ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА: Следят ни Масово Имейлите и SMS-ите!

cecoУправляващите в България искат да  подслушват и следят безнаказано всички българи и да облекат това в закон!

Депутатите от ГЕРБ и РБ усилено работят и създават условия за полицейска и всякаква друга злоупотреба. Това заяви депутатът от БСП Красимир Янков, който е  член на Комисията по вътрешна сигурност.

Днес почти невидимо за услужливите и платени от власттта медии  се дебатират поправките по предложените от властта промени в Закона за електронните съобщения.

Досега никой не се е зачитал в тези промени, а журналистите странно мълчат. Една от скандалните промени е да се разреши на  МВР и други силови служби  да  подслушват  хората, да следят съобщенията по мобилните им телефони, както и личната им кореспонденция  в интернет. Това щяло да се прилага само към хора, чийто живот е застрашен или за които има сигнали, че се готвят да извършат престъпление.

Как ще се определя кои са тези хора?

ceco1

Как ще се запази тайната на кореспонденцията им, така че да не изтече в публичното пространство?

Как МВР ще гарантира, че информацията ще остане конфиденциална?

Според Янков въпросните промени в закона са поредната стъпка на ГЕРБ към сериозно ограничаване на правата на гражданите и силно подкопават неприкосновеността на личния им живот. Затова тези промени трябва да бъдат разгледани първо от Конституционния съд, който да се произнесе дали въобще са законни.

Това с подслушването вече  сме го виждали в предишния мандат на ГЕРБ. Тогава прекалено много невинни хора пострадаха, а огромно количество уж тайни записи излязоха по медиите.

„Вие от ГЕРБ още тогава злоупотребявахте, превърнахте държавата в полицейска, подслушвахте масово, а сега искате и да ви гласуваме закон да го правите“, ядоса се депутатът Красимир Янков.

Той припомни колко случаи на нерегламентирано „слушкане“ имаше и как делата по тях се заметоха под черджето.

Кой ще гарантира, че се подслушват престъпници, а не обикновени хора, с които властта иска да се саморазправи?  В целия закон има елементи на полицейщина, на полицейска злоупотреба, а вие нееднократно сте  доказали, че злоупотребявате с лични данни и лични разговори, обърна се към ГЕРБ Янков.

Никой няма да гарантира, господин Янков.

То е ясно.

В момента пак ни подслушват, четат писмата ни и на тази база ни съставят досиета. Само че в момента го правят незаконно.

Просто искат да облекат незаконните си действия в закон. И вече легитимирани, да разгърнат още по-широко тази си мракобесна дейност.

А след това по същата схема най-вероятно ще узаконят и изнудването и рекета.

Пък е ясно и на децата, че народ, който се страхува да си напише името в интернет, най-лесно се манипулира и управлява.

А ГЕРБ точно това цели. Наплашени и покорни избиратели.

И нито дума срещу властта, само „Осанна“!

Само че е време не за Осанна, а за Анатема!

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/Qm9ifur76R8

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. И нито един българин не протестира. Ако беше смазано някое бездомно коте на улицата, щеше да има демонстрации. Пък, че ще ни следят като във Биг брадър, явно не ни пука.

  2. Ма пука ми!Да им го начукам и най-баш на инициатора им!!Да им сере куче у гърлото и ушите!Цялата Мара втасала,че да слухтят!! Дали са чули,че до дома ми няма път?Едва ли?Иначе Разбойко щеше вече да е отрязал лентичката!Знаят ли,че кметът ни е пияница и курварин-знаят,ама к,во от това!Ще ми запушат устата-може,но трябва да ме убият да ама как ще убият щял един народ? С мизерия и бедност!Успяха!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *