Започна се! CNN, Fox News и ABC News подготвят американците за Края на Долара и за Смъртта на Хегемона! Ще се присъедини ли САЩ към БРИКС!? (С ВИДЕО)

Доларът приключва като световна резервна валута

Започна се! CNN, Fox News и ABC news започнаха да подготвят американците за Края на Долара като световна резервна валута и за Смъртта на Хегемона!

Водещият на „GPS“ по CNN Фарид Закария заяви в недееля, че решението на Белия дом и западните му партньори да конфискуват 300-те милиарда долара руски пари в западни банки в съчетание с „поредицата от лоши геополитически ходове на САЩ през последната година“ в момента са на път да детронират американския долар от статута му на световна резервна валута.

„Злоупотребите на Вашингтон през последното десетилетие с господстващия статут на долара като световна резервна валута и особено блокирането на руските пари, накараха много големи държави да се замислят дали в един момент и те няма да се озоват в положението на Русия“, каза Закария, добавяйки, че много други страни в последно време отказват да използват в разплащанията си системата SWIFT, пренасочвайки се към китайският юан и китайската система за разплащане.

В същото предаване топ икономистът Питър Шиф пък коментира, че заради погрешните си геополитически решения през последната година, САЩ са на път да загубят статута си на световна суперсила.

Същият в понеделник написа в „Туитър“, че „Дните на долара са преброени“. Този негов коментар беше под новина, гласяща, че Китай ще инвестира огромна сума в петролни рафинерии в Саудитска Арабия.

Явно това е „промяната“, за която Си Дзинпин спомена миналата седмица на Путин на раздяла. Тогава китайският лидер каза, че Пекин и Москва са в основата на „глобална промяна“, каквато „не се е случвала от 100 години“.

Бившият зам. министър на финансите на САЩ Моника Кроули по Fox News

В един и същи ден телевизиите на републиканците Fox News и на демократите CNN излъчиха пространни репортажи за официалната молба на Саудитска Арабия да се присъедини към БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР) докато САЩ изпадат във все по-тежка финансова криза, губейки статута си на суперсила, а доларът се срива.

„Какво ще се случи, когато нашата икономика и щатският долар вече няма да са доминиращата валута в света?“, попита водещият по Fox News Уил Кейн събеседничката си – зам. министърът по финансите в правителството на Доналд Тръмп, Моника Кроули.

„Това ще означава краят на щатския долар въобще“, отговори му тя.

„Да имаш този статут беше истинска привилегия, но ние в продължение на много години злоупотребявахме с тази привилегия чрез напълно безразсъдни парични и фискални политики… които станаха напълно абсурдни през последните няколко години. И това наистина обезцени долара“, добави тя.

За да се случи прогнозата ви сякаш в момента имаме перфектната буря – съчетание от слабото управление на Байдън, неговата война срещу производството на енергия, войната в Украйна… и заради всички тези фактори се очертаха и големи врагове на Америка – икономическите блокове БРИКС и ШОС, водени от Китай“, каза водещият.

Кроули му отговори, че в най-скоро време доларът ще загуби статута си на световна резервна валута. Това ще доведе до инфлация като при Ваймарската република и ще срине напълно американската икономика, свеждайки я до статут като на Саудитска Арабия – основен производител на петрол за богатите индустриални зони в далечния изток на Азия. „Тогава на САЩ няма да им остане нищо друго, освен да се присъединят към БРИКС.

„Прогнозата ми е че точно това ще се случи. Ще сме свидетели на тежка световна икономическа криза и на пълния колапс на американската икономика. Ако ви се струва, че в момента инфлацията у нас е голяма, просто изчакайте. Но най-лошото за нас, американците е, че ще загубим икономическия си суверенитет и статута си на суперсила“, завърши бившият зам. финансов министър на САЩ Моника Кроули.

Виж откъс от интервюто с Моника Кроули! ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/BlcKz9_tWTM

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. А АЗ ПРЕПОРЪЧВАМ НА ПУТИН И СИ ДА НЕ ГИ ПРИЕМАТ ЗАЩОТО ЩЕ СЪСИПЯТ БРИКС

  2. Да си стоят в златната кочина и там да си акат колкото искат. Психопати-100 плюс въоръжени нападения в кочината за година. Тръгнали да раздават акъл по цял свят. Ми те го нямат. Кой изкярил – изкярил.

  3. Възприетото самочувствие на безпардонна американска всепозволеност и повсеместно натрапване на собствените интереси , копирани от Англия отиват към твърдо отхвърляне. Дългогодишното унижаване и подчиняване вече става нетърпимо и всички държави ще кажат баста. Време е янките да си получат „дивидентите“ за тези грандомански пози и поведение.

  4. Я надникнете във форумите на ФАКТИ и други и ще видите каква бясна тъпота се лее.Нашето общество е разделено не само на бедни, богати и много богати, то е разделено на дебили,идиоти и такива, които мислят с главите си. „Poutine gère le timing pour que l’effondrement anglo-saxon n’entraîne pas le monde dans une guerre nucléaire“ Срещу Путин има не само побеснелия англосаксонски звяр,срещу него са милиони зомбирани идиотчета, много от които и у нас,в евроатлантическа Бългериа.

    • Лумпенът винаги е със силните. Когато почувства, че е от грешната страна, веднага прескача оградата. Вече сме го гледали този филм. Въпросът не е в тях, а в тези, които съвсем осъзнато залагат на САЩ, алчните. Те ще вредят максимално и до последно. Джавкалниците, да не Ви плашат!

  5. Убедеността на САЩ, че могат да си позволяват всичко изби дотам, че съчиняваха безброй санкции да наказват Русия и върха на наглостта – да блокират 300 милиарда нейни пари с умисъл никога да не й ги върнат. Това изкара акъла на държавите по света и всички си дадоха сметка, че са далеч по-уязвими и безпомощни, след като янките си го позволиха срещу Русия, че нищо добро не могат да очакват от господарската надменност и своеволие на САЩ. Прекалиха, до степен да събудят опасения, съмнения в здравия им разум и преосмисляне на отношението на останалите към себе си. Надявам се, това да доведе до тотален отлив от зачитане, подчинение или съобразяване с волята и интересите им и в резултат да понесат огромни финансови загуби и непреодолим крах на държавата им.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *