Разтърсваща реч на Елена Йончева изобличи Шайката: Крадат по 11 млрд. евро на година!

Речта на Елена Йончева на вчерашния Конгрес на БСП взриви не само залата-3 на НДК, но и цяла България. Парещите смели думи на журналистката, която се превърна в символ на битката срещу Мафията ГЕРБ, продължават да отекват и едва ли ще бъдат забравени скоро:

„Искам да ви разкажа история за един бос, шефът на най-голямата мафия в една държава. Бос, който управлява тази мафия в продължение на 10 години. Бос, който е известен с това, че най-добре и най-гъвкаво усвоява обществените поръчки. Чрез създадените от него за тази цел престъпни схеми.

Става дума за Бернардо Провенцано – главният бос на сицилианската мафия в продължение на 10 години. В продължение на 10 години той е управлявал „Коза Ностра“.

А какво направи българският Бос през последните десет години, риторично попита журналистката. Милиардите, които страната ни получи от ЕС, потънаха в черните каси на управляващата партия ГЕРБ. За захранване на верните им местни феодали, за захранване на бизнесмени, медии, които да ги хвалят и пр. И вместо днес ние, българите да имаме един средноевропейски стандарт, да се радваме на качествени пътища и здравеопазване… ние потънахме на абсолютното социално дъно на Европа. Само презпоследния месец четирима големи чуждестранни инвеститори напуснаха България. И то в посока – Румъния. Но и все повече български предприемачи изнасят бизнеса си навън. А една трета от населението вече се евакуира от страната ни. Не с надеждата да живеят богато и да просперират, а за единия хляб. Заминаха да работят в нечовешки условия из западните фабрики.

„Според последни данни и доклади на Евростат, ОЛАФ и ЕК, грабежът в България се равнява на 11 млрд. евро всяка година“, заяви Йончева. Вместо тези огромни суми да се инвестират в икономиката, те се разграбват от управляващата шайка на ГЕРБ.

„В България вече има пълзящ авторитаризъм. Това е режимът на една организирана престъпна група и ГЕРБ така ще бъдат запомнени от историята“, категорична е журналистката.

„Диктатурата на ГЕРБ вече извади голямата бухалка. Опитват се да заплашват, изнудват и рекетират всички опозиционери“, каза още в словото си Йончева. Скандално.нет припомня, че само преди дни доминираната от ГЕРБ прокуратура повдигна на смелата журналистка абсурдно обвинение в пране на пари, а целта е бъде възпрепятствано мащабно разследване на Йончева за кражби на властта за милиарди евро.

Борисов и шайката му обаче трябва да знаят едно: „Няма диктатура, която историята да не е спряла“, заявяви в заключение Елена Йончева. А хилядната публика в залата я изпрати на крака и със силни аплодисменти и възгласи: „Елена, с теб сме“.

Така е, Елена! България те подкрепя. Дай сигнал и… честта, достойнството и чувството за справедливост на този изстрадал народ ще надделеят. Той ще се вдигне. Трябва да се вдигне! Защото времето ни като народ изтича. И ако не сега- значи никога! Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Само планът чаушеску ще спаси българия от българоубийците борисов и цветанов

  2. РОМСКИТЕ СУБСИДИИ ПРОДЪНВАТ БЮДЖЕТА каза:

    СТАТИСТИКАТА ПОКАЗВА ДРУГО 2 МИЛИОНА РАБОТЕЩИ ИЗДЪРЖАТ 2 МИЛИОНА ПЕНСИОНЕРИ, 1 МИЛИОН ИНВАЛИДА И 1 МИЛИОН ДЕТСКИ ПОМОЩИ / 60% ЦИГАНСКИ / – ТАМ ПОТЪВАТ МИЛИАРДИТЕ

    • Статистиката показва друго. Жадните кръвопиици хвърлят трохи под масата за пенсионери, инвалиди, детски помощи дори и на ромите, за да гласуват за тях. Откраднатите милиардите се укриват в чуждестранни банки.

  3. „Няма диктатура, която историята да не е спряла.“ Напротив, това за което пишете е чиста демокрация, дори малко повече, чиста анархия. В този вид демокрация всеки има правото да прави каквото си пожелае. Силният да прави каквото си пожелае със слабия. И слабият има правото да прави каквото си пожелае, но няма силата.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *