Планът на САЩ е разкрит: Кои страни ще загинат заедно с Украйна?

Хитрият план на САЩ за Украйна вече е разкрит в целия му сатанински блясък. Най-информираният и реномиран британски вестник The Times съобщи, че Вашингтон променя подхода си към конфликта в Украйна. Действията на САЩ стават по-агресивни и твърди с надеждата Киев да спечели войната с Русия и да върне загубените си територии. Но това са приказки за наивници.

„Работим за това Украйна да спечели този конфликт и да запази цялата си територия“, казва източник на вестника от Белия дом, който обаче добавя: „Реалистичната ни оценка обаче е, че това няма да се случи в обозримо бъдеще, тъй като Москва не проявява никакъв интерес към преговори“.

Припомняме, че доскоро декларираната цел на управляващите във Вашингтон беше Украйна да си върне поне нещо от Русия, за да подобри позицията си в бъдещите мирни преговори. Защо сега Съединените щати рязко промениха тази своя позиция към по-агресивна, заменяйки я с връщане на всички територии, че даже и на Крим?

Германците и другите европейци са ударени

В Германия едно от най-авторитетните и добре информирани издания- седмичникът Der Spiegel направи истинска сензация с новината: Берлин ще увеличи военната си помощ за Украйна от 3 на 15 милиарда евро! Това е 5-кратно увеличение на финансирането!

И това не е някаква измислена вестникарска сензация, тъй като източникът на информацията им е конкретен – Флориан Тонкар, заместник-държавен секретар в Министерството на финансите на Германия. Именно той поиска от бюджетната комисия на Бундестага да отпусне над 15 милиарда евро за войната в Украйна.

До момента Берлин е похарчил 2,2 милиарда евро за доставка на оръжия за Украйна и за заменянето на оръжейните системи, прехвърлени на Киев от складовете на Бундесвера с нови.

Тази година се планира немските разходи по украинския конфликт да нараснат до 5,4 млрд. евро. През следващите няколко години те ще се увеличат с още 8,8 милиарда евро – при сключването на договори немското Министерство на отбраната трябва да изхожда от тази сума.

„Поради големите материални загуби на украинската армия са необходими нови доставки на материали“, се казва в писмото на Тонкар.

Разбира се, това немислимо до вчера искане, ще бъде одобрено: всичко вече е съгласувано с Бундестага.

На 27 март се появи информация, че Германия е изпратила 18 танка Leopard 2A6 в Украйна. Според Der Spiegel заедно с тях там са пристигнали и около 40 немски бойни машини на пехотата Marder. А Франция се готви да достави на Украйна 40 бойни самолета Mirage 2000-9.

От месец и половина 30 украински пилоти се обучават в авиобазите Мон дьо Марсан и Нанси. Огромни доставки на оръжие за Украйна идват и от Полша, Словакия, Италия и други европейски страни. Но обещаните от същинския подпалвач на украинската война Вашингтон няколко десетки стари танкове M1 Abrams „увиснаха във въздуха“. Вече никой в САЩ дори не говори за нови американски оръжейни доставки за Киев. Какво се случва?

Шест основни причини за това:

Първо, Съединените щати принуждават Киев да се бие с Русия, докато не посинее.

Второ, Вашингтон задушава енергийно и заграбва индустрията на Европа (в момента тече евакуация на най-ценните европейски заводи в САЩ заради енергиен глад + доставки за Европа на некачествения американски втечнен газ на непосилно високи цени). Това унищожава Европа и на първо място Германия, която на всичкото отгоре беше въвлечена в украинската война.

Трето, в момента американците се оттеглят от Европа, прехвърлят на европейските си съюзници не само колосалните разходи по войната в Украйна, но и – внимание – отговорността за успешния й завършек.

Четвърто, тези действия на САЩ са защото виждат сериозността и неотстъпчивостта на Русия в този конфликт и имайки предвид взетото от Москва фундаментално решение за тотално скъсване на всички връзки със Запада. Във Вашингтон вече никой не вярва в никаква „победа на Украйна“. Затова и в момента САЩ подготвят европейците за ролята на „основни виновници“ за неуспеха и за „изкупителни жертви“, които са платили за „руската агресия“ с икономиките си.

Пето, скоро никой няма да може да каже, че американците са загубили в Украйна, както загубиха в Афганистан. Украйна ще бъде загубена от европейците, които, колкото и да дуят перки в момента, след оттеглянето на САЩ (които бързат да преминат към истинската си и най-важна за тях конфронтация с Китай), набързо ще се изнижат от украинския конфликт.

Шесто, очакваният военно-икономически колапс на европейските страни напълно ще ги лиши от всякакви геополитически амбиции и ще ги превърне в бедни сателити на Вашингтон, тъй като американците ще им забранят и търговията с новия голям враг – Китай.

Това всъщност е всичко: Европа, даваща всичко от себе си на Украйна и загубила жизненоважното си енергийно сътрудничество с Русия, ще потъне под лозунга „спасяването на давещите се е дело на самите давещи се“.

Съединените щати са ангажирани с реиндустриализацията на страната си, развитието на военния си съюз в Тихия океан AUKUS, където се готвят за битка със същинския си съперник Китай за Тайван… с цел да ограничат китайското влияние в света. Всеки с проблемите си.

Какво следва от това?

В името на постигането на тези свои шест големи геополитически цели наведнъж, Съединените щати решиха в голямата световна партия шах да пожертват своята украинска пешка, чиято територия те несъмнено ще отстъпят на Русия… но обезкървена, в най-разрушена и дори заразена форма: боеприпасите с обеднен уран са само началото .

Сергей Латишев

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Не е луд който яде баницата. А който воюва с една ръка вързана зад гърба си, да се сърди на себе си. Пък ние по традиция пак се качихме на Титаник. Поне не ни е за първи път, а за пореден.

      • Мина ми и на мен през главата, че поредния може и да е последен, ама хайде викам си да го премълча, да не е чак толкова песимистично. Макар че оптимизмът нещо се постапя.

      • Усетих по смисъла на изказването, което трудно може да се нарече бодро…

    • Не се шашкайте чак толкова. Все някой българин ще оцелее, за разлика от някой джендар-народи.
      Много по-голяма е вероятността да ни избият до крак, ако се правим на толерантни педали и търпим всичко.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *