Унгарският външен министър: Появата на западни войски в Украйна ще доведе до световна война

Изпращането на западни войски в Украйна, което обсъждат някои европейски политици, ще доведе до нова световна война. Това мнение изрази унгарският външен министър Петер Сиярто на пресконференция след преговори в Аман с йорданския си колега Айман ал Сафади.

„Някои европейски политици искат да изпратят войници в Украйна, докато други европейски политици фантазират за използване на ядрени оръжия. При всички случаи това ще доведе до световна война и тези, които са в непосредствена близост до въоръжения конфликт, ще платят най-тежката цена“, – предупреди Сиярто, чиято реч беше излъчена от телевизионния канал М1.

Той отбеляза, че унгарските граждани „вече са уморени от тези опасни изявления“, които продължават да се правят във връзка с украинския конфликт. „Уморихме се от безплодните опити на редица западни лидери да въвлекат не просто цяла Европа, а целия свят във война, уморихме се да слушаме изявленията им как щели да изпратят сухопътни войски и да използват ядрено оръжие в Украйна“, каза министърът и добави: „Истината е че Западът е напълно самотен във войната си срещу Русия. Никоя от останалите държави по света не го подкрепя“.

В тази връзка той изрази надежда, че на изборите за Европейски парламент на 6-9 юни избирателите ще могат да „изпратят сигнал на европейските политици, които говорят глупости“. Унгарското правителство заявява, че тези избори по същество ще решат въпроса за войната и мира и призовава европейските граждани да подкрепят онези партии, които се противопоставят на продължаването на въоръжения конфликт в Украйна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Господин ЛАЙНОмир АНАЛниев е гордостта на дедо George $oro$ каза:

    Господин ЛАЙНОмир(АНАЛниев) е така да се каже гордостта на ПП и ДБ взети заедно. ЛАЙНОмир е в Алеята на славата на дедо $oro$. Наистина много рядко можеш да срещнеш такава рядко добра и неочаквана комбинация – хем корупционер, хем крадец, хем перач на мръсни пари, хем далавераджия, хем и ПЕДОФИЛ. Има поне 100 подадени жалби и сигнали в МВР срещу ЛАЙНОмир от родители на деца пострадали от педофилските мераци на господин АНАЛниев. Но генерал Гном и необяснимо богатият БКП-другар МутРашков от групата на пудела с пачките евраци, винаги са покривали насрания педофилски задник на ЛАЙНОмир.
    Не на последно място и от Посолството услужливо са разтворили „чадъри“ и чадърчета над главата и шкембето на господин ЛАЙНОмир, и пей сърце, хей живот, здравей, здравей! Красиво, нали? А пък вие, вие български прости и страхливи роби, вий сте идиоти! На 09.06.2024г. тичкайте през глава да пуснете бюлетинка за евроатлантическия фито-зоо планктон на дедо $oro$ и „Америка за(д) България“ и да чЕкате светлото европейско бъдеще, европейски жизнен стандарт и охолство!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *