Пиарката на Борисов Севдалина Арнаудова с къща за 1 млн. лв. и 2 апартамента за 400 хил. лв.

„От юли 2019 г. пиарката на премиера Борисов Севдалина Арнаудова (Шехерезада) е горда собственичка на супер луксозна къща в с. Бистрица за над 1 млн. лв. С разчупената си иновативна архитектура, къщата изглежда много шукаритетна, както се вижда от Google Maps“. Това написа разследващия журналист Атанас Чобанов от сайта „Биволъ“ в профила си във фейсбук. А под коментара му е постната и снимка на луксозния имот. Във втори свой пост Чобанов е публикувал и извадка от имотния регистър. От нея се вижда, че пиарката на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова, която вчера беше обвинена от бизнесмена Васил Божков, че е прибирала от него многомилионните рушвети, предназначени за Борисов, е придобила заедно със съпруга си имот в Бистрица. Луксозния палат е записан с материален интерес от 1 056 148 лв.

В извадката от имотния регистър е записано: Поземлен имот, пл.No – 323, парцел – 17, площ по док. – 1160.000 кв. м., местност – ВИЛНА ЗОНА МАНАСТИРА, ПОЗЕМЛЕН ИМОТ обл. СОФИЯ-СТОЛИЧНА, общ. СТОЛИЧНА, с. Бистрица. Къщата е с ипотека от ДСК. Имотът е придобит в средата на миналата година и е вписан през юли 2019 г.

„Тия дни ще вдигнем и дрон, за да огледаме къщата по-подробно. Освен тази вила, Арнаудова и съпругът й притежават апартамент от 198 кв. в София, закупен преди 5 години за 352 000 лв.“, написа още Чобанов в социалната мрежа. Според данните от имотния регистър става дума за „Самостоятелен обект в сграда, пл.No – 573, парцел – 9, площ по док. – 198.540 кв. м., АПАРТАМЕНТ; обл. СОФИЯ-СТОЛИЧНА, общ. СТОЛИЧНА, гр.София. Купен е с ипотека от ДСК през 2015 г., която е свалена през 2020 г. Тоест, Севдалина и съпругът й (и двамата държавни служители на заплата) са изплатили тия 350 хил. лв. за има-няма 3 години.

Освен цитираните два имота, Арнаудова и съпругът й са собственици и на трето жилище – апартамент, закупен за 100 хил. лв.

„Чакам Севдалина Арнаудова да ми отговори на няколко въпроса:

– какъв е сумарният месечен доход на семейството й?
– каква месечна сума изплаща на ДСК по ипотечния кредит?
– колко е разгънатата застроена площ на къщата й в Бистрица, която според кадастъра е построена върху 271 кв.м. на терен с обща 1128 кв. м?
– как се отоплява това чудо?

Всички останали мои въпроси по темата са към ДСК, която е отпуснала два ипотечни кредита на стойност 1,3 млн. лв. на младото семейство с привидно скромни доходи.“, написа Чобанов.

 „Къщата все още не е моя, а на банка ДСК, от където съм изтеглила ипотечен кредит за да я купя. Всичко е надлежно декларирано.“, коментира малко по-късно Севделина Арнаудова. И добави: „Майка ми си продаде апартамента (става въпрос за жилище, продадено за 60 хил. лв.-б.р.) и дойде да живее с нас, парите от продажбата ни ги дари. Всичко съм купила по банков път и на пазарни цени“, добавя тя.

Размерът на кредитите, които Арнаудови са взели, е повече от интересен. Първият апартамент е закупен с ипотечен кредит за 150 000 евро, изплатен за 57 месеца – или младото семейство държавни служители е заделяло и погасявало средно по 5260 лв. на месец. Кредитът за къщата пък е в размер на 500 000 евро и за да го изплатят Арнаудови ще трябва всеки месец да заделят и внасят в банката по минимум 15 хил. лв. И двата кредита са взети от ДСК.

Къщата на Севдалина Арнаудова за 1 млн. лв. във вилната зона на софийското село Бистрица.
Същия имот по кадастрална схема

Вчера Васил Божков обяви Севдалина Арнаудова като лицето за контакти, което е събирало от него рекета, предназначен за премиера Борисов. Веднага след атаката Арнаудова заплаши, че и тя има какво да разкаже, ако разкритията на бизнесмена срещу нея продължат. Божков заяви, че Арнаудова го е навестявала в офиса му на ул.“Московска“ № 43 всеки месец и призова премиера Бойко Борисов да даде обяснение защо.

Днес Борисов защити своята PR-ка така: „Севделина прави страхотни неща. Не искам да влизам в играта. На човек с 18 обвинения ли да отговарям?“ Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *