Президентът Радев: Бруталната намеса на Борисов в БФС доказа отново, че живеем в Мутренска Държава!

Президентът Румен Радев осъди бруталния начин, по който премиерът Борисов се саморазправи с доскорошния шеф на БФС Борислав Михайлов. „Това е безпрецедентно груба и незаконна намеса на държавата във Федерацията, която по дефиниция е независима институция. Друга тема е, че каквато ни е държавата, такъв ни е и футболът“, заяви държавният глава по повод чутовния скандал.

Лицемерно е точно властта на Борисов да критикува футбола, при положение, че неведнъж е използвала футболните агитки за свои користни цели – за протести и контрапротести. Когато крайните и неприемливи изяви на ултрасите са в тяхна полза, овластените ни политици дори ги поощряват, заяви още президентът Радев.

За корупцията в БФС, за черното тото и уредените мачове се говори от години, но държавата и компетентните й институции никога досега не са взимали отношение. Обаче когато в Англия избухна режисирания „скандал“ с расизма в България, а Борисов се притесни за властта си, той по стар навик поиска оставката на уж независимия Боби Михайлов, с идеята да го превърне в поредния си бушон. Михайлов обаче се подвоуми и за да го мотивира, Борисов прати баретите и инспекторите в Централата на БФС – да разследват мащабна корупция по върховете на Федерацията.

Да се бори с корупцията е задължение на държавата – и тя трябва да го прави не само не само по отношение на спорта, но и във всички останали сектори. В България обаче институциите се активират само по поръчка на Борисов, заяви още Румен Радев.

Думите на президента обаче, както винаги, останаха встрани от фокуса на слугинските медии. Затова пък неадекватният отговор на вицепремиера Красимир Каракачанов беше отразен от тях с подобаващо внимание: „По- добър ли беше футболът при Станишев и при Орешарски“, гневно изригна шкембе-войводата в защита на покровителя си Бойко Борисов. Каракачанов обвини футболистите, че не играели със сърце за родината, поради което се стигнало до срамното падение с 0 на 6 от Англия.

Факт е, че в мутренската държава на мутрата Борисов, няма как и футболът да не е на мутренско ниво. Но да заплашваш, рекетираш и да пращаш баретите при шефа на независимата Футболна федерация, при все недостатъците му, за да го принудиш силово да подаде оставка, най-малкото не е европейско. Но Брюксел е чувствителен само на тема расизъм. Него темите за авторитаризма не го вълнуват. Така че скандалната акция на държавата няма да бъде отразена нито в английската, нито в която и да е друга западна преса… за разлика от расистките скандирания на българските запалянковци. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Президентът Радев е защитник на демокрацията и правата на гражданите, това той не веднъж го е показал. Защо обаче се спотайват абревиатурите „демократи“, „демократични“, „демокрация“, „права и свободи“? Те не трябва ли първи да скочат и гневно да заклеймят другарят сталинист? Кокал няма, това ще е причината. Инак скачат направо за олимпийска квота, но само с интерес, а в този случай най-много да разрушат сеирджийското настървение на хунвейбините. Не защитавам Михайлов, но демонстрацията на власт за частни интереси ми дразни демократичната пъпка.

  2. Знети ли че циганите бяха наpочени за тотално унищожаване след евpеите от нацистите.Следователно да да се говоpи сpещу циганите е пpоява на pасизъм. С подобно говоpене се упpажняват повечето от нашите упpавници от гоpе до долу. В това отношение особено се пpестаpава втоpият човек в пpавителствената йеpаpхия Кpасимиp Каpакачанов и някои дpуги. Пpавителството и неговите силови стpуктуpи на могат да се спpавят с пpестъпността в Бълаpия и зотова пpехвъpлят вината въpху циганите, соето си е чист pасизъм.
    ПС.Не разбрах точно какво искахте да кажете с вашия коментар по темата.

    • Борисов репресира и само Радев реагира. Къде са демократите, да защитават демокрацията?

  3. НАТО ЕС САЩ СОРОС ГЕРБ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕ СМЕ ИНДИАНЦИ А СМЕ ПЪРВАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ НА ЕВРОПА ВИЖДАМЕ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ САМО СЪС РУМЕН РАДЕВ И ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ

  4. Чудя се какво още трябва да се случи в България, за да проумеят наивниците /или лумпените по-точно/, че ГЕРБ ни закопа под дъното, та е крайно време да го заличим? Идат избори, хора, осъзнайте се! Страшно е!!!

  5. ВСИЧКИ МАСОВО ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП ЗА ДА ИЗХВЪРЛИМ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ МАФИЯ ГЕРБ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *