Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Преди минути: Брюксел ЗАБРАНИ НА БЪЛГАРИЯ „ТУРСКИ ПОТОК“! Ще внасяме двойно по-скъп Американски Шистов Газ!

Брюксел забрани на България да участва в газопровода „Турски поток“! Днес Европейската Комисия излезе с официално становище, в което се казва, че ако става въпрос за обикновен транзитен пренос на газ през България към Европа, то ЕК е категорично против!

„Ако се окаже, че проектът е просто транзитен газопровод, той не може да стане част от проекта ни за газовия хъб “Балкан” и Комисията няма да го подкрепи, независимо дали ще мине през Гърция към Италия или по трасето България-Сърбия-Унгария-Словакия до Австрия“ заяви зам.- председателят на ЕК Марош Шефчович.

„Комисията може да подкрепи само сценарий, при който този газ [от “Турски поток”] се продава на газовия хъб Балкан, а не просто се пренася чрез транзитни тръбопроводи към западноевропейските хъбове“, казва еврокомисарят.

С днешната си забрана ЕК проваля втори български проект за руски газопровод след като преди 4 години саботира изключително изгодния за нас „Южен поток“.

Още преди 5 месеца, по време на срещата си с премиера Борисов в Москва, Владимир Путин заяви, че страната му обмисля включването на България в „Турски поток“, но няма никакъв интерес към проект, свързан с газовия хъб „Балкан“.

Освен че отрязва България от „Турски поток“, за да не достигне руския газ до държавите от ЕС, ЕК се е активизирала да спре и проекта „Северен поток“- 2 за доставки на руска газ за Германия. Въпреки че последния е в доста напреднала фаза.

Днешната унищожителна за България позиция на Брюксел, подозрително съвпада с американското становище относно двата руски газопровода за Западна Европа: „Това не са търговски проекти, а политически инструменти. Чрез тези два енергийни проекта руската държава се опитва да постигне политическите си цели“, заяви наскоро високопоставен американски дипломат.

И го казва в момент когато САЩ работи активно, натиска и рекетира целия ЕС за да увеличи доставките на своя втечнен шистов газ за Европа. Въпреки че цената му е с 40 % по- висока от тази, на която го предлага Русия. Скоро ще започне да го внася и България – веднага щом завърши строежа на интерконектора с Гърция.

(Много специалисти твърдят, че американския шистов газ, който се предлага в Европа не е нито американски, нито шистов, а е краден- от иракските и сирийски газови находища)

След шокиращата евро-забрана на България да строи „Турски поток“, правителството на ГЕРБ е в ступор и не обелва и дума по въпроса. А причината за това е повече от прозаична- чакат новите директиви и опорни точки какво да говорят- от Вашингтон и Брюксел. Очаквайте оттук – нататък премиерът Борисов да затрака като кречетало за газовия хъб „Балкан“. И логорейно да повтаря с повод и без повод как това е единствената смислена алтернатива. И дума да не става за оная турска бара, пълна с презрян мужишки газ.

Европейската Комисия по-рано финансира проучване за осъществимост на идеята за газов хъб “Балкан”.

Хъбът във Варна може да търгува с газ от „Турски поток“, както и с два подкрепени от ЕС тръбопровода до Азербайджан и Израел – Южният газов коридор и EastMed.

Целувката на Юда!

Проектът – газов хъб „Балкан“ предвижда да обедини и съхранява доставки на газ от Русия, Азербайджан и Израел, които после да продължат към Западна Европа. В същото време обаче, идеята на Русия е да осигурява директни доставки чрез тръбопровод през България или Гърция за Западна Европа.

При очертаващата се задънена улица най-вероятно Русия ще се откаже от идеята да удължи „Турски поток“ към Европа и ще го остави само със сегашната си една тръба до Турция. Очевидно Брюксел и САЩ работят съвместно, за да осуетят газопровода, който повтаря почти едно към едно спрения от тях преди 4 години „Южен поток“. През 2014 г. по нареждане на западните си покровители Бойко Борисов отказа изключително изгодния за България проект за директни доставки на газ от Русия през страната ни за половин Европа.

Четири години по- късно България отново е жертва на същия безпрецедентен, безпринципен и вулгарен западен натиск. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

11 кометара за Преди минути: Брюксел ЗАБРАНИ НА БЪЛГАРИЯ „ТУРСКИ ПОТОК“! Ще внасяме двойно по-скъп Американски Шистов Газ!

 1. pipi Отговор

  13.12.2018 в 20:54

  Стига бе!!! До кога ще ни пречат да съществуваме? И защо продължаваме да си мълчим? Пък и ЦвЦв пак беше във Вашингтон…

 2. vasilka Отговор

  13.12.2018 в 20:58

  ДА СЕ МАХАМЕ ЧАС ПО-СКОРО от тези саюзи, които ни обричат на БЕДНОТИЯ докато дишаме……..ОТВРАТИТЕЛНИ бандюги !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Пепи Отговор

  13.12.2018 в 21:23

  Нямам думи! Ако това е истина, „юнакът“ Борисов ще има ли здрави гащи да защити интересите на БЪЛГАРИЯ и да се опълчи на всички под чиято диктовка ни докара до просишка тояга

 4. ВЕСЕЛИН Отговор

  13.12.2018 в 22:41

  САЩ КУПУВАТ ЕВТИНИЯ РУСКИ ГАЗ ОТ СЕВЕРНИТЕ НАХОДИЩА ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ НУЖДИ, А ПРИНУЖДАВАТ ЕВРОПА ДА КУПУВА ТЕХНИЯ СКЪП ШИСТОВ. ЦЕЦО И БОРИСОВ ТУК ГОВОРЯТ ЕДНО, А ВСЪЩНОСТ ПОД МАСАТА СЕ ДОГОВАРЯТ С АМЕРИКАНЦИТЕ ЗА ДА ГИ ПОДКРЕПЯТ ОЩЕ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ДА СА НА ВЛАСТ. ЗАТОВА И УСИЛЕНО СЕ ПРАВЕШЕ С ПРЕДИМСТВО ГРЪЦКАТА ГАЗОВА ВРЪЗКА С ФИНАНСОВО УЧАСТИЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗА СТРОЕЖА НА ГАЗОВИЯ ТЕРМИНАЛ ЗА ВТЕЧНЕН ГАЗ . ТАКА ЧЕ ТОВА КОЕТО НИ ГОТВИ ГЕРБ НЕ Е ОТ ДНЕС И НЕ Е НИКАКВА ИЗНЕНАДА, А СЦЕНАРИЙ С КОЙТО ЩЕ НИ ДОУНИЩОЖАТ САМО И САМО ЕДНА КЛИКА ДА НЕ ИЗГУБИ ВЛАСТТА ОЩЕ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ.

 5. Пиниза Отговор

  13.12.2018 в 23:50

  Преди 20г.,имаше проект син поток който беше спрян от премиера унищожител Иван Костов.Син поток беше реализиран в Турция.Преди 4г.,беше спрян южен поток от друг премиер унищожител Б.Борисов.Южен поток се реализира отново в Турция,която два пъти печели от раболепничеството на гореспоменатите двама премиери.Някой да се скара на Турция за потоците?…никой.Ето кой губи и кой печели.

 6. лиза Отговор

  14.12.2018 в 6:46

  Продажниците да се махат от власта!
  За кой път си проиграваме шанс.

 7. Иво Жеков Отговор

  14.12.2018 в 9:42

  Оставка и вън от ЕС!

 8. postradal pasi Отговор

  14.12.2018 в 10:38

  Е да ама нищо не прави досега имаше шанс да катурне тиквенота мафия и да създаде експертно правителство с млади завършили по чужбина специалисти които да оправят България. Няма за кога да се куми България умира народа загива демографски сриф и циганизация докога ще се потрива започвам да съжелявам че гласувах за Радев

 9. ppp Отговор

  14.12.2018 в 16:14

  само вдигат цените, и четейки това, ще продължават, не знам докога ще го търпим, защо само тук в България никой не се надига

 10. psp Отговор

  14.12.2018 в 23:31

  Няма ли най-после да има и BULEXIT.
  Вместо да помагат да се развива нашата страна те я ни отрежат крак, ръка или нещо друго. Това съюзници ли се наричат.

 11. без значение Отговор

  15.12.2018 в 9:08

  Съюз–означава, империя в съвременна форма.
  И за това съдбата на всеки съюз е сходна със съдбата на империята–РАЗПАД. Съюз /империя/, са основани на база–власт, а не на база управление. Идеолозите на всички тези недоразумения, визират власт,а не управление, и чрез подмяната на наименования, осъвременяват властта. Съюзът, сиреч империята не се съобразява с потребностите на подопечните си, а със собствените си такива. Къде е разминаването
  тогава–те властват не управляват. Властта развива и усъвършенства чувството за собственост, до като управлението е друга форма с друго съдържание.
  Съюзът /империята/ заповяда, а по заповед не се умува–нали ? А, означава–Молчат и не разсуждат…….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *