Президентът Радев Изригна: БОРИСОВ Е ВИНОВЕН за Трагедията на летище „Крумово“ + Вижте Кой КРАДЕ Парите за Отбрана! ИСТИНАТА ще ви ШОКИРА:

„Многократно през годините съм алармирал, че ще стигнем до положение да загиват летци“, заяви президентът Румен Радев по повод авиотрагедията на летище Крумово, при която починаха двамата пилоти на вертолет Ми- 17.

„Имаше стотици милиони, отпуснати за ремонт на военната ни техника и въоръжение. Но правителството на ГЕРБ ги отклони и похарчи за… саниране“, разкри президентът Радев.

В резултат на което, само в рамките на последната 1 година в МО имаме следната черна статистика:

 – Преди година военен хеликоптер „Пантер“ падна в Черно море по време на учение. При катастрофата загина командира му. Летателният апарат беше закупен през 2011 г. от Франция срещу сумата от 20 млн. евро.

– Катастрофиралият вчера вертолет Ми- 17 пък е бил ремонтиран изцяло преди година и половина, като за ремонта му Министерство на отбраната е платило 4 млн. лева на българския завод „Терем“. Военният министър Красимир Каракачанов призна, че трагедията е станала именно заради техническа неизправност!

През последните години Министерство на отбраната получава един от най- високите дялове от държавния бюджет. Причината е изискването на НАТО всяка страна- членка да заделя по 2% от своя БВП за отбрана. И България доста успешно гони тези резултати, като въпреки беднотията си, през последните години отделя между 1,3%- 1,4% от БВП за военни разходи.

За 2018 г., например, Министерство на отбраната се нареди на второ място по най- висок дял от държавния бюджет, след като получи със 100 млн. лева повече от предходната година. А в сумата са предвидени и средства за закупуване на нова военна техника. На първо място сред ведомствата е МВР!

През 2017, държавата отново даде най- много пари на Министерство на отбраната и на МВР.

От 2014 насам, откакто НАТО издаде директива всички държави-членки на Алианса да се превъоръжават, заради „руската заплаха“, Министерство на отбраната традиционно получава един от най- големите дялове от държавния бюджет.

И какъв е резултатът? Министрите и на отбраната, и на вътрешните работи все по-горко и гръмовно плачат, че не им стигат парите. Служителите полицаи и военни са все по- демотивирани от ниските възнаграждения, които въпреки увеличените бюджети, не растат. Армията ни технически е напълно небоеспособна, в резултат на което все по-често загиват военнослужещи. МВР пък не са в състояние да арестуват топ-опасен престъпник, който се крие току под носа им. (Затворника-рецидивист Владимир Пелов- б.р.)

При тези обстоятелства няма нищо по-нормално от това ние, данъкоплатците, да попитаме управляващите от ГЕРБ: ГОСПОДА, ЗА КАКВО ХАРЧИТЕ ПАРИТЕ НИ?

Как е възможно двете министерства, чиито бюджети всяка година нарастват в сравнение с предходната, да работят все по- лошо, а кадърните им служители да напускат работа на тумби?

И Президентът Радев, и военният ни министър Каракачанов са единодушни, че бюджетът за отбрана трябва да се повиши с още, докато не стигне 2% от БВП, както изисква НАТО. Но и към момента армията ни гълта годишно 1,3 – 1,4% от БВП на страната. А резултатът е, че чисто нова техника дефектира и катастрофира, току- що ремонтирани вертолети се разбиват, загиват служители, професионалистите се разбягват…

Дали увеличаването на бюджета на МО с още 0.6 % ще реши всички тези проблеми?  Със сигурност – не. Очевидно проблемът не е в парите, а в ръководството.

След скандалния случай със затворника- сериен убиец Владимир Пелов, десетки експерти и политици се изказаха, че МВР-то ни било в отчайващо лошо състояние. Дори в сравнение с преди 5-6 години, когато бюджета му беше наполовина по-нисък. Е как така сега, когато получава най- високия дял от държавния бюджет, МВР работи по-зле? И пак ние, данъкоплатците, да попитаме: КЪДЕ СА НИ ПАРИТЕ? И по-точно за какво ГЕРБ харчи парите на МВР. Защото е очевидно, че тези средства не влизат в системата. Иначе няма как служителите да са все по- недоволни и масово да напускат по причина, че нямат нормални условия за работа. ЯСНО Е, ЧЕ РИБАТА СЕ Е ВМИРИСАЛА ОТКЪМ… МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ! Но министър Валентин Радев няма никакво намерение да подава оставка и дори намира подобни искания за „нечестни“ (по негови думи)

След вчерашната поредна трагедия- на летището край Крумово, не е ли редно ръководството на МО най-после да поеме отговорност?! Договорът за ремонта на дефектиралия и катастрофирал вчера вертолет е подписан от тогавашния министър Николай Ненчев. И някои с право ще кажат: „Министърът е друг, Каракачанов не е виновен?“

Добре! Министърът на отбраната може и да е друг, но министър- председателя е същият – Бойко Борисов. И ако той не следи работата на министрите си, кой трябва да го прави? Не отговаря ли министър- председателят за начина, по който се разходват нашите пари? Ако двете най- спонсорирани от държавата министерства – на Отбраната и Вътрешните работи, имат толкова страховити не финансови, а ръководни проблеми – отговорността не е ли на премиера, който е назначавал и продължава да назначава тези министри? И не е ли редно Бойко Борисов да си хвърли най-после и веднъж завинаги оставката. След което да се скрие някъде вдън гори тилилейски?

Както вече написахме по-горе: РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТКЪМ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ!

Защото цялото бездействие и нехайство на Борисов и шайката му ГЕРБ към управлението на държавата води до тези резултати: трагедия след трагедия и нелепа загуба на човешки животи.

„Лобизмът убива“, заяви президентът Румен Радев и думите му отекнаха като изстрели право в мишената ГЕРБ. Към управляващите, които съсредоточени в сметки как по-рафинирано да окрадат поредния военен и всякакъв друг бюджет, очевидно нехаят, че така убиват хора. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. И това е начин населението да намалява- особено специалистите!

  2. След Надя няма какво повече да се каже, освен едно огромно ПОДКРЕПЯМ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *