Русия официално: САЩ Разграбват Сирийския Нефт! Ето доклада на ген. Рудской:

3 американски частни военни петролни компании (ЧВК) с над 3500 служители на терен източват и грабят петролните залежи на Сирия под прикритието на авиацията на САЩ. Това съобщи днес на специално свикана пресконференция началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на Въоръжените сили на Руската Федерация генерал-полковник Сергей Рудской, цитиран от ТАСС.

„Освен с подготовка на терористи, американските военни структури в Сирия се занимават и с активно разграбване на държавните петролни находища и заводи на Сирия зад река Ефрат. (Мястото е в американската зона на влияние и там са 90 % от нефтените находища на Сирия, които би трябвало да са подконтролни на законното сирийски правителство на Башар Асад- б.а.) Разузнаването ни докладва за активно увеличаване напоследък на броя на сътрудниците на американските ЧВК. Днес броят на наемниците на ЧВК в Сирия превишава 3500 души“, съобщи генерал Рудской.

Руският командващ изброи три от находищата, където САЩ тайно са организирали добив и продажба на сирийски нефт. Това са находищата Конако, Ел Омар и Танак, разположени на източния бряг на река Ефрат. „Функционира криминална схема за трансгранични доставки на сирийски нефт. САЩ чисто и просто разграбват националните богатства на Сирия“, добави Рудской.

Според неговата информация, значителна част от доходите от контрабанда на сирийския нефт и природен газ, янките използват за издръжката на незаконните си въоръжени формирования, кръстени от самите тях с благовидното име „Сирийска свободна армия“, а също така за подкупване на шейховете от арабски родово-племенни съюзи от Саудитска арабия и ОАЕ, и за разпалване на антиправителствени настроения.
Ген. Сергей Рудской
„Цялата тази дейност на американските ЧВК се осъществява под прикритието на авиацията на международната антитерористична коалиция, доминирана от самите САЩ. Единствената цел на тази Западна коалиция в Сирия е да върти контрабандния бизнес, който американците успяха да отнемат от ИДИЛ („Ислямска държава“). Това е и основанието за продължаващият им престой там. В пустинята зад река Ефрат население почти няма. 95 % от сирийците живее в средиземноморския регион, който е под руски контрол. Зад Ефрат хора няма, но пък има нефтени находища…“, заяви ген. Рудской.

Рудской отбеляза още, че страната му е загрижена от неспирните доставки на US-оръжие за района зад река Ефрат. „В замяна на безценната помощ, която им оказват в контрабандата на нефт, САЩ снабдяват с оръжие както кюрдските, така и арабските формирования, които след това ги използват едни против други“, отбеляза генералът, като добави, че „всичко това само влошава обстановката в изтерзания от война регион“.

Освен това американските военни са организирали център за подготовка на терористи. Бойците за него те набират от различни групировки и тази своеобразна армия вече е с численост от 2700 души. Центърът е дислоциран в близост до базата им Ал Танф, добави представителят на Генералния щаб на ВС на РФ.

„В 55-километровата зона около град Ал-Танф американски инструктори обучават както голямото въоръжено формирование „Магавир ал-Саура“, така и още няколко малки групировки, обединени в т. нар. „Армия на арабските племена“. Общият брой на бойците достига 3 700 души“, съобщи Рудской, като за доказателство представи много сателитни снимки и кадри от дрон.

Той добави, че някои от терористите, обучени в Ал Танф, са били прехвърляни за бойни действия в зоната на изток от река Ефрат от вертолети на ВВС на САЩ. „Най-подготвените диверсанти се изпращат в териториите, контролирани от правителствените войски на Башар Асад, за да дестабилизират ситуацията и да попречат на законното сирийско правителство да прекрати хаоса и да въведе държавен ред там“, отбеляза генералът.

Рудской каза още, че основните задачи на бойците, обучени от САЩ, са саботажи, разрушаването на нефтената, газовата, индустриалната и пътната инфраструктура на Сирия, както и кървави атаки срещу правителствените сили. „Наличие на такива групи забелязваме в областите Сувейда, Палмира и Абу Кемал“, каза той.

Американската военна база в близост до селището Ал-Танф е ключова точка на кръстопътя между границите на Сирия, Ирак и Йордания. Територията под нейния контрол включва 55-километрова зона около града, в която се намират 4-те най-големи нефтени и газови находища на Сирия. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Само да попитам анонимниа смешник да тръгвам ли да въставам или първо да си изпия ракията

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *