Президентът Радев Излъга Народа! Одобри Сделката за F-16!

Президентът Румен Радев предаде българския народ. Държавният глава, който дълго време го играеше блюстител на морала и защитник на бедните и онеправдани българи, вчера най-безволево се въздържа и НЕ наложи ветото си върху двата продажни закона, решаващи сделката с F-16: за индустриалното сътрудничество със САЩ и за актуализацията на бюджета. Припомняме, че последния закон развързва ръцете на правителството да закупи осемте F- 16. А ако президентът му бе наложил вето, сделката за F-16 щеше да пропадне заради забавяне в сроковете на плащане.

Радев обаче най-предателски се въздържа да сложи вето, с което даде зелена светлина на грабителско-криминалната сделка. Какво следва: до 5 септември България трябва да плати на САЩ пълната сума за изтребителите – 2,2 млрд. лева.

Последователен ли е Радев в защитата на българския национален интерес или е поредната зависима фигура, спусната от Запада да управлява колонията България?!

Странното е, че само две седмици по- рано Президентът наложи вето върху договора за сделката за F- 16, демонстрирайки крайното си несъгласие с тази многомилиардна измама. Вето, което бързо бе отхвърлено от доминирания от ГЕРБ парламент. Да припомним също, че съпротивата президентска срещу F-16 бе крайно яростна и продължи цяла година.

Затова и привържениците на Радев сега са шокирани. Вчера, на финала на сделката, когато имаше реална възможност с един удар да саботира този предателски акт на управляващите, Румен Радев се извъртя и даде кратбланш на Борисов да потроши огромно количество пари за военна техника, която, доскоро, според самия Радев, уж не отговаряше на нуждите на армията.

Нека видим и как само преди седмица началникът на президентския кабинет Димитър Стоянов коментираше качествата на изтребителите F- 16 и сделката за тяхната покупка: „България ще получи самолети с бойни способности отпреди 1913 г“. А седмица по-късно държавният глава одобри сделката.

Сделка, за която пак преди седмица бившия военен министър Николай Цонев разказа следното: През 2009 г. лично той, в качеството си на министър на отбраната получил оферта от същата фирма, за същия брой изтребители F-16, от същия клас и със същите параметри. Офертата стояла в чекмедже на бюрото в министерския му кабинет. И в нея ясно пишело, че цената е всичко на всичко … 350 млн. долара! При това за 8 бр. F-16 + 2 учебни… с пълното им оборудване и бойно снаряжение, свидетелства Цонев.

Skandalno.net припомня, че за американската оферта от 2019 г. парламентът гласува бюджет от 1,8 млрд. лева. След няколко посещения на Цветан Цветанов в САЩ обаче сумата рязко скочи и достигна 2.2 млрд. лв. И се наложи да се променят закони и ново гласуване в парламента.

Но дори тази крупна сума от 2,2 млрд. лева не е окончателната, защото е без ДДС. А самолетите ще получим след 5 години и то без половината им оборудване. За което трябва да броим допълнителни пари през следващите години… ако, разбира се, искаме да имаме напълно окомплектовани и боеспособни самолети, а не някакви дезориентирани хвърчила. Като добавим и това, че за да купим самолетите кеш, както е по договор, ще трябва да теглим и заем с лихви… сумата набъбва до 5,35 млрд. лв. При това, сметката е на самия президент Радев. Който беше върло против и 100- процентовото авансово плащане. Очевидно обаче в последния момент и по някакви причини е променил мнението си и обърна позицията си на 180 градуса, до степен че същият вчера даде одобрение за сделката без възражения.

Дали на Президента му е оказан външен натиск с ранг на заповед да не пречи повече на сделката – не е ясно. Факт е обаче, че ние, гласувалите за „Радев – Президент“, ние, които му повярвахме, че ще е борец за справедливост и защитник на националния ни суверенитет, вече не сме сигурни дали не трябваше да пуснем гласа си за конкурентката му Цецка Цачева! Защото разлика в поведението на двамата май няма.

И що за аршин има Радев!? Налага вето и скача като лъв срещу закона за дивото къмпингуване, а в сюблимния момент, в който с едно-единствено вето можеше да събори сделка за Ф-16, се скри като мишка. Зачеркна интереса на обезкървения от данъци, скъпотия и немотия български народ и го зароби да плати нови 5.35 млрд. кръвен данък „евроатлантическа солидарност“!

Ясно е, че за да достигне от 350 млн. долара до космическите 5.35 млрд. лв. цената е надута здраво с комисиони на министри, лобисти, лъжеексперти, и пр. задокеанска и родна еничарска паплач. Затова въпросът е само един: Защо президентът Радев накрая клекна и одобри този чудовищен грабеж на статуквото, който мнозина специалисти вече определят като „най- машабната кражба на прехода“.

И играе ли Румен Радев нескопосано театро, чиято цел е да се харесва на народа, докато слугува на западното статукво. И как да си обясним дуалистичните му представления от типа „Русия и България са кръвно свързани“ до „Аз съм се клел в НАТО“. Ние от Skandalno.net ги тълкуваме така: С първата реплика цели да се хареса на 85 % от българите, които декларират че са русофили, а с втората цели да успокои задокеанските си господари, без чиято подкрепа колониалната му президентска глава би паднала на мига.

Не лъв, а мишка е президентът на поробена колония, който управлява с едничката мисъл да не подразни западните посолства в София.

Жалко, Радев. Избраха те като месия, но ще останеш в историята като мишка. Да си играеш с надеждите на простосърдечния народ е непростим грях! По-непростим дори от това да си фашизоиден гербаджия! Ние, журналистите от Skandalno.net те избрахме и подкрепяхме с надежда. За което вече съжаляваме. Защото избирането ти се оказа още 5 години загубено време за изстрадалия ни поробен народ. Skandalno.net

Надя Колева, Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. ЗАТОВА ВЪПРОСЪТ Е САМО ЕДИН:ЗАЩО ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ НАЙ-НАКРАЯ КЛЕКНАИ ОДОБРИ ТОЗИ ЧУДОВИЩЕН ГРАБЕЖ НА СТАТУКВОТО,КОЙТО МНОЗИНА СПЕЦИАЛИСТИ ВЕЧЕ ОПРЕДЕЛЯТ КАТО“НАЙ-МАЩАБНАТА КРАЖБА НА ПРЕХОДА“.И ИГРАЕ ЛИ РУМЕН РАДЕВ НЕСКОПОСАНО ТЕАТРО,ЧИЯТО ЦЕЛ Е ДА СЕ ХАРЕСА НА НАРОДА, ДОКАТО СЛУГУВА НА ЗАПАДНОТО СТАТУКВОТО. И КАК ДА СИ ОБЯСНИМ ДУАЛИСТИЧНИТЕ МУ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ ОТ ТИПА:“РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ СА КРЪВНО СВЪРЗАНИ“, ДО :“АЗ СЪМ СЕ КЛЕЛ В НАТО“?!?ТЪЛКУВАНЕ:С ПЪРВАТА РЕПЛИКА ЦЕЛИ ДА СЕ ХАРЕСА НА 85% ОТ БЪЛГАРИТЕ, КОИТО ДЕКЛАРИРАТ, ЧЕ СА РУСОФИЛИ, А С ВТОРАТА ЦЕЛИ ДА УСПОКОИ ЗАДОКЕАНСКИТЕ СИ ГОСПОДАРИ БЕЗ ЧИЯТО ПОДКРЕПА КОЛОНИАЛНА А МУ ПРЕЗИДЕНТСКАЯ ГЛАВА БИ ПАДНАЛА НА МИГА.НЕ ЛЪВ, А МИШКА Е ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ПОРОБЕНА КОЛОНИЯ, КОЙТО УПРАВЛЯВА С ЕДНИЧКАТА МИСЪЛ ДА НЕ ДРАЗНИ ЗАПАДНИТЕ ПОСОЛСТВА В СОФИЯ.ЖАЛКО РАДЕВ, ИЗБРАХАТЕ КАТО МЕСИЯ, НО В ИСТОРИЯТА ЗЕ ОСТАНЕШ КАТО МИШКА. НИЕ ТЕ ИЗБРАХМЕ С НАДЕЖДАТА, ЧЕ НЕЩО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ И ТЕ ПОДКРЕПЯХМЕ С НАДЕЖДА.ЖАЛКО , ВИЕ НИ ПРЕДАДОХТЕ , ДРУГАРЮ/ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ. А КАК ТАКА СТЕ БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ, ПЪК СТЕ СЕ КЛЕЛ В НАТО? А БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ?ЗАЩО НИ ИЗЛЪГАХТЕ ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ, ЗАЩО НИ ПРЕДАДОХТЕ?КОЙ ВИ УПЛАШИ И КАК ЩЕ ДЕЙСТВАТЕ КАТО ГЛАВНОКОМАНДВАЩ ПРИ КРИТИЧНИ СИТУАЦИИ? КАК ЩЕ ГЛЕДАТЕ В ОЧИТЕ ИЗСТРАДАЛИЯ НИ ПОРОБЕН НАРОД? ДА СИ ИГРАЕШ С НАДЕЖДИТЕ НА ПРОСТОСЪРДЕЧНИЯ НАРОД Е НЕПРОСТИМ ГРЯХ. ЩЕ ВИ ТЕЖИ ЦЯЛ ЖИВОТ. СЪС СТОРЕНОТО ОТ ВАС ДНЕС ВИЕ ОБЕЗСМИСЛЯТЕ МАНДАТА СИ. ЖАЛКА ЗА ИЗЛЪГАНИТЕ НАДЕЖДИ…

  2. БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И МИЖИТУРКАТА ГОРАНОВ В ДЕНЯ НА ВЕТОТО ОТ ПРЕЗИДЕНТА СА ПРЕВЕЛИ ПАРИТЕ НА АМЕРИКАНЦИТЕ

  3. ПЪРВО ЩЕ ПРИСТИГНАТ ЯДРЕНИТЕ БОМБИ ОТ ТЬРСГАТА БАЗА НА НАТО Ф-16 СА ОТ КУРВА ЗАПИС И УМРЯЛ ПИСМО ЗА ПРИЦЕЛ СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ ЩЕ ГИ ИЗПОЛЗВАТ СТРАНИТЕ ОТ НАТО БЪЛГАРИЯ Е СКЛАД КУРВЕНСКИ ГЪЗ ЗА ВСИЧКИ НАТОВЦИ НА ЕВРОПА

  4. НЯМАШЕ КОЙ ДА ГРЪМНЕ БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ

  5. Курнелия Нинова ,къде е да ни обяснява колко е велик нашия президент…

  6. Ако един генерал трепне пред лицето на врага, той вече не е генерал. Хилаво излезе хетманчето!

  7. ДА ГЛАСУВАМЕ МАСОВО ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЗА Б С П САМО ТЯ ЕДИНСТВЕНА ОСТАНА ДО НАРОДА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *