Президентът Радев: Записът е на Борисов и издава колко Арогантно и Порочно е управлението му! Ще настоявам за Експертиза!

Бойко Борисов най-страхливо отказа да провери автентичността за изтеклия преди дни ултраскандален запис, в който нарича шефката на Парламента „проста кърджалийска п.тка“ и обяснява как на*бал отзад лидерите на няколко европейски държави, сред които на Полша, Унгария и германската провинция Бавария. „Експертизата е задължителна, защото в този запис има данни за корупция и злоупотреба с власт. И дори българските служби да не я направят, под давление на Борисов, то със сигурност чуждестранните вече са проверили фалшив или истински е скандалния запис. А резултатите от проверките вече са на бюрата на съответните чуждестранни лидери“. Това заяви президентът Румен Радев по повод циничните реплики на премиера по адрес на шефката на Парламента Цвета Караянчева и една дозина европейски политици.

Целият запис обаче показва нещо много по- сериозно от вулгарната демонстранция на лично отношение към протежето му Караянчева. Борисов със самохалство и задоволство обяснява как  „ще повдигне обвинение“ и ще „изгори Манолев и кмета“ (на Сандаски), за да си отмъсти на Елена Йончева.

Разбира се, Борисов отрече истинността на записа, но и отказа да провери автентичността му, за да докаже правотата си. С което само потвърди, че думите са негови. Потвърди го и Цвета Караянчева в днешния си коментар: „Това е поредният фалшификат, жалък опит за компромат, защото идват избори. Заради това е всичко. Няма да искам разследване и експертизи на записа“, коментира БоКобоязливо тя днес. Такова е официалното становище и на парламентарната група на ГЕРБ – те за нищо на света не желаят експертиза на записа, която би могла да изчисти имиджа на лидерът им Борисов не само в България, но и пред Европа. Но това е ако беше невинно набеден. А той не е. И това обяснява всичко.

Президентът Радев коментира днес и канонадата от обвинения в корупция срещу правителството и лично срещу премиера, с която бизнесменът в изгнание Васил Божков буквално засипва публичното пространство през последните седмици. Опорната точка на гербаджийските платени медии е, че държавният глава защитил Божков. Повод за това им даде изказването на Радев, че обвиненията на хазартния бос срещу Борисов звучат по- аргументирано от тези, които му е повдигнала прокуратурата. „Няма как да подкрепям Божков, който си признава, че е участвал в корупционни схеми и договорки с най-висшите представители на изпълнителната власту, каквито са премиерът Борисов и финансовия министър Горанов. Аз нито го познавам, нито му имам телефона, нито ме е черпил с пура“, коментира Румен Радев.

Президентът разкритикува правителството и за действията му по спасяването на Първа инвестиционна банка, заради чиято нестабилност България не може да влезе в Еврозоната. „Наливат нашите пари в частна банка, без изобщо да дадат обяснение защо се налага да го правят и дали това ще доведе до желания от Брюксел резултат“, каза Радев.

Обществена тайна е, че след фалита на КТБ, крадливата герберска шайка пренасочи паричните си траншове именно към ПИБ. А в момента ПИБ е по- зле и от КТБ преди да я фалират. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Записът е като паднала в близост граната. Ако не мърдаш, ще те убие. Ако посегнеш, ще те убие. Ако побегнеш, ще те убие.

  2. Свършил си работата с поредната любовница и нормално да заспи. Няма лошо свободен мъж е а и личният му живот с коя ще бъде си е негов. Тя е направила снимките , защо и поради каква причина е въпрос. Но снимките са истински. Всичко друго е оправдания , нападки и глупости на които се наслушахме.

    • Личният живот си е негов, до потвърждаване автентичността на снимките, след това става задължение на държавата, та от там идват някои дребни нервни сривове по цялото герберастко земно кълбо.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *