Отиде си фънк легендата Принс!

ПринсПоп и рок звездата Принс – един от най-успешните поп и рок музиканти  внезапно почина в дома си вчера. 

Артистът, музикантът, композиторът и певецът Принс Роджърс Нелсън, който беше известен просто като  Принс, е издъхнал у дома  на 57-годишна възраст. Открит е  бездиханен в леглото си от своя камериер, съобщават световните агенции.

От известно време певецът не се чувствал добре и лекарите му заръчали да пази леглото. Той не само не ги послушал, но и излетял с частния си самолет за концерт, но кацнали извънредно в щата Илинойс, за да му бъде оказана спешна помощ, той като имал висока температура.

За втори път той пренебрегнал съветите на лекарите и на другия ден изнесъл последния си концерт. Пред феновете си обявил, че е добре и всички слухове за заболяването му са силно преувеличени. Обаче след това отложил другите си два концерта и се прибрал в дома си в Минесота да се лекува. Диагнозата била тежък грип, но певецът не обръщал внимание и ден преди смъртта си бил видян на пазар с колата си, а след това се поразходил.

На другата сутрин обаче бил намерен мъртъв. По първоначални данни се касае за усложнения от грипа – скоротечна пневмония, с която организмът му не успял да се пребори, а той през последния ден  не отишъл и на лекар, твърдят хора от обкръжението му.

В музикалните среди са в шок от новината. Всички световни легенди в шоубизнеса написаха разтърсващи думи в социалната мрежа. Те просто не могат да повярват, че Принс вече го няма.

Принс е на върха на славата си най-популярен през 1980-те и началото на 1990-те години. Оттогава досега той не е спирал да работи.
.

Спечелил е  седем награди Грами, носител е на  Златен глобус и Оскар. Името му от 12 години  се намира  в Залата на славата на рокендрола.

 

Издал е цели  39 албума, а четири от тях през последната година и половина.

Новината за нелепата му смърт обиколи за минути целия свят, а феновете му още не могат да повярват, че го няма.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 
https://youtu.be/T2UbNFuCVt4

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *