„ПАРАГРАФ 22“ ИЛИ ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧАТ ПРОМЕНИ ПО ДЕМОКРАТИЧЕН ПЪТ

Който е чел едноименната книга на Джоузеф Хелър знае какво представлява този параграф. Това е наредба в армията на САЩ от времето на Втората световна война, според която, за да се уволниш и да не участваш в касапницата трябва да си луд. Обаче условието е сам да докажеш това. А щом сам го доказваш, значи не си луд. Оттам „параграф 22“ е станало нарицателно за нещо, което няма как да се случи, тоест – за ограничителни наредби, създадени за да НЕ постигнете целта си.

Днес у нас „параграф 22“ се съотнася за много сфери от живота, но сега ще се съсредоточим само върху политиката. Представете си, че имате партия, готова и успешно регистрирана. Представете си, че имате и идеология на тази партия, описана в програмата и. В тази програма ясно и твърдо заявявате и описвате пътя за развитие на България, не само в пожелания а и в конкретни стъпки. Описвате как да се преборим с всички вътрешни и външни проблеми, как да възстановим нацията и държавата, как да повишим материалното и духовното състояние на българите, да усъвършенстваме образование, здравеопазване, промишленост, селско стопанство, армия, полиция, съдебна система и т.н. И всичко в тази програма изглежда напълно реално осъществимо и то в рамките на съществуващата законодателна мярка.

Следващата стъпка, съвсем логично за една парламентарна демокрация, е да търсите начини да изпълните програмата си – изцяло или поне частично. Това задължително предполага участие в избори и влизане (с малко или много депутати) в парламента. За целта обаче, дори за най-първите стъпки, трябват пари, много много пари.

Превърнатият в пазар политически живот приема във висшите ешелони на политиката само тези, които имат достатъчно средства. Една съвсем скромна и елементарна предизборна кампания за парламентарни избори струва поне няколко милиона, а вие ги нямате. Да не говорим за национална структура, офиси, платен персонал…И тогава се сблъскате с „Параграф 22“ за първи път.

За да имате пари за кампания трябва да ги намерите отнякъде – от някой олигарх или от фондация, чужди или наши НПО и т.н. Това са все капитали, поставени в услуга на САЩ, Запада и евроатлантическия глобализъм. Други у нас просто няма. Получавайки пари от тях, вие се съгласявате да изпълнявате тяхната воля, а не вашата програма. Тоест – от първоначалната ви идея и планове няма да остане нищо. „Параграф 22“ – за да успеете да влезете в голямата политика и да докажете правотата си, трябва да станете наемен работник на някого или на „нещо“, а щом сте такъв няма как да имате собствени идеи и програма, а ще налагате идеите и програмата (и интересите) на този някой или „нещо“.

Това обикновено означава да приемате безропотно заповедите на колониалните господари, да лобирате за някакви бизнес интереси или (не дай Боже) за интересите на някоя друга държава. Такъв „Параграф 22“ властва в политическия ни живот трайно от 2001 год. насам. Няма абсолютно никакво значение какви са идеите ви и имате ли изобщо такива. Важното е кой и колко плаща за вас, а вашите идеи можете спокойно да забравите. Затова и нищо читаво не можем да очакваме от т.нар. партийно – парламентарна демокрация. „Параграф 22“ действа така, че в парламента могат да влязат само слушковци и помияри. За свестни няма място. И това е железен принцип.

Затова и за 20 години у нас се оформи политическа класа от слушковци и помияри, а няколкото появили се на хоризонта „уж различни“ не са нищо друго, а са от онези нарочно допуснати изключения, потвърждаващи правилото, за да се имитира някаква демокрация. Самата система е така „пипната“, че в колонията България на власт да са само послушковци, несъздаващи проблеми на господарите и изпълняващи всяко тяхно желание. Ерго – промени по пътя на избори е невъзможно да станат у нас.

При обръщане на геополитическата палачинка и (или) при пропукване на глобалната матрица нещата ще изглеждат различно, но това е съвсем друга тема. Засега единственият път е осъзнаване на истината от широк кръг нормални българи и търсене на извънпартийни и извънпарламентарни начини за промяна. Надявам се, че сте разбрали…

Автор: Иван Спиридонов, писател

Източник – Фейсбук

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Парламент от национални предатели!
    Националният предател – Христо Иванов обяви, какви ще са му приоритетите: Шенген, Еврозоната, Планът за възстановяване и развитие, съдебната реформа и модернизацията на армията.
    Пълна идиотия в парламента! Приоритетите на еничарите, нямат нищо общо с българският народ и обслужват единствено геополитиката на наглосакноските сатанисти. Убийството на България и българите, продължава чрез институциите на българската държава.
    1.Модернизация на армията в превод означава, че ще дадем на дрогираният укро-клоун каквото поиска. Просто прехвърляне на цялото българско въоръжение в Украйна и активното ни въвличане във войната на Запада срещу Русия. Освен това, ще купим скъпо и прескъпо американски оръжия, което първо за нищо не става и второ, я го видим, я не.
    2. Еврозоната означава заличаването на идеята за национална независимост и трансформирането на България в индиански резерват. Чрез Еврозоната ща откраднат всичките ни свежи пари (70 милиарда долара и 42 тона злато), които сега гарантират борда. Умре ли левът умира България и идеята на Апостола на свободата Левски.
    3.Липсата на Шенген означава, че готвената България за фронтова държава, ще държи на безопасно разстояние привилегирована Европа.
    4.Планът за възстановяване и развитие цели да закрие напълно българската енергетика и икономика. Така всички българи ще бъдат прогонени от територията на България, за да бъде завършен процеса по подмяна етническия състав на населението.
    5.Под съдебна реформа соросоидите от ДБ, ГЕРБ, БВ, ДПС, ПП и БСП разбират поставянето на цялата българска съдебна система под шапката на САЩ и тотално поробване, което ще прогони всички българи от България и ще я превърне в цигански щат, мразещ Русия.

    • Ще си заминем в резервати заради кретени!
      Даже ще си мечтаем за индиански резервати!
      Заради тъпи, малоумни, заспали идиоти!
      Ще ни приключат и изтребят всички заради тях.
      Много скоро.
      Българите- няма да я има тая държава. Мислете какво и къде ние да направим.
      И как.

  2. Българи,опомнете се!!! Долу продажниците!Гласувайте за ВЪЗРАЖДАНЕ!!!Само тя защитава българските интереси!!! ДА ВЪЗТЕРЖЕСТВУВА БЪЛГАРИЯ!!!

  3. Добавям към “Параграф 22 “ , “Процесът” на Кафка.
    За да е почти пълна картината на Пикасо…
    Накрая да се произнесе пътеводителят на галактическия стопаджия…
    С две думи- уууужас

  4. Изборите са висша форма за заблуда, чрез която се внушава на гоите, че от тях зависи нещо!
    Който плаща – поръчва музиката,нали?

    • Така е ама като не гласуваш, ще ходиш да воюваш или поне децата ти. След което жена ти и дъщеря ти ще останат плячка за брадатите майки от африка и азия.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *