Преди минути: Арестуваха Втори заподозрян за УБИЙСТВОТО на Виктория Маринова! ТОЙ ЛИ Е УБИЕЦА?! Виж Тук:

Задържан е мъж, който се проверява за съпричастност към убийството на Виктория Маринова от Русе, обявиха от МВР.

Арестуваното лице е румънски гражданин от украински произход. Задържан е за 24 часа, а в момента полицията проверява алибито му. Мъжът е скитник.

Освен евро-клошаря с глобалистко-скитнически наклонности, полицията е по следите и на други лица, за които има информация, че са свидетели на жестокото престъпление, което потресе не само България, но и света. А един от тях вече е арестуван. Физическият убиец обаче е напуснал страната още вчера, издаде източник на Skandalno.net от МВР, пожелал анонимност.

Разследващите трескаво нищят и работят по всички версии за убийството на журналистката от Русе. Припомняме, че първоначално от МВР категорично отрекоха престъплението да е свързано с работата на младата журналистка, но стреснати от вчерашните публикации в десетки световни медии, родните ченгета побързаха да заявят, че не изключват и тази версия.

Виктория Маринова е убита на 6 октомври, събота, докато тичала по крайбрежната алея. За последно телефонът й е бил включен в 11.25 часа. А безжизненото й тяло е открито малко след 14.00 часа от случаен минувач. При огледа полицаите установиха, че липсват телефонът, ключовете за колата и част от дрехите на жертвата. Виктория е изнасилена, а смъртта й е настъпила заради задушаване и тежък побой.

Бруталното престъпление в Русе бе отразено от най- големите световни медии, които призоваха за бързо и прозрачно разследване. А вчера генералният секретар на ООН Антонио Гутиереш  изказа загриженост от зачестилите случаи на посегателства срещу журналисти в Европа.

„Фактът, че последната работа на Виктория Маринова е била свързана с предполагаема злоупотреба със средства от фондовете на ЕС, налага разследването да се извършва под международен контрол“, заяви Дуня Миятович, комисар по правата на човека към Съвета на Европа.

Последното предаване на Виктория Маринова бе посветено на разследването на разследващия журналист от сайта „Биволъ“ Димитър Стоянов и румънеца Атила Биро за злоупотреби с еврофондове от компанията „Джи Пи Груп“, близка до властта на ГЕРБ.

Русенската телевизия NTV, където работеше Маринова, е собственост на бившия й съпруг – бизнесмена Свилен Максимов. През февруари тази година двамата се развели, но останали в силно приятелски отношения. Бившите съпрузи имат дъщеря на 7 години.

Свилен Максимов е собственик на най- голямата телекомуникационна компания в Североизточна България – „Нетуоркс“. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *