Планът на ГЕРБ е Разкрит: Борисов – Президент! Виж кой ще е Премиер:

Този вариант на развитие, известен като „План-Б“ все още е силно актуален и зависи от развитието на политическата обстановка през следващите два месеца.
boiko

Бойко Борисов – президент, а Плевнелиев – премиер! Това е бил един от обсъжданите варианти в Герб около изборите за държавен глава през ноември, твърди източник от партията.

Смяна на местата по примера на Путин и Медведев е била одобрявана от съветници на Борисов, както и от представители на чужди посолства.

Този вариант на развитие, известен като „План-Б“ все още е актуален и зависи от развитието на политическата обстановка през следващите два месеца.

„Изборът на Бойко Борисов за Дондуков № 2 е сигурен ако се кандидатира. Единственото му опасение е, че няма да е изкарал нито един от мандатите като премиер докрай“, твърди политически анализатор, който е запознат с тайните разговори за кандидатът на ГЕРБ.

Росен Плевнелиев пък бил одобряван от САЩ и Германия за поста на Бойко Борисов, защото защитавал евроатлантическите интереси. Ако Борисов се кандидатира за президент няма да се налагат и предсрочни избори. Условието е ГЕРБ да съберат достатъчно депутати в Парламента, за да гласува с мнозинство за Плевнелиев като премиер. Росен щял да върне подкрепата на Реформаторския блок, за което настоявали и дипломатически посолства от ЕС.

borisov12

Засега Бойко Борисов дава уклончиви отговори дали ще атакува президентството и намеква, че ще го направи „ако се ядоса“.

Плевнелиев пък категорично оставал в политиката, но все още не разкрива как ще го направи.

Според хора от върховете на ГЕРБ Борисов ще продължи да управлява държавата като премиер, дори да стане президент. И това бил един от мотивите „за“ размяната на местата с Плевнелиев, който винаги слушал волята му.

Останалите варианти на ГЕРБ за кандидат-президент са кметът на Бургас Димитър Николов, вице-премиерът Томислав Дончев и Йорданка Фандъкова, която обаче се дърпала от предложението. Името на Цецка Цачева окончателно отпаднало от номинациите.

Засега фаворит бил Димитър Николов, който е зам. председател на партията и на последните избори спечели кметското място в Бургас с над 80 % от гласовете.

„Единственото сигурно е, че кандидатът за президент ще е член на ГЕРБ. Дали това ще е Николов или Борисов все още не е решено“, казва източник от партията.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. По-добре да изберат друг за премиер. Не съм сигурен до колко Плевнелиев би се справил като премиер…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *