Евгений Пригожин потвърди отново: Соледар е освободен и прочистен, украинските части са напълно унищожени

Във връзка със спекулативни и неверни твърдения на украински и западни медии искам още веднъж да потвърдя пълното освобождаване и прочистване на територията на Соледар от части на украинската армия. Това заяви тази вечер олигархът Евгений Пригожин, който е с създател на ЧВК „Вагнер“.

Пригожин твърди, че в центъра на полуразрушения град частите му са оставили около 500 убити украински войници – такива, които са отказали да се предадат. Думите му се потвърждават от десетки видеа, заснети през последните 24 часа в центъра на Соледар.

Цивилните бяха изведени от обсега на военните действия, а украинските части в центъра на града и в някои от укрепените райони около населеното място, които отказаха да се предадат, бяха унищожени. Целият град е осеян с трупове на украински войници. ВСУ поискаха хуманитарен коридор за цивилните в центъра на селището, но ние ги изведохме. За никакъв хуманитарен коридор не може да се говори. Там бяха останали само военни с оръжия, които отказваха да ги хвърлят и да вдигнат ръце. Унищожихме ги. В момента проверяваме и разчистваме галериите на солните мини“, добави шефът на ЧВК „Вагнер“.

Пригожин направи това второ изявление в отговор на думите на украинския президент Зеленски и украински военни, че битката за град Соледар продължава.

От руското министерство на отбраната също потвърждават, че града е напълно превзет и информираха, че в момента въздушнодесантните подразделения на РФ обкръжават съседния гр. Бахмут (Артьомовск) от север.

РУСКАТА АРМИЯ УНИЩОЖАВА СЪС „СОЛНЦЕПЕК“ УКРЕПЕН РАЙОН НА ВСУ В РАЙОНА НА СОЛЕДАР

Високопоставен съветник на украинския президент призна, че битките за Соледар и Бахмут са най-кървавите за ВСУ от началото на войната. 

За това, че украинската армия е претърпяла колосални човешки загуби свидетелстват и информации за препълнени болници в три украински области. Всички болници в гр. Запорожие и областите Днепропетровск и Харков са препълнени с ранени войници от Соледар.

„Не знаем точната цифра на убитите украински войници, но тя е функция на броя на ранените, а тази цифра ни е известна“. Това заяви командирът на специалните сили „Троя“ Владимир Новиков. „Всички болници в Запорожие, Днепропетровска и Харковска област са препълнени с ранени войници от Соледар. Това значи минимум 60 хил. ранени. Дори от тези данни можем да заключим, че броя на убитите украински военни е 20-25 хил., защото съотношението убити към ранени обикновено е 1 към 3“, смята той. Според Новиков в Соледар са погинали последните елитни сили на врага.

Интересно защо Киев хвърли и пожертва такова огромно количество свои войници за Соледар и Бахмут – два малки града „без стратегическо значение“ за тях, както продължават да твърдят официалните пропагандисти на украинската власт.

Видео в Телеграм потвърждава огромното количество жертви на ВСУ. Ето как руската армия унищожи укрепените позиции на ВСУ в и около града, които отказаха да сложат оръжие. Използваното оръжие е „Солнцепек“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Според авторитетния анализатор – YouTube влогъра с псевдоним „Саня во Флориде“, загубите на ВСУ в Соледар и околностите действително се равняват на 25 хил. войници, но това са невъзвратимите загуби (убити + тежко ранени) и то за последните 7 месеца боеве за града. Дори да е прав, пак става дума за огромен брой жертви в редиците на украинската армия. А тези колосални загуби напълно опровергават твърденията на украинската страна, че градът е без особено стратегическо значение.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/CSUsUMUjvOs

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. СЛАВА ВЕЛИКА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ СПАСИ И БЪЛГАРИЯ ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ РУСКИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *