„Панамагейт“! Ето кои Български Олигарси и Политици държат парите си в Офшорките в Панама!

Баневи1Бизнес семейството Евгения и Николай Баневи са първите родни богаташи, чиито имена цъфнаха в поредицата международни журналистически разследвания за пране на пари и укриване на данъци, публикувани в неделя под заглавие “Документи от Панама”, които разтърсиха милионерите от цял свят.

Семейство Баневи фигурират като акционери или пълномощници на десетина фирми, регистрирани на Сейшелите, Бахамите и в Панама. 

Ама това си е обикновена и нормална практика в цял свят, заяви възмутено Евгения Банева. Защо е този шум? Щом ги има тези офшорни зони, значи не са незаконни. Ние не перем пари, просто използваме някои данъчни облекчения, тук също си плащаме някои данъци!

Евгения Банева заяви още, че тя и съпругът й имат участие в  над 120 фирми и не може да знае коя има сметка в офшорките и коя не. С това се занимават счетоводителите ни, твърди тя. Според изнесените данни, семейство Баневи е оперирало с банки в офшорки  в периода между 2005 и 2016 година. По всичко изглежда, че Баневи продължават тази си дейност и към момента.

Любопитно обаче е друго:

Че Баневи са играчи от класа, няма съмнение.

Но нима те са единствените българи, които оперират с офшорни сметки?! И къде са имената на останалите?

Панама гейт гръмна и предизвика крупен международен скандал, което провокира журналисти от всички държави да потърсят и посочат поименно имената на своите тарикат-олигарси. Списъците са налице и всеки може да поиска информацията за имената в тях. Само в България медиите мълчат като пукали и не споменават името на нито един роден политик или олигарх.

Носят се единствено слухове и пак слухове, че президентът Плевнелиев, Бойко Борисов и още една дузина юнаци са скатали милиони в офшорни сметки, че същото са направили хора от приятелските им кръгове. Че има доста соросоидни политици и бизнесмени, които кътат американските си продажни пари за черни дни в данъчния рай, а фиктивните им фирми не плащат нищичко в България.

Не за пръв път в родните медии цари страх и угодническо мълчание! Пише се само за политици и олигарси от други държави. Този път обаче мълчанието е повече от позорно и издайнически ни нашепва за цензурата и диктатурата, която цари в демократична само на хартия България. Защото тези с офшорните сметки са същите, които държат на къса сиджимка и медиите.

И така: Кой пръв ще се осмели да изкара списъка?!

И стиска ли му?

Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *