Преди минути: Цветанов подаде Оставка и Разцепи ГЕРБ! Томислав Дончев стартира „Лов на Вещици“! Лобито на Цецо напуска партията!

ГЕРБ РЕШИ: ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ИЗЛИЗА ОТ ПАРЛАМЕНТА! НО ЕТО КАКВО ПОСЛЕДВА:

АпартаментГейт разцепи ГЕРБ! От едната страна са верните на Цветан Цветанов партийци, а в другото крило са хората на вицепремиера Томислав Дончев. Може и да не е ясно какъв точно пост заема Дончев в правителството, но едно е сигурно – той е неофициалният говорител на Бащицата от Банкя.

Само преди минути Изпълнителната комисия на ГЕРБ излезе с решение: Цветан Цветанов напуска парламента, но остава зам. председател на партията и ще продължи да отговаря за местните й структури.

Като най-голям защитник на Цветанов по време на заседанието се изявил Пламен Нунев, който е човек от най-близкия му кръг. Докато Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев, Димитър Николов и Даниела Дариткова настоявали за тоталното освобождаване на Цветан Цветанов от всичките му постове в ГЕРБ.

Но в крайна сметка Борисов взел соломоновското решение да остави Цецо като свой заместник. Взетото решение засега е само вариант. Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се събере отново, когато се върне Цветанов от САЩ и тогава ще се вземе окончателното решение.

Главната цел на ръководството на партията е да ограничи щетите в навечерието на евроизборите. Каква ще е реакцията на Цветанов обаче все още не е известно защото вторият в ГЕРБ засега мълчи. Не е изключено след връщането си от САЩ той да контраатакува опонентите си от високите етажи на партията и да им покаже, че може те да са главата, но той контролира структурите на ГЕРБ – иначе казано- цялата пирамида под върха до основите.

ЗАЩОТО ТАЗИ БИТКА СРЕЩУ СВОИ, ЗА ЦВЕТАНОВ ЩЕ Е БИТКА ЗА ПОЛИТИЧЕСКОТО МУ ОЦЕЛЯВАНЕ! Какво имаме предвид: Това решение на Изпълнителната комисия лишава Цветанов от всички облаги на изпълнителната власт и го превръща в най-обикновен черноработник на партията.

„Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети, особено сега, в тази ситуация, непосредствено преди Евроизборите. Може да предизвика и по- неприятен политически резонанс. Скандалът още не се е разгърнал изцяло, не се е развил. Редно е Цветанов да даде повече информация, включително и за отношенията си с фирмата – строител“. Така Томислав Дончев коментира горещия скандал, който вече коства на ГЕРБ оставката на Цецка Цачева в качеството й на правосъден министър и на зам.- министърката на спорта Ваня Колева (кумица на Цветан Цветанов). Вежди Рашидов също се е обзавел с евтин апартамент от същата фирма, но засега минава между капките, тъй като е редови депутат. А и за разлика от останалите, той има някакви легитимни спестявани с платени данъци от продажбата на скулптурите си в чужбина.

Към тази весела герберска апартаментна дружинка днес сайтът „Биволъ“ разкри и добави още двама министри на Борисов, които също в края на 2018 г. са се облажили от суперлуксозните и безумно евтини апартаменти на „Артекс инженеринг“. Това са зам. министърът на енергетиката Красимир Първанов, (закупил апартамент от 200 квадрата за 616 евро на кв. м.) и новият и.д. министър на правосъдието – бившата съдийка Десислава Ахладова, която вчера зае поста на подалата оставка Цецка Цачева. Ахладова си е купила апартамент от „Артекс“ от 82 кв. м. в ж-к „Свобода“ за сумата от 56 583 лева.

Въпреки днешното решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, все още не е сигурно каква точно ще е политическата съдба на Цветан Цветанов. Причината е, че часове след разкритията за апартаментната му афера той отлетя за САЩ. По всичко личи – по спешност! Официалната причина за бързото му заминаване се оказа участие в конференция на Американо- израелските комитети в САЩ. А неофициалната – да потърси подкрепа от задокеанските си покровители.

Дали ще я получи обаче не е сигурно, тъй като разкритията по АпартаментГейт са дело на радио „Свободна Европа“, медия, която е на директната издръжка на американското правителство.

И въпреки днешното решение на Изпълнителната комисия (която е съставена изцяло от най-висшите кадри на ГЕРБ в правителството) докато Цецо е в Щатите верните му ятаци в парламента и в регионалните структури на партията се готвят да го защитават със зъби и нокти (защото според мафиотските закони катурне ли се Цецо, падат и те). Парламентарната група на ГЕРБ се кани да защити шефа си и да го обяви за невинен. Същото се готвят да сторят и повечето местни структури на партията, които са изградени през годините от Цветанов и бъкат от верни нему храненици.

Бойко Борисов е видимо недоволен от поредния скандал, който забърка Цветанов. Но повече от десет години всеки път му спасява кожата, така че най- вероятно ще го направи и сега. Освен ако задокеанските им покровители не са решили друго.

Борисов беше ядосан, да. Но в същото време оправда Цветанов, като каза, че нямало нищо лошо в това, че си е купил луксозен апартамент. Но фактът, който ГЕРБ упорито заобикалят, е че ЦВЕТАНОВ Е ИЗВЪРШИЛ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Нарича се търговия с влияние! Прокарал е поправка в закона, специално облагодетелстваща строителната фирма „Артекс инженеринг“ и неин проект за небостъргач в кв. Лозенец, срещу бившия Японски хотел. Цветанов е прокарал частен закон, който нарушава поне десет дотогавашни закона. А след като „спасява“ строежа, Цветанов и една върволица негови подчинени получават щедри подаръци от строителя- луксозни апартаменти, които иначе вървят над 1,5 млн. лева парчето. Оформени уж като продажба, но срешу жълти стотинки

И разбира се, след като едни хора от партията са облажили само по причина, че са от обкръжението на Цецо, няма как останалите да са доволни. Прокрадва се дори теория, че сигналът за апартаментите е подаден от средите на самата ГЕРБ. Но също така е вярно и че финансираната от американското посолство у нас „Свободна Европа“ не би раздухала подобно разследване без благословията на спонсора си – американската държава. От което става ясно, че Щатите май са вдигнали ръце от агента си Цецо. Въпреки че през последната година същият го раздаваше върл „ястреб“, който рева с пълно гърло да купим скъпите F-16 по политически причини, поборник за евроатлантически ценности и радетел за „повече НАТО в Черно море, с цел сдържане на руската агресия“.

За ГЕРБ АпартаментГейт се оказва много по-сложен казус от банална вътрешнопартийна интрига. Разбира се че боричкане между лобитата на Борисов- Дончев и Цветанов- има. Но ако американците са вдигнали ръце от политическия си проект ГЕРБ като политически инструмент за управление на колонията им България…, то вече спокойно можем да говорим за ГЕРБ в минало време. Да си спомним съдбата на други такива американски проекти – СДС, Синята коалиция, НДСВ, Реформаторския блок и пр. Изчезнаха също толкова загадъчно, както се и появиха.

Особеното при ГЕРБ обаче е, че управлението им бе извънредно некадърно и корумпирано… и продължи прекалено дълго. И резонно, щетите, които нанесе на държавата станаха непоносимо тежки, че даже и невъзстановими. А предателството им спрямо държавния интерес набъбна като балон, който всеки момент ще се спука. Затова паднат ли от власт, те няма да минат между капките, както СДС и НДСВ преди тях. ГЕРБ ще отговарят пред съда за националните си предателства. И няма да могат дори да избягат в странство. Защото, както наскоро каза Елена Йончева: Нито една държава няма да даде политическо убежище на главатаря Борисов и шайката му. Skandalno.net

Надя Колева и Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Когато една висока кула е без основи, като ГЕРБ и се разклати, парчетата ѝ стават много опасни за околните. Тичането на Цветанов към САЩ, спотайването на Борисов из разни външни дестинации и дори тихото мърморене на Дончев, са вредни за България.Страната ни е на ключово място в противопоставянето между Русия и САЩ, Ислям и Християнство, Азия и Европа. От където и да хвръкне искра, нашата къща ще гори, а ние вече няма да си имаме пожарникар… Дано Румен Радев е готов със сериозна кандидатура, че времената не са за безвластие!

  2. Чудесна приказка от 1001 нощ..
    За съжаление с миризма на измет, горчив привкус и не ясен край..
    Винаги когато нещо се задейства от вън- радио долна Европа ,после става още по зле ,няма нужда да посочвам примери вие си ги знаете..
    Сменят се само палячовците тия ,които ви правят на идиоти от там нататък всичко е по старому с нов глас и сила
    Наема управия..

  3. САМО РЕВОЛЮЦИЯ ТИ Е СПАСЕНИЕТО НАРОДЕ ВСЕНАРОДНА РЕВОЛЮЦИЯ ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС И НАТО ПРЕЗИДЕНТСКА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА СЪС РУМЕН РАДЕВ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ БРАТСКА РУСИЯ ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ

  4. Каква всенародна революция бълнуваш, Анонимен, толкова ли не зацепваш, че сме слаби и ще ни пометат? Погледите ни трябва да са към братска Русия! Само братушките могат да ни помогнат. Кога? Процесът е световен, ще сме живи ли да видим?

  5. Един порядъчен човек след този скандал би се отказал от арартамента. Имам предвид Цвъки, пребоядисаната /в буквалния и преносен смосъл от брюнетка стана блондинка, от активна БКпарка с пълзене се изкачи до 3-то място в държавнаята иерархия/ както и онази пикла /не й помня името/ зам менистърка на спорта. За тях понятие порядъчност не съществува, – тя е заменена с алчност.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *