Песков: Време е в Киев да осъзнаят, че Русия не може да бъде победена на бойното поле

В четвъртък, 9 ноември, говорителят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков направи изявление, в което призова украинските власти да приемат факта, че Въоръжените сили на Украйна никога няма да успеят да сломят руските въоръжени сили на бойното поле, съобщи РИА Новости.

Песков подчерта, че руската армия систематично постига целите си в зоната за специалната военна операция в Украйна и че тези цели в крайна сметка ще бъдат постигнати.

„Най-доброто, което киевският режим може да направи сега, е да признае превъзходството на руските въоръжени сили и да спре с безплодните си опити да обърне ситуацията в своя полза, защото това ще доведе единствено до масова смърт на украински военнослужещи. Крайно време е всички в Киев да осъзнаят, че е невъзможно да победят Руската федерация на бойното поле“, каза Песков.

По-рано руският президент Владимир Путин също говори за неуспеха на така наречената украинска контраофанзива. Президентът отбеляза, че Въоръжените сили на Украйна не постигат успехи на нито един участък от фронта, а загубите им в жива сила и военна техника са огромни.

Причината за тези изказвания с намек за ултиматум най-вероятно е тази, че през последната седмица Руското министерство на отбраната вкара в района на военните действия нови, непознати до момента оръжия. Виж Тук: Military Watch: Русия вкара в боя оръжия, които нямат аналог в света

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *