Президентът Радев: Управлението на Борисов приключи морално. Трябва час по-скоро да приключи и формално! Народът чака Оставката! (С ВИДЕО)

Очаквам утре (на 2 септември) народните представители да се съобразят с волята на народа, която е пределно ясна – незабавни оставки на Борисов и Гешев и честни избори. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев. Цинично е Борисов, който по време и на трите си мандата като премиер не спря да гази Конституцията, сега най-амбициозно да се опитва да ни дари нова Конституция, категоричен е Радев.

Цинично е управление, което 11 години не спря да гази Конституцията, сега да демонстрира амбиция да дарява на българските граждани нова. Не може проваленото управление на Борисов да води каквито и да е конституционни дебати, да продължава да управлява и да определя бъдещето на страната. Това управление приключи морално и е важно час по-скоро да приключи и формално. Всичко друго е агония и пилеене на историческо време, което подклажда още повече гнева на хората.

Независимо от различните си политически убеждения, независимо от провокациите, българите днес са единни в решимостта си да отстранят тази мафиотизирана власт, която се превърна в символ на беззаконието, корупцията и застоя, на пропилените възможности пред страната. За първи път нашите сънародници зад граница са консолидирани – във всички големи градове в Западна Европа и Америка българите протестират. Това е изключително показателно и заедно с нестихващите вече 55 дни протести в България, са истинския обществен вот на недоверие към правителството.

Народните представители по Конституция изразяват волята на народа. Затова утре, на 2 септември те следва да се съобразят с тази воля – незабавни оставки, служебно правителство, честни избори и ново доверие. Когато оставката стане факт, а тя е неизбежна, депутатите в никакъв случай не следва да гласуват за експертен кабинет, защото народът ни очаква безапелационен и окончателен край на режима на Борисов, а не този режим да се бетонира зад някакъв експертен кабинет, който няма да е нищо повече освен марионетка на сегашния режим.

При т.нар. експертен кабинет пак режимът на Борисов ще организира изборите, а това означава служебно да си гарантира пожизнено управление. Категорично трябва да се гарантира машинното гласуване и не може с лека ръка да се зачерква желанието на хората, искането на милиони наши сънародници зад граница, за дистанционно електронно гласуване.

Имам готов проект за конституционни промени, но докато не видя безусловно подадени оставки от министър-председателя и главния прокурор, изобщо няма да допусна да бъда въвлечен в този дебат. Дневният ред на обществото е друг и очаква безусловните оставки на министър-председателя и главния прокурор, завърши Радев. Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *