СКАНДАЛ! Маргарита Михнева ДАДЕ ПОД СЪД шефа на БЛИЦ Ивайло Крачунов за 50 000 лв. Виж Тук:

Топ разследващата журналистка Маргарита Михнева е завела съдебно дело срещу главния редактор на сайта „Блиц“ Ивайло Крачунов. Искът й срещу Крачунов е на стойност 50 хил. лв. за лъжесвидетелстване и причиняване на морални вреди.

Ето и историята на конфликта:

През 2014 г. в тв. предаването „Още от деня“ пред покойния вече журналист Димитър Цонев, Михнева прави разтърсващи разкрития за корупция в енергетиката. Вследствие на изнесените от нея данни Прокуратурата се самосезира и образува т. н. „енергийно дело“ срещу съдия Румяна Ченалова. Като представителката на Темида дори е арестувана за 72 часа.

Скандалната съдебна  сага е отразена подробно и напоително от Ивайло Крачунов в сайта ПИК. (По това време Крачунов е съдружник във въпросната медия с Недялко Недялков и се изявява като нейн главен редактор, а сайтът ПИК е върла опозиция на вестникарската групировка на Делян Пеевски).

В стремежа си да разкъса Ченалова, която се води човек на Пеевски, и така да удари по възпълния медиен бос, Крачунов взима интервю и от Михнева.
В което интервю „добавя “ и „украсява“ нейни думи само и само да докаже на читателите колко виновна и корумпирана е съдийката на Пеевски. В статиите и интервютата си по щекотливата енергийна тема Крачунов се изявява като пръв поборник за истината – громи Ченалова и яростно защитава Цацаров! Заклеймява, поучава, заплашва… И то така, че материалите по казуса Ченалова – Цацаров стават най-четените в цялата история на сайта „ПИК“.

Заради стъкменото и силно изманипулирано от Крачунов интервю с Маргарита Михнева обаче година по-късно журналистката е дадена на съд. Основен свидетел по делото е Ивайло Крачунов. Но междувременно Крачунов вече се е изпокарал с бившия си съдружник Недялков, напуснал е „Пик“ и се е цанил за директор на сайта БЛИЦ, чийто собственик е доскорошния му враг Делян Пеевски.

В съда Крачунов е неузнаваем- сменя позицията си и става яростен защитник на доскорошната си врагиня Ченалова, като по-късно дори е призован за неин свидетел срещу Михнева.
Михнева от своя страна предоставя на съда писма от Недялко Недялков /собственик на ПИК/ и Снежана Тодорова – председател на СБЖ, които свидетелстват в полза на разследващата журналистка. И въпреки, че в закона ясно е написано: „Без звуков файл или имейл не може да се докаже достоверността на едно интервю“, а Крачунов не представя такива доказателства… съдът дава вяра на Крачунов и категорично отсъжда: Михнева е  виновна /За всички измишльотини, дописани от Крачунов в интервюто/, а Крачунов е невинен!

Чели и чули ли сте в света за подобна присъда над журналист? Само в България, нали! Ами, това е! Skandalno.net

P.S. След публикуването на тази статия, в редакцията на Skandalno.net се обади адвокатът на Маргарита Михнева, Антон Сираков, който ни предостави и писмото от собственика на агенция „Пик“ Недялко Недялков. В писмото си Недялков официално уведомява, че звуков файл или имейл, който да удостовери и потвърди взето от Крачунов интервю с Михнева, в редакцията на агенция „ПИК“ няма.

„Съдията по делото Гюляй  Кокоева  от Софийски районен Съд защищава един автор на фалшиви новини, какъвто се явява в случая Ивайло Крачунов. А това е  безпрецедентно“, коментира адвокат Сираков.

ЕТО И ВЪПРОСНОТО ПИСМО:

Писмото на Недялко Недялков, с което официално уведомява Маргарита Михнева, че звуков файл или имейл, удостоверяващ автентичността на взетото от Крачунов интервю в редакцията на „Пик“ не се съхранява.

Автор: Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. В България всичко е възможно! В БЛИЦ и ПИК дори те изкарват умрял, а после не се извиняват даже.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *