Пепе Ескобар: Пълното унижение на НАТО е близо. Контраофанзивата вече е мъртва!

„Пълното, тотално унижение на НАТО е съвсем близо. То ще настъпи във всеки момент. В сравнение с този военен и геополитически провал бягството им от Афганистан е слаб полъх“, това каза в подкаст най-изтъкнатия геополитик на Латинска Америка – бразилския анализатор Пепе Ескобар. Според него контраофанзивата в Украйна е вече мъртва.

Ето какво още каза Ескобар:

Пълното, тотално унижение на НАТО е съвсем близо. То ще настъпи във всеки момент. В сравнение с този военен и геополитически провал бягството им от Афганистан е слаб полъх Само почакайте.

Контраофанзивата вече е мъртва!

Тя продължи три седмици и вече е мъртва. И няма да има никакво контранастъпление 2.0.

Първо, украинците не разполагат с човешки ресурси, с квалифицирани човешки ресурси. Второ, и те, и спонсорите им от НАТО нямат оръжия, които да противопоставят на руските. Трето, и Украйна, и НАТО биват демилитаризирани ежедневно и безмилостно.

Разполагаме с мненията на отлични американски военни анализатори като полковник Дъглас Макгрегър, Скот Ритър и др. Всички те, в качеството си на тънки и изкусни познавачи на войната, казват едно и също: това е загубена кауза. Филмът, на практика, е свършил. Хората в Германия, Франция и Италия, трите водещи икономики в ЕС, вече си задават въпроси. Имам предвид индустриалци, учени, много добре информирани хора, включително хора от разузнаването. Французите, италианците и т.н. Те казват: „Трябва да намерим изход от този капан, в който сме попаднали и който унищожава Европа“. Но те и техните правителства не могат да излязат от тази ситуация, защото всичко се контролира от Вашингтон – от онези щатски неоконсервативни безумци.

Не от така наречената администрация на Байдън, защото такова животно, както от години пиша, не съществува. Това, което съществува, е „глобалистката комбина“ зад Байдън, който иначе самостоятелно не може да намери пътя към съседната стая. Всеки знае това. Така че решенията се вземат от „глобалистката комбина“. Тя е токсична. Най-ярките й представители са Отровното трио: Съливан, Блинкен и Нюланд. Тези са играчите на терен.

Но онези, които всъщност вземат тези решения, са зад кулисите. Те никога не се показват. Така че това ги прави още по-опасни. И сега те се опитват да променят разказа, който да замени реалността. Защото знаят, че в реалността огромното унижение за военния им инструмент НАТО и разпадането на цялата им глобалистка система е точно зад ъгъла.

Изборите в САЩ наближават застрашително. След тази тотална катастрофа на американската хегемония те не могат да излязат догодина пред американската общественост и да поискат нов мандат за управление.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *