Паника в САЩ! Русия се настани в предния им двор! Ето какво се случи:

Руските „Ту-160“ в небето на Венецуела параноясаха янките! Две авиационни военни бази строи Русия на карибското крайбрежие!

„Путин прехвърли глобалната стратегическа игра в нашия преден двор“. Това заяви с притеснение експертът към американското министерство на отбраната Дерек Шолет. А повод за думите му станаха полетите на руски стратегически бомбардировачи Ту- 160 над Венецуела.

„Очевидно тези маневри на руската авиация са предупреждение към Вашингтон“, коментира още Шолет. Според експертът, Владимир Путин и венецуелският президент Николас Мадуро кроят планове за противопоставяне на САЩ, които включват установяването на руски военни бази край Каракас.

Американските медии посрещнаха новината за прелитанията на Ту- 160 с типичната си истеричност, целяща да насади параноя сред населението. Но нито едно издание отвъд океана така и не коментира очевидния факт, че това е отговор на Русия срещу агресивната западна военна преса, на която са подложени границите й през последните 20 години, коментират руските издания.

От година на година американските военни части по източните граници на Русия все повече увеличават броя си. Всяка година в прибалтийските държави се провеждат учения с участието на мощни американски бомбардировачи, способни да носят и ядрени бойни глави. А целта на въпросните бойни тренировки е съвсем открита – нападение срещу вражеска държава (очевидно коя имат предвид).

Руските „Ту-160“ в небето на Венецуела параноясаха янките!

Да не забравяме преврата в Украйна, който спретнаха американците – отново с цел да настанят още бази на НАТО по границата с Русия. А украинската провокация в Керченския проток отпреди седмица в момента усилено се използва от западния естабилишмънт като повод да пусне още американски кораби в Черно море и да дислоцира натовска база в Азовско море. ЦРУ-шките ченгета в България също не остават по-назад- неуморно кръстосват родните телевизии и вдигат олелия с настояването си и България да даде база на НАТО по своето черноморско крайбрежие.

В този геополитически контекст и при тази мощна западна офанзива срещу Москва е съвсем резонно Русия да нанесе ответния си удар, като се настанява в стратегическа близост до САЩ – на американския континент. И къде другаде, ако не във Венецуела – държавата, която най- много страда през последните години от репресиите на янките, които се опитват да сложат на власт удобен за тях президент – така че никой да не им пречи да грабят венецуелския петрол.

Сега най-близката цел на Путин е да разположи на територията на Венецуела две авиационни бази, чрез които да затвори американския сухопътен и морски достъп към Южна Америка през Карибско море. И така да отърве латиноамериканските държави (които са потенциални съюзници на Руската федерация) от икономическия и политически гнет на янките, коментира експерт от руското военно министерство. skandalno.net

Надя Колева, skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

4 коментара

  1. Ами мръсните кравари кво се готвят да направят в БГ със съдействието на тъпата Тиква..ми военни бази срещу Русия.Лошото е ще го отнесе народа ако не дай си боже Руснака се ядоса.Хубавото е това че на Путин му е пределно ясно голямята бездна която зее между народа и Правителството.т.е. шайката ГЕРБ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *