Спец. Прокуратурата Проверява дали Борисов и Горанов са Рекетирали Васил Божков! (С ВИДЕО)

Спец. прокуратурата стартира проверка по сигнала на бизнесмена Васил Божков за извършени поредица от престъпления по служба от министъра на финансите Владислав Горанов, шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова и премиера Бойко Борисов.

Освен до прокуратурата, сигналът с данни, че същите са го рекетирали, Божков е изпратил до десетки институции, партии и посолства. От прокуратурата уточниха, че материалите са разпределени на прокурор Ангел Кънев, наблюдаващ по едно от досъдебните производства срещу самия бизнесмен.

Според оригинала на документите Върховната касационна прокуратура е изпратила в спец. прокуратурата и 24 листа с допълнителни материали за „ извършени закононарушения от висши представители на изпълнителната и законодателната власт на Република България“.

Говорителят на спец. прокуратурата Кирил Пейчинов отказа да уточни, какво съдържат тия допълнителни данни.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Skandalno.net припомня, че в сигнала си до прокуратурата Васил Божков обяви, че в продължение на цели 5 години е бил рекетиран лично от премиера и финансовия министър. От позицията на властимащи Бойко Борисов и Владислав Горанов са притискали  Божков да им плаща в кеш и под масата т. нар. „такса спокойствие“ в размер на 20 % от печалбите на „Нациионалната лотария“. Парите Божков теглел от личната си банкова сметка и давал на овластените рекетьори на ръка.

„За 5-те години рекет, съм им наброил по този начин около 60 млн. лв. И тази сума е извън данъците, които съм плащал към държавата“, заяви Божков.

За да прекрати този пладнешки обир и башибозушки рекет от страна на властта, на 23 септември, 2019 г. Божков започва преговори да продаде 51 % от „Националната лотария“ на чешката SAZKA Group – мултинационален оператор, който развива хазартна дейност в 20 държави. Чехите предлагат на Божков сумата от 1 млрд. лв.

„С продажбата на мажоритарния дял от 51 % на SAZKA Group, си гарантирах, че рекетът от страна на Борисов и Горанов ще спре. Те такса „спокойствие“ взимат само от български бизнеси. На чуждестранни мултинационални компании не посягат, защото онези са със здраво лоби в Брюксел. От тях рекет 20 % управляващите от ГЕРБ не смеят да търсят“, заяви още Божков. (Няма как да не повярваме на тия твърдения на Васил Божков, при положение, че добре помним какво му се случи на Борисов, когато насред корона-„пандемията“ гръмко обяви намерението си да задължи чуждестранните хипермаркети да предлагат български стоки. Брюксел реагира светкавично и като ужилен, а Борисов се сви в ъгъла и оттегли законопроекта-б.р.)

Версията на хазартния бизнесмен е, че щом научили за преговорите му с чешкия оператор, на Борисов и Горанов им светнала лампичката, че трябва да се простят с рекетьорския си пай – 20 % от този бизнес. Затова и Горанов звъннал на Божков с ултиматума да предаде мажоритарния дял от „Националната лотария“ на „субект, който Горанов му посочи“ (разбирай- на подставен гербаджийски бизнесмен). А когато Божков категорично отказал да го направи, ГЕРБ приели ударно променили закона, така че да му отнемат хазартния бизнес… но не в държавна, а в своя частна полза.

Скандалът се разраства и вече е във фокуса на десетки европейски посолства и институции. А на подчинената на Борисов спец. прокуратура този път хич няма да й е лесно да измъкне ментора си сух от водата. Безспорно Агент Буда тези дни е силно притеснен. Гледахме днес маниашкия му монолог по телевизията. И трябва да отбележим, че Баце имаше много смачкан вид. Позата на тялото му бе силно напрегната, главата му се движеше дезориентирано, носът му бе клюмнал, а помътнелия му поглед избягваше камерите. Движенията на ръцете му бяха неуверени и неконтролируеми, че даже на моменти и трепереха. Дишането му бе нервно, кожата му – бледа, суха и опъната, мускулите на лицето му произвеждаха тикове. Гласът му бе мъртвешки глух – издаваше страх, без помен от типичната за него нагла нотка. Мисълта на Банкянския зацикляше, фразите му бяха безсъдържателни. Не намираше подходящи думи и затова отчаяно повтаряше едни и същи думи… до припадък. Изреченията му бяха дълги, неразбираеми, без логичен завършек… Държеше се както грохнал от лъжите си стар измамник, готов всеки момент да зареже всичко и да избяга. Явно последните шамари от Божков са го довършили.

Дали пък тази иначе толкова банална за България пиеса, този път няма да завърши с арест… ама не на Божков?! Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Всички згаем1 чи Боисов е метра, крадец, рекетьо, но нища няма да стане защото в правосъсието са негови хола

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *