Президентът Радев се закани: Ще има ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА на ГЕРБ! Ще ги преследвам безкомпромисно! С ВИДЕО:

„България се намира в критичен етап от своето развитие. За да се възстанови държавността, трябва да се мине през възмездие – безкомпромисно преследване на поробителите“. Тези тежки думи срещу управляващите произнесе президента Румен Радев по време на отчета за втората година от мандата си. Държавният глава бе категоричен, че трябва да се проведат предсрочни парламентарни избори и то възможно най- скоро.

„Въпросът не е дали, а кога ще има предсрочни парламентарни избори“, заяви Румен Радев. Трябва да се гарантира честното им провеждане, а това означава промяна в някои изборни правила, от които статуквото на ГЕРБ досега умело се възползваше.

„При сегашния курс на управление, който са поели ГЕРБ не виждам никаква база за партньорство. Той е конфронтационен и често погазва закона“, даяви президентът в отговор на журналистически въпрос.

Факт е, че статуквото на ГЕРБ и Борисов от самото начало нападат държавният глава и го обвиняват в какво ли не. Мръсната кампания на шайката срещу Румен Радев засегна дори семейството му – цяла година не са спирали фалшивите новини срещу съпругата му Десислава Радева, срещу баща му Георги. А последната атака от фейкове бе насочен срещу непълнолетния му син, който проправителствената БТВ обвини, че участвал в масов бой. По- късно, притисната до стената, националната медия се извини и призна, че разказаната от тях история не отговаряла на истината.

„Изминалата 2018-та бе година на илюзорна стабилност, нарастващо беззаконие и ерозия на демократичните завоевания“, коментира още президентът Радев. Той заяви, че оглавяваната от него институция се е превърнала в последна бариера срещу лобистките закони на ГЕРБ. Въпреки хвалбите на влестта колко добре се развива държавата, фактите няма как да бъдат променени – България се срина на социалното дъно в Европа, най- бедната държава сме в Югоизточна Европа, чуждестранните инвестиции драстично са намалели, а чуждестранни и български фирми масово изнасят бизнеса си от България.

Президентът коментира и фрапантния случай с изфабрикуваните обвинения срещу журналистката Елена Йончева:

„Г-жа Йончева ли караше повечето държавни институции и предприятия да си влагат парите в КТБ или управляващите по това време ГЕРБ? И защо не се търси отговорност от тях, именно те са били длъжни да знаят за характера на тази банка?

Г-жа Йончева ли запушваше ушите, очите и устите на контролните органи – БНБ, МВР, ДАНС, които са били длъжни по това време да установят нередностите около КТБ, а не получаващите пари от банката?

Г-жа Йончева ли връчи на банкера Цветан Василев наградата „Мистър икономика“?“

Банкерът Цветан Василев беше удостоен с този приз през 2011 г., като лично му го връчи Цветан Цветанов, в качеството си на вътрешен министър. Сега, според обвинението на специализираната прокуратура срещу Елена Йончева, тя била длъжна да знае, че парите от КТБ не били с чист произход. А виновни не са институциите, които уж трябвало да следят за този контрол, а журналистката, като служител с договор в ТВ7.

Президентът Радев подчерта, че случаят на саморазправа на властта с журналисти, не е само този с Елена Йончева. Той припомни и скорошното уволнение на разследващата журналистка Валя Ахчиева от БНТ и заяви, че разполага с цяла папка случаи на тормоз, упражняван от ГЕРБ срещу опозиционни журналисти от провинцията, където по места се извършват огромни кражби.

За да върви обществото ни напред, трябва да се възстанови доверието на гражданите в държавността, а това минава неизбежно през възмездието – безкомпромисно наказателно преследване на корумпираните и грабителите. Затова апелирам КПКОНПИ, прокуратурата, МВР и службите да навлязат и в старателно отбягвания от тях досега периметър на властта, в потенциални зависимости между политици, собственици на фирми, които печелят крупни обществени поръчки, и потенциални подставени лица. Ако това не стане, разпадът ще продължи и има опасност в търсенето на справедливост народът да излезе извън рамките и механизмите на закона, предупреди Радев.

В заключение президентът Радев обяви, че формира Съвет за стратегическо развитие на България, в миято  структура ще участват „интелектуалци и специалисти“, които ще представят „алтернативи на социалния блокаж, на икономическия и идеен застой в България. По думите му, страната ни има нужда от нови идеи, от таланта, труда и дързостта на всички българи – у нас и зад граница.

Словото на президента Радев явно силно е уплашило статуквото на ГЕРБ. Защото речта му не бе излъчена по нито една от трите национални телевизии, доминирани от властта. Дори от обществената БНТ, която по закон е длъжна да излъчва всички обръщения на институциите, начело с президента. А в новините си държавната телевизия безпрецедентно окастри изявлението на Радев, като подбра само най-незначителните моменти. Словото се излъчи пряко само от две телевизии – Канал 3 и БСТВ. Цензура! И Диктатура!  Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ЦЯЛАТА РЕЧ НА ПРЕЗИДЕНТА ВИЖ ТУК:

https://youtu.be/B2jHPaq9gnY

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Желая много здраве щастие и късмет на президента, в това свое начинание и да съм жив и здрав да го видя ..

  2. Смелост, г-н Президент, няма да Ви пожелавам-Вие я имате!От сърце Ви пожелавам успех-за Народа ни,за поколенията,за България!

  3. Това, че 60% са за България да бъде с Европа, показва колко силно са промити мозъците на тези 60%. Докато бяхме с Русия в страната ни нямаше нито един бездомен, всички деца ходеха на училище. Американската преса от 70-те година казваше, че по образование на населението България е на едно от първите места в света, а по производство на глава от населението, сме пред Гърция и Турция. За всички работоспособни имаше работа, а всички болни бяха приемани в болниците за безплатно лечение. Сега след като се съюзихме с Европа и се отказахме от Русия е точно обратното. Не мога да разбера, толкова ли е затъпяло населението че не го вижда това.

  4. Що се отнася до справедливостта за която се бори Президента, бих казал следното: при капитализма, където едни хора са милионери и милиардери, а жестоко експлоатираните едва свързват двата края, в такава система никаква справедливост не може да съществува. Не от политиците, не от президентите зависи дали да съществува справедливост в една страна, а от системата. И все пак мисля, че ако България се сближи с Русия, положението и ще се подобри макар и малко и също така ако президентът Радев успее да постигне своите цели. Миналото обаче, колкото и да го желаем, няма да се върне.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *