Майк Помпео разпореди: България няма да купува руска газ! + Войната между Сърбия и Косово е въпрос на дни! Вижте американските планове за Балканите:

Американските планове за Балканите, включително и за България, станаха ясни при днешната среща на държавния секретар Майк Помпео с гръцкия зам.- външен министър Йоргол Катругалос.

Майк Помпео

„Доставките чрез Трансадриатическия газопровод (известен като ТАП) от Каспийско море ще помогнат на държави като България да намалят зависимостта си от руските енергоносители“, неочаквано коментира американския държавен секретар въпрос, който на пръв поглед нямаше нищо общо с темата на срещата му с гръцкия зам.- външен министър.

ТАП влиза в експлоатация през 2020 г., а България е заявила 1 млрд. куб. м. синьо гориво, които ще получаваме чрез интерконектор от Гърция. Азерския газопровод, който ще докарва газ от Каспийско море, трябва да снабдява цяла Южна Европа, а Брюксел и Вашингтон са най- големите радетели за доставките от находището в Азербайджан „Шах Дениз 2“.

В същото време Брюксел и Вашингтон в един глас анатемосаха преминаването на газопровода „Турски поток“ през България за Европа. Западняците ни забраниха тръбата с руски газ, освен ако газът нямало да пълни хъб „Балкан“. Нещо на което Русия няма как да се съгласи.

След днешната забрана от Брюксел и Вашингтон и след като преди 4 години същите ни забраниха и другия руски проект „Южен поток“, България губи всички шансове да е енергийно независима страна. И повече никога няма да си върне някогашната си роля на енергиен лидер на Балканите. Запасите на Азербайджан от газ са прекалено малко и скоро ще свършат. А втечнения американски шистов газ не е нито шистов, нито американски. Количествата, които в момента щатите продават на Европа и с които се канят да захранват и нас, янките крадат от находищата в Сирия и Ирак. Затова завбъдеще България няма да има друг избор, освен да купува газ от Турция.

По отношение на ситуацията на Балканите, американският държавен секретар заяви, че приемането на Македония в НАТО ще предпази целия Балкански полуостров от проникване на „вредното руско влияние“. И така по-лесно и успешно ще се борим срещу „руската агресия“.

И докато Помпео обясняваше надълго и на широко какво и как трябва да се случи на Балканите, столицата на Косово – Прищина днес осъмна украсена със стотици хиляди… американски знамена! Като знак на признателност от местните албанци за позволението на Вашингтон Косово да има своя армия. И нещо повече: Армията на Прищина ще действа с пълни правомощия и на територията на Северно Косово, където живеят основно сърби.

И разбира се, ответната реакция на Сърбия не закъсня. Сръбският министър на отбраната заяви, че армията е готова за действие и очаква заповеди от президента Вучич.

В петък парламентът на Косово направи законодателни промени, чрез които косовските сили за сигурност се превърнаха в истинска армия. Инициатор на идеята са САЩ, а в нейна подкрепа са обявиха още Великобритания и Германия.

Тази поредна брутална американска намеса на Балканите изглежда ще подпали нова война. Но по всичко личи, че този път Сърбия няма да е сама. Очаквайте светкавичната намеса на Русия. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. ТЕЗИ СЪВСЕМ ИЗНАГЛЯХА. ОСТАНА ДА ОПРЕДЕЛЯТ И КОЙ ДА Е НА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ, НЕ ЧЕ СЕГА НЕ ВЛИЯЯТ НА ТИЯ ПРОЦЕСИ. МАЙ ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ ЧЕ , РУСИЯ Е СКЛЮЧИЛА ДОГОВОР ЗА ИЗКУПУВАНЕ НА АЗЕРСКИЯ ГАЗ ЗА ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАПРЕД, А И ДА ЗНАЯТ СЕ ПРАВЯТ НА БЕЗХАБЕРНИ И НИ ХВЪРЛЯТ ПРАХ В ОЧИТЕ ДА СЕ НАДЯВАМЕ НА НЕЩО СВИШЕ, ДОКАТО НИ ПРОДАВАТ С 40 % ПО СКЪПИЯ СИ ШИСТОВ ГАЗ ,А ТЕ КУПУВАТ ЕВТИН РУСКИ ОТ СЕВЕРНИТЕ ЗАЛЕЖИ. ВЕЧЕ СА КУПИЛИ НЯКОЛКО КОРАБА ВТЕЧНЕН РУСКИ ГАЗ. МАМА ИМ ДОЛНА АМЕРИКАНСКА. РУСИЯ СЕ Е ОТЪРВАЛА ОТ ЗАКУПЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ОБЛИГАЦИИ ,А СЕГА ЗАПОЧВАТ И КИТАЙЦИТЕ. ЕБАНА ИМ Е МАМАТА НА ГОВЕДАРИТЕ И ТЕ ЩЕ СИ ГО ИЗКАРАТ НА ТАКИВА КАТО НАЩЕ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ ИЛИ ПОСЛЕДНИЯ ИМ ИЗХОД Е ДА ПРЕДИЗВИКАТ МЕЖДУНАРОДЕН КОНФЛИКТ – ВОЙНА. ВЪНШНИЯ ИМ ДЪЛГ ВЕЧЕ Е ОКОЛО 23 ТРИЛИОНА КОИТО НЯМАТ ИЗПЛАЩАНЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ С ТОВА КОЕТО ИМ ГОТВЯТ РУСИЯ, КИТАЙ А ВЕЧЕ И ИНДИЯ Е СЪЮЗ С ТЯХ, ДОКУМЕНТИРАН.

  2. Веселин, много сте точен в коментара. Всички държави с разумни водачи и народ с активна позиция търсят изгода и гонят собствените си интереси и най-вече тези за страната си. Само нашите глупендери – НЕ ! Тяхната идея е само да пълнят собствените си гуши!

  3. На нашите предатели вече им се вижда края, но е невъзможно да се отървем от краварите и гъзоблизниците им без война.

  4. Дядо Иван ни освободи от турско робство. Сега ще ни освободи от…..

  5. ДА ЖИВЕЕ ДРУГАРЯТ ПОМПЕО И ДРУГИТЕ ПОМПЕ-О-ВЦИ, КОЙТО НИ ПОДГОТВЯТ ЗА СВЕТОВНАТА ВОЙНА. НИКОЙ НЯМА ДА ОЦЕЛЕЕ И СЛАВА ЗА ЗАГИНАЛА САЩ, НО НЯМА ДА МОЖЕ ДА ВИДИМ ПОБЕДИТЕЛИТЕ …

    ДА СЕ НАГРАДА ДРУГАРЯТ ПОМПЕЕ СЪС „СТАРА ПЛАНИНА С СЪРПОВЕ, ЧУКОВЕ И МЕЧОВЕ „!

    ХАЛЕЛУЙЯ, ЛАПАЙТЕ НА ГОСПДО ХУЯ !

    СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
    ПО РОЖДЕНИЕ ПО СТАРОКАЛЕНДАРИЕ И ВЪЗКРЕСЕНИЕ ПО ЙОРДАНОВ ДЕН

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *