно, че САЩ има вина за състоянието на България и българите.Ако бяхме слушали САЩ изобщо, ама съвсем изобщо, нещата нямаше да са такива.Но Ганьо си знае да слуша само себе си и да мисли и прави съвсем обратното на това, което мислят и правят хората по света.Злобен, завистлив и егоист и респектиращ се от лошото, а не от доброто той е враг първо на себе си българинът, а после на другите.На такъв и Господ не може да помогне, а какво остава някой друг.

  6. В ход е многоходов Преврат срещу Борисов… НЕ, АМА ДА…!
    (Борисов може и да не е “цвете за мирисане”, но е Министър-Председател на България…)

    Приятели, мерих, смятах, мислих, ами да… Преврата е в ход…, а американофилите, Либерал-садисти, злоупотребяват с естественото недоволство на народа ни, докаран до просяшка тояга от същите тези Либерал-садисти…!

    Американците извършват тих преврат срещу Борисов, чрез “красивите и умните” и готвят реална американска окупация… на България (Кристалина Г. или Е.Потодорова) е подготвяна за мястото му)! Те бавно, но сигурно, овладяват съдебната част от властта и чрез нея искат да свалят Борисов…, за да включат България в коя да е американска война…! Крайната цел на тихия преврат… е безмозъчното ни слугуване на САЩ, управлявани от “красивите и умните” и включване на АКБ (Американска Колония България) в гражданската война в Украйна или… в предстоящата в Македония, Молдова и Приднестровието, което унищожава усилията за мир и икономически просперитет на Е.С…!!!
    (Май, на “Ново село” вече се тренира участието ни в такава война, а защо не и в Сирия?!?!)

    Видно е, че властта на Борисов вече е силно ограничена и той явно, май, е под денонощен физически контрол…, а ако все пак властта му оцелее, американците ще му оставят да командва само… “слънчогледите” в КАТ…, е… и ще си полива магнолийте…

    До сега…
    – Без да се съобразяват с интересите на България и егото на Борисов, американците го принудиха да спре проектите “Белене” и “Южен поток”. Фалираха с агентите си в БНБ финансиралата “Южен поток” банка КТБ.
    – Обезглавиха абсолютно всички силови структури и ги оглавиха с най-доверените си агенти за влияние. ЦРУ сега завършва и физическата окупация на България…
    (Освен четирите американски бази, авиацията ни е унищожена и вече ни окупират и два танкови батальона, пристигащи постепенно, със собствено американска командване…!)

    За да ни вкарат във война…:
    – Необходимо е силовите ведомства да преминат под командването на (засега прикрита) Фашистка хунта…, по подобие на Украинската… (новият командващ на БА е американска марионетка без сериозни компетенции, а военното разузнаване разбито…)!
    – За овладяване на обществото, след като вече са овладени обществените, ще се завладеят Свободните медии, а спирането на електронните комуникации, включително и интернет, е въпрос на микросекунди…!!
    – За да няма законна съпротива на Тихия преврат, “красивите” превратаджии, под формата на съдебна “реформа”, се опитват да овладеят Съдебната система и да започнат съдебно преследване на другомислещите полититци… и на всеки нормален гражданин оказващ съпротива…!!!
    – Владяните от агенти на САЩ и подкупените медии , вече водят бясна и все по-неприкрита проамериканска пропаганда…

    – Е…, ще кажете, “…, че те САЩ, Е.С., НАТО… все са ни приятели и кой точно ще ни командва няма значение… “

    … В същност така е …!
    (след съединението ни нападат “приятели” и първата и втората световни войни ни съдят, като “агресори”…, все заради това, че правим услуги на “приятели”…)

    А най-жалката е, че армията ни, която в битки с по-силни от нея армии не е загубила нито едно бойно знаме, днес е смешна…, жалка…, военно нищожество… Дори не отбраната, а възможността за охрана на небето ни само с два изтребителя ни е отнета…!!!
    В НАРУШЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА, на практика България е загубила напълно суверенитета си, а дори “патриотите” мълчат…
    Чл. 9. (1) Въоръжените сили гарантират суверенитета, сигурността и независимостта на страната и защитават нейната териториална цялост.”

    Суверенитет ли – Е ДА, АМА НЕ…! България на практика вече е държава окупирана от САЩ…!!!
    (…май, предстои да се лее и кръв, но… българска, а не американска…)

    НАЙ-ЛОШОТО за България е, че с последните промени в закона за отбраната в България се разреши съществуването и дейността на ЧАСТНИ АРМИИ…!!! Ако Борисов продължава да се “опъва”, вече можем да чакаме пребазирането от Ирак на част от СТОХИЛЯДНАТА частната армия на ЦРУ “Блекуотър”, открит преврат от “красивите и умните” и пълната окупация на България…!

    А БЪЛГАРИЯ НЯМА ВЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ, ИМА ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ…!!!
    .

  7. България беше продадена за шепа жълти стотинки. Това е грозната истина.
    Тези, които скачаха като зомбита на площадите и дрънкаха с тенджери и тигани са виновни. Примерът е най-силният двигател. Олигофрените показаха на света как се руши държава, и светът им се смееше. Тази държава беше България. Сега е колония.

  8. ТРАГЕДИЯТА Е ПЪЛНА, НО НИЕ БЪЛГАРИТЕ УМЕЕМ ДА СЕ ПРИСМИВАМЕ НА СЕБЕ СИ. ТАКА КАКТО ПРИ ХИТЪР ПЕТЪР ОТИШЪЛ СЪСЕДА МУ ОТ ЛЯВО И МУ СЕ ОПЛАКАЛ ОТ СЪСЕДА МУ ОТ ДЯСНО. ТОЙ ГО СЛУШАЛ, СЛУШАЛ И НАКРАЯ КАЗАЛ „ПРАВ СИ КОМШУ“ И ГО ИЗПРАТИЛ. СЛЕД ВРЕМЕ ПРИ ХИТЪР ПЕТЪР ОТИШЪЛ СЪСЕДА МУ ОТ ДЯСНО И МУ СЕ ОПЛАКАЛ ОТ СЪСЕДА МУ ОТ ЛЯВО, ТОЙ ГО СЛУПАЛ СЛУШАЛ И МУ КАЗАЛ „ПРАВ СИ КОМШУ“ И ГО ИЗПРАТИЛ. КОГАТО СЕ ВЪРНАЛ В КЪЩИ ЖЕНА МУ КАЗВА: ПЕТРЕ, КАКВИ ГИ ВЪРШИШ И НА ЕДИНИЯ КАЗВАШ ПРАВ СИ И НА ДРУГИЯ? ТОЙ Я ПОГЛЕДНАЛ И КАЗАЛ „ПРАВА СИ ЖЕНО“
    ИМА ПОУКИ, НО НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЩЕ СТИГНЕМ ДО ТЯХ?

  9. Аерофлот, явно си доста незапознат с изказванията на Христов, за да го заклеймяваш толкова бързо като „повърхностен“, пропуснал си част от твърденията му.

    Той е диалектик – критикува онова, което е за критика, както социализма, за него говори че е достигнал икономическия си таван, в онзи му вид, в края на 70-те години и е забуксувал. Той и други леви критикуват „милиционоерския“ социализъм на 80-те и „феодализацията“ и т.н., както и осъжда номенклатурничиците, които извършват „преврата“ за да могат да придобият собственост върху държавните активи, иначе са щели да останат „валат“, в социализма не можеш да си собственик на завод и 500 милиона долара в банката.

    Истината е някъде там. Един друг анализатор описва накратко: „Съветските служби позволиха на САЩ да завладеят политически България, а американските – на руските капитали да се настанят“.

    Не говоря за „енергийната зависимост“ – откъде да внасяме нефт, от Венецуела ли? Или пък ядрено гориво да копаем от Антарктида?

    И враговете понякога се разбират за някои неща и делят, иначе трябва да се изтрепят.

    А за пазарите – да подкрепя човека за консервната промишленост и земеделието. Тя „фалшива“ ли е била, доматите ни са били „ГМО“-та ли. Земеделието беше умишлено разбито от „десните“ идиоти, лакеи на „новата идея“ – по същия начин както лакеите на старата „нова идея“ са слугували на изток и са вършели глупости, за да угодят на господаря си.

    В други страни, съхранено и продължено.

    Колкото за САЩ – Аерофлот, виж какво дават по телевизора и в кината в последните 30 години, на какъв език, чие знаме се вее, какви полицаи, военни и президенти се разхождат и кои са „лошите“.

    А за антиамериканизма:

    В сайта за споделяне на картинки „9gag“, откъдето може да се види мнението на „световната младеж“:

    „Колкото повече чета за САЩ“ – от другите коментари на сайта, – толкова повече не искам да ходя там.

    Имаше някакъв американец, който се жалваше, че бил американец, но „не бил лош човек“. Там българите са малко, още по-малко „леви“ и от „Аспекто“.

    Ноам Чомски цитира данни от не знам си какво изследване, в диалог с Варуфакис, за това че САЩ е смятана от света за „терористична държава“, по-точно за най-голяма заплаха за мира.

    Само телевизия и кино да гледа човек и дете, ще разбере че американският войник е навсякъде, той е добър, бори се за „свобода“, а чичковците полицаи са навсякъде и т.н.

  10. Не му обръщайте внимание на Аерофлот! Той просто си е на работа и плещи глупости срещу дребни центове от Козяк. Тезите ти, Аерофлот, са типичните соросоидни опорки, дето ги четем като коментари от НПО-троловете под всяка свястна статия в нета. Не очаквай сега да почна да оборвам една по една манипулативните ти опорни точки, платен боклуко! Само ще ти пожелая едно: Ходи се застреляй, безнравствена платена американска гнидо!

  11. След разпадането на СССР се появи нещо, което се наричаше Московски консенсус. Има и Вашингтонски консенсус, а има и Московски. Московският може да бъде изразен така – Русия е съгласна Балканите и България, като най-важна тяхна част, да бъдат под американски военно-политически и управленски контрол, а от своя страна във Вашингтон не възразяват срещу московското След разпадането на СССР се появи нещо, което се наричаше Московски консенсус. Има и Вашингтонски консенсус, а има и Московски. Московският може да бъде изразен така – Русия е съгласна Балканите и България, като най-важна тяхна част, да бъдат под американски военно-политически и управленски контрол, а от своя страна във Вашингтон не възразяват срещу московското капиталово присъствие на Балканите.
    Доскоро този консенсус беше непоклатим – и не защото са го подписали най-отговорно двете страни, а защото се случи по пътя на естественото развитие на нещата. Тоест, в този район икономиката гледа към Москва, а политиката към Вашингтон. Сега това се руши пред очите ни. Този консенсус се ерозира и това се наблюдава от миналото лято.С това се обяснява засилената фобии и филии активни мероприятия в СМИ и социалните мрежи.. Интересното е какво ще дойде на мястото на този консенсус?
    капиталово присъствие на Балканите.
    Доскоро този консенсус беше непоклатим – и не защото са го подписали най-отговорно двете страни, а защото се случи по пътя на естественото развитие на нещата. Тоест, в този район икономиката гледа към Москва, а политиката към Вашингтон. Сега това се руши пред очите ни. Този консенсус се ерозира и това се наблюдава от миналото лято.С това се обяснява засилената фобии и филии активни мероприятия в СМИ и социалните мрежи.. Интересното е какво ще дойде на мястото на този консенсус?

  12. След разпадането на СССР се появи нещо, което се наричаше Московски консенсус. Има и Вашингтонски консенсус, а има и Московски. Московският може да бъде изразен така – Русия е съгласна Балканите и България, като най-важна тяхна част, да бъдат под американски военно-политически и управленски контрол, а от своя страна във Вашингтон не възразяват срещу московското капиталово присъствие на Балканите.
    Доскоро този консенсус беше непоклатим – и не защото са го подписали най-отговорно двете страни, а защото се случи по пътя на естественото развитие на нещата. Тоест, в този район икономиката гледа към Москва, а политиката към Вашингтон. Сега това се руши пред очите ни. Този консенсус се ерозира и това се наблюдава от миналото лято.С това се обяснява засилената фобии и филии активни мероприятия в СМИ и социалните мрежи.. Интересното е какво ще дойде на мястото на този консенсус?
    капиталово присъствие на Балканите.
    Доскоро този консенсус беше непоклатим – и не защото са го подписали най-отговорно двете страни, а защото се случи по пътя на естественото развитие на нещата. Тоест, в този район икономиката гледа към Москва, а политиката към Вашингтон. Сега това се руши пред очите ни. Този консенсус се ерозира и това се наблюдава от миналото лято.С това се обяснява засилената фобии и филии активни мероприятия в СМИ и социалните мрежи.. Интересното е какво ще дойде на мястото на този консенсус?

  13. Народа е прост и беден и все по беден ще бъде занапред (Перу,Гватемала ,Албания и много други бедни страни са с по висока мин.заплата) Когато един народ е прост и заспал никой не може да му помогне.След 10-15 години България ще се обезлюди.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *