Преди минути: Борисов РАЗКРИ Кога България Ще Се Оправи! ИСТИНАТА ЩЕ ВИ СЪСИПЕ! Вижте ТУК:

Лъжа и измама са приказките, че в България имало безработица. В нашата страна няма безработица, казаха вчера „експертите“ на Бойко- Мика Зайкова и Владимир Каролев. Имало хора, които не искат да си намерят работа. И други, които искали минимум 1 000 лева заплата.

И понеже така наречените „работодатели“ не можели да им плащат толкова много, то хората не търсели работа. И се пишели в графа: безработни.

Другият „експерт“ на Борисов, Валери Симеонов, се изцепи, че българите в Асеновград протестирали неправилно срещу циганите. Властта направила каквото трябва. И всичко между циганите и българите вече вървяло по мед и масло. И нямало основания за протести. Нищо, че циганите продължават да се движат на големи тумби и застрашават здравето и живота на всеки, който се изпречи на пътя им. Особено ако, не дай си Боже, реши да им направи някоя забележка.

Най-важният проблем на правителството пък, според Екатерина Захариева, бил, че бюрокрацията е голяма. Тя трябвало да се намали. Но ние знаем, че от години колкото повече правителствата на Борисов „решаваха“ проблема с  бюрокрацията, толкова повече тя растеше и се увеличаваше в геометрична прогресия.

Другата дъвка на герберската власт, целяща да отклони вниманието на хората от бедността и мизерията, е съдебната система. Що саги изписаха герберастките медии за съдии и прокурори, за следователи и дознатели. Като задължително все те бяха виновните. А Борисов и неговото ялово правителство – чисти като момина сълза.

Като се поизтърка едната дъвка, журналистическите пудели на властта подемат с небивал ентусиазъм други нови дъвки. Сегиз-тогиз предъвкват ту темата за учителите и „високите“ им заплати, и какво повече искали тези даскали като заплатите им от 600 лв. били „космически“.

Ту темата за полицаите, които хем били много, хем не ни спасявали от престъпността, хем искали по-големи заплати. Но за факта, че полицаите си купуват бензина за служебните коли сами, никой не говори. Че си купуват сами компютри, ксерокси, принтери, хартия и всички други необходими консумативи…Че ако ги извикат по спешност на работа посред нощ, трябва да плащат на такси или да налеят допълнително бензин в колата си, без някой да им даде дори стотинка за извънредния труд. За тези потресаващи факти платените журналистически подлоги на ГЕРБ мълчат като пукали.  

А пък ако се наложи да се увеличи малко възнаграждението на някоя гилдия, тогава се започва една мътна и кървава. Пуделите на Борисов започват да вият, че нямало пари в бюджета. Че трябвало да се вземат от някъде другаде. Че ако се налага да дадем на полицаите, трябвало да вземем от учителите. Или обратното. Ако е нужно да увеличим заплатите на учителите, трябвало да вземем от полицаите и пенсионерите…

Ето това е управлението на Борисов. От самото начало, та до ден днешен. То винаги използва йезуитските прийоми на противопоставяне на различни слоеве от българския народ. Насъсква ги едни срещу други. Българи срещу цигани. Учители срещу полицаи. Пенсионери срещу работещи…

А слугинските средства за масова информация създават подходяща медийна среда, за да принудят хората да мислят, че едното съсловие получава неоправдано много пари за сметка на другото. Докато накрая Борисов се появи на бял кон, като спасител. И почне да раздава парите на данъкоплатците, все едно че са негови.

Но никоя медия няма да ви каже къде е коренът на всички проблеми в България. Защо няма пари за заплати на полицаи, учители, лекари, служители, пенсионери? Защо работещите са бедни и трябва да избират дали да си платят данъците, или да нахранят децата си и себе си?

А отговорът на всички тези въпроси е пределно ясен. И ще ви го дадем ние, от Skandalno.net: Защо хората при социализма живееха добре? Ами защото имаше развита и работеща промишленост и селско стопанство. Защото имахме производство и износ на огромния пазар на Съветския съюз и арабските страни. Затова имахме пари за всичко. Имаше и пари за всички! И тези пари бяха достатъчни, за да живеем човешки. Да не се чудим с какво ще си платим тока, водата и парното. Да не се чудим ще можем ли да купим храна и дрехи на семейството си. И дали ще ни останат за почивка през лятото. Всичко това го имаше. И България бе на 27-мо място от 210 страни в света по индекса на човешко развитие на ООН.

А сега няма нито промишленост, нито селско стопанство, нито производство, нито износ. А най-лошото е, че правителството на Борисов, което от 10 години е на власт, не си мърда и пръста, за да възроди и развие някога мощната икономика на България.

Единственото, което Борисов прави е да взема многомилиардни заеми и да опява на хората, че всичко било наред. И всички българи били богати.

Богати ама друг път. Ами кой ще връща 30-те милиарда заеми, натрупани само през последните една-две години?

Тези въпроси българският народ ги задава от години на Борисов. Само че Вождът мълчи. И отговор няма.

И няма да има. Докато не изригне справедливия гняв на милионите ограбени, оскърбени и потиснати. Това със сигурност ще се случи. И тогава ще стане наистина интересно! Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. balgarskata policia e gladna gola bosa i pokasana s niski zaplati zatova e korumpirana i se obvarzva s mafiata vav vsiako prestaplenie ima zabarkan policai a po selata izobsto niama zatova ciganite varluvat v socialisticheskia ni jivot predi 27 godini vav vsiako selo imase po edin policai na motor koito po cial den obikaliase ulicite i vav vseki grad imase kvartalni policai naroda bese zastiten po evtino sega tezi 40 miliona narodni pari paziat upravliavastite ubiici na balgaria ot kogo ot naroda koito plasta tezi 40 miliona i ne e zastiten

    • За полицията не знам, но за циганите имам съвсем друго мнение. Те са хора като всички останали. За това как те действат зависи от законите и тяхното приложение. През 50-те години когато бях ученик в гимназията в Плевен, по едно време изгониха всички цигани по селата по това време те с нищо не се занимаваха, само крадяха и продаваха вретена. На следващия ден те се върнаха обратно в бараките си. Този път милицията пусна военни кучета срещу тях да ги наплаши, изгори им бараките и ги изпрати наново по селата, като им подсигури квартира и задължителна работа. По време на социализма нямаше почти никаква престъпност. Аз никога не си заключвах квартирата. Циганите не бяха никакъв проблем.

  2. DO BALGARSKITE GRAJDANI V GARCIA NE IZPRASTAITE BAGAJ PO KURIER GRIVAS NAHODIAST SE V IPOGIOTO NA ULICA ATINAS 54 NE STE ZASTITENI KRADAT CANTI NA 29 ULI IZPRATIH 2 CHANTI KOITO DO DNES NE PRISTIGNAHA OTGOVORA E CHE NE ZNAIAT KADE SA I NE POEMAT NIKAKVA OTGOVORNOST NE RISKOVAITE

  3. малка аритметика за бедност: при социализма билетче за рейс 4стотинки
    при „демокрацията“ 1лв. Като разделим 100ст на 4стотинки 25 пъти по скъп билет.
    При социализма 120лв заплата , при „демокрацията“ 460лв. Като разделим 460лв на 120лв 3,83333333 пъти увеличение на заплатата. Ако искате и така: 12000ст.делено на 4 ст. 3000 бр. билетчета
    46000ст делено на 100ст 460 билетчета е маже и още ама имали смисъл? И хляба и сиренето ,маслото кашкавала и и и .Кво да правиш шепа са богоизбраните ! Дали Бог ги е избрал? Или пък ние?

  4. България не е единствената страна изпаднала в това трагично положение. Целият свят е изпаднал в дълбока криза. Действително, икономиката и производството са намалели, но това не е основната причина. Икономиката и производството в капиталистическия свят намаляват периодично, но основната причина за това е експлоатацията, грабежа на човешкия труд. Когато на населението не се плаща достатъчно да се изкупува това което се произвежда, производството намалява, много от бизнесите престават да съществуват. Дребните бизнесмени губят, а по-едрите се надлъгват в борсата. Голяма част от населението остава без работа, на което му подхвърлят трохи под масата. Преди от кризите се е излизало чрез войни. Сега това обаче е много опасно. Другият вариант е населението да се разбунтува и да се установи наново социализма. Това обаче е също невъзможно. В ръцете на богаташите са изключително модерни оръжия, с които могат да потушат всеки бунт. Русия и Китай, които тепърва навлизат в капитализма, ще спомогнат за удължаване на неговият живот. Ако социализмът беше настъпил в най-силно развитите капиталистически страни, по време на икономическа криза, както Маркс беше предвидил, тогава той може би щеше да покрие целият свят. Всъщност комунизмът беше установен с помощта на европейската върхушка. Чрез него те искаха да покорят целия свят. Защо чрез комунизма? Защото идеите на комунизма се приемат от обикновеният човек. Сталин обаче усети техните намерения и им попречи. Минаха не много години и комунизмът беше унищожен. За да има успех комунизмът, той трябва да настъпи в целия свят, да просъществува достатъчно дълго, докато се изкорени алчността от човека и най-вече, на върха трябва да бъдат хора идеалисти.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *