Орешарски Бие Тревога: България Фалира! ГЕРБ ни вкара в дългова спирала! Виж Тук:

Орешарски,България навлиза в дългова спирала, което значи – икономическа дупка, от която трудно се излиза, предупреди експремиерът Пламен Орешарски.

В момента се теглят заем след заем, което само по себе си не е фатално. Фаталното е, че нямаме с какво да покрием тези пари и да ги върнем, защото на практика нямаме никаква икономика.

Кабинетът „Борисов-3“ не прави нищо друго, освен да тегли кредити и да обявява, че страната е стабилна икономически. В случая обаче такава стабилност е синоним на пълен застой и погром. У нас нищо не се развива, няма икономика, не се отварят нови работни места и няма откъде да се формира печалба. Методично и из корен се унищожава дребния и средния бизнес, а в същото време липсва воля да бъдат разобличени и извадени на светло едрите риби в сивата икономика.

Социалните помощи, детските надбавки и пенсиите на хората у нас всъщност се плащат от заемите, които теглим, защото икономиката ни на практика не формира никаква печалба. В един момент обаче спиралата ще се разтвори. Харчовете ще станат много по-големи и или трябва да се теглят нови заеми, или да се орязват пенсии и добавки.

А това значи, че ни предстои страховита всепомитаща криза, от която не може да се излезе лесно.

Орешарски препоръча на хората да не гледат какви са сумите на взетите заеми. Сами по себе си те не са страшни. Ако можехме да връщаме кредити, нямаше да има проблем. Но ние не можем. Трябва да се гледа външния дълг, каза бившият икономически министър. Ако той расте, а за жалост въпреки заемите нашия дълг расте лавинообразно, тогава положението е тревожно!

Тогава тръгваме надолу и само след няколко години ще се превърнем във втора Гърция на Балканите.

Разбира се, тогава ГЕРБ веднага ще се отърве от властта и ще остави някой друг да му вади за втори път кестените от огъня. И когато този някой позакрепи положението, соросоидите ще организират пак протести да го свалят и да върнат про-американската партия ГЕРБ отново на власт.

Припомняме, че докато беше министър-председател Орешарски поиска да изтегли един милиард заем, за което беше попилян от платени тълпи на площада.

Наскоро правителството на ГЕРБ изтегли над 16 милиарда и дори вечния дисидент Николай Колев – Босия не хвърли един дежурен домат по парламента.

Икономическото заробване на държавата от страна на САЩ, големите световни корпорации и техните местни марионетни политици продължава пред овчедушния поглед на народа, който вече е дотолкова зомбиран, отчаян и объркан, че не протестира, ако няма кой да му плати.

А когато пропаднем в дупката, което ще се случи съвсем скоро, и да протестираме, вече ще е късно.

Парите ще са в офшорки, държавата – фалирала…

А българите…ратаи в Англия, Германия или Турция… Skandalno.net

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

30 коментара

  1. ТИ ИМАШ ПРАВО САМО ДА МЪЛЧИШ ,ЗАЩОТО НИЕ ТИ ИЗВОЮВАХМЕ ПРЕМИЕРСКОТО МЯСТАО И СЕГА СМЕ ПРЕСЛЕДВАНИ.ЗА БЛАГОДАРНИСТ НИ ПРИЕМАШЕ ЕДИН ПЪТ МЕСЕЧНО ЗА ДА СЕ ПОКАЖЕЖ КОЛКО СИ ПРИЗНАТЕЛЕН НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ. ТИ СИ ТОТАЛЕН НЕКАДЪРНИК И КОМПЛЕКЦАР И СЕГА СИ МЪЛЧИ ,ЧЕ САМО КАТО ЧУЯ ИМЕТОТИ СТАВАМ БЕСЕН.

  2. ГЕРБ и ББорисов смело теглят държавни заеми защото са заложили на успешен резултат при разработването на вероятното петролно находище Хан Аспарух в Ч море Ако Бог отново е българин това ще реши някои финансови и икономически проблеми на държавата но ще засили апетитите на други При всички случаи държавата се управлява хазартно като се разчита на чудеса и къкмет което на определен етап ще е бъде фатално

  3. ГЕРБ и Б.Борисов смело теглят държавни заеми, защото са заложили на успешен резултат при разработването на вероятното петролно находище Хан Аспарух в Ч море. Ако Бог отново е българин, това ще реши някои финансови и икономически проблеми на държавата, но ще засили апетитите на други. При всички случаи държавата се управлява хазартно, като се разчита на чудо и къкмет, което на определен етап ще бъде фатално.

  4. 20 милиарда заем и после Тиквата ще се скрие като мишка, ще вдигне кръвно и пак ще кара Орешарски да му оправя бакиите

  5. А бе господин Орешарски поправи ме ако греша не бяхте ли вие премиерът който след половин час разговор с двама американски сенатори отменихте проекта Южен поток и как смеете да наричате герб соросоиди вие какъв сте да ви питам не сте ли продажник като сте толкова добър като премиер защо народът каза твърдо не на вашия кабинет?

    • Веднага те поправям – не го е отменил той, а ГЕРБ е поддържан от едни сили отвъд океана. Боже, колко промити мозъци!!!

  6. Ореха е слаб като личност и експерт , и е виновен за връщането на власт Боко Тиквата и гнусната коалиция на далаверата.
    Само АТАКА е истината .

  7. Ако има за какво да бъде виновен Орешарски то е, че след нареждането на Макейн, да спре Южен поток,трябваше публично да откаже,и ако имаше последващ натиск върху него, да си подаде оставката, отново след отказ да се подчини!Така всъщност той загуби авторитета си, а България близо милиард евро като годишна печалба след построяването му!

  8. Как да не се гледа дълга? Общия външен дълг по данни на БНБ е 35 милиарда Евро или 75% от БВП!!! Малко са държавите с по голям дълг спрямо БВП! Като добавим и липсата на производство, катастрофата е неизбежна!

    • България е на първо- второ място по нисък външен дълг. Държавният дълг преди кризата ковид беше под 5 млрд.евро. Частният външен наистина е около 30 млрд., но все пак е ЧАСТЕН – на банки, фирми и граждани.Следете месечните бюлетини на БНБ.

  9. Разликата е че ти тегли 1 млрд лева за да ги окрадеш, а ГЕРБ тегли 16 млрд лева за да плати стар заем от 12 млрд + 4 млрд лева за КТБ!

    • До ХХХ

      Палячо, първо – въобще не стана ясно за какво ГЕРБ похарчиха 20-те милиарда. Второ – ти как разбра, че Орешарски е искал да открадне въпросния 1 млрд, при положение, че вие, протестърчета жалки и платени, така и не му позволихте да го изтегли!

  10. Това е някаква успокоителна измислица че кредитите не били страшни и да гледаме дълга. Кредитите са дълг от всички страни или скандално не е редактирало добре статията или е манипулация. Същата безсмислица е тегленето на кредит за покриване на дефицита….

  11. Орешарски,на твое място с информацията и знанията които имаш,нямаше да позволя на един неграмотен популист като Б.Б.да се прави на велик спасител на нацията.Остава да си мисля, че не си прав. Ако не съм прав то Моля всекидневно оборвай глупаците иначе ти ще бъдеш такъв.

    • ББ е представителна извадка на простия ни народ, който го харесва, защото е като него – войнстващ и хитър простак. Забележете, че всички гербаджии псуват и се държат изключително агресивно в нета, а и навсякъде.

  12. Байка, сигурен(на) ли си, че народът каза НЕ на кабинета Орешарски? Я пак си помисли..

  13. не знам кой какво знае и мисли само ще ви кажа единственият който може да оправи ситуацията в която най-безпрецедентните крадци от ГЕРБ ни набутаха е той-ОРЕШАРСКИ запомнете това ….разликата от експеримента Борисов -2 и -1 е трагедията която се превърна в ….КАТАСТРОФА….всички трезво мислещи хора знаят че продукта на обама и така наречените неокони и след това на фондация зайдел и аденаууер са меркел и на българска земя -ТИКВАТА …с тихи и явни преврати успяха да бламират и хвърлят в смут и без това останалият народ тук в бг…..ограбиха го учушкаха каквото е останало и сега искат да си тръгнат безнаказано …..ОРЕШАРСКи се опита в един от най-трудните моменти в най-новата ни история да оправи нещата и разбира се мутро-милиционерската групировка не му даде шанс …е как без да си агент-на ДС.. ще бъдеш начело и ще искаш да правиш промени с цел добруването на един смачкан и окраден народ……..така че който ме разбрал …разбрал…….и запомнете няма друг експерт който да ни оправи и извади от гръцкият сценарии ?? сега ще се намерят критици на тези мой думи но след време ще видите че съм бил прав ….и ще се сетите какво съм ви писал…….ОРЕШАРСКИ е единственият който след екперимента БОРИСОВ-2 може да ни върне в някакъв що годе нормален ход на българското развитие в икономическо и финансово отношение …не случайно още от сега той е викан и питан в средите на банкерите и лобистите на уолстрит и лондоското сити и френските и италиански банки дали ще имаме сили и възможности да излезем от блатото в което ни натъпкаха един полуоткачен пожарникар и един човек с психически отклонения като цветанов …дерзайте и гледайте сеира на герб и запомнете ние тепърва ще страдаме от гербаджийската сган и нейното крадливо и анти-българско управление ……

  14. НЯМА ЛИ КОИ ДА ГРЪМНЕ ПОЖАРНИКАРЯ ОТ ГРУПИРОВКАТА ГЕРБ

  15. ГРУПИРОВКАТА ГЕРБ Е ОСНОВНА ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ ТЯ Е СВЪРТАЛИЩЕ НА НАГЛИТЕ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ДА ПРОРАБОТЯТ ДОКАТО БОИКО МАФИОТА И ЦАЦАРОВ СА НА ВЛАСТ

  16. Много специалисти са с голямо внимание към държавния дълг без да зачитат грешна парична система.
    Ако не бе налична грешна парична система, държавата нямаше да има сегашния дълг.
    При допусканата държавна грешка, колкото да се ограничава държавния дълг е без решаващо значение за устойчив социален просперитет .
    При допусканата грешка с всякакъв държавен дълг, колкото повече хората работят за постигане на икономически растеж, толкова е с по-силен потенциалът за дългови кризи с съпътстващи болезнени злини.
    Същественото за спасение от актуални злини е въвеждане на подобрена парична система.
    Възможностите са:
    1. При запазване на грешна парична система е с увеличени щети.
    2. С прилагане на подобрена парична система се подсигурява устойчиво развитие.

  17. ХА-ХА-ХА…
    (…но изобщо не е смешно…)
    .
    Какво прикрива властта с „джендърския“ спор…!?!?
    .
    Да използваме малко аритметика и си спомним, че…:
    2 + 2 = 4
    – Иван Костов твърди…(2):
    „Ако не приемем еврото загиваме…“
    (…разбирай европейския фонд за гарантиране на влоговете и банките…)
    – „Началника на банките“ твърди…(+ 2):
    „През 2018-та очакваме сливане на банки…“
    (…разбирай – здрави със фалирали…)…
    .
    Така получаваме резултата…(= 4):
    – В момента има фалирали банки…!!!
    (…разбирай – „е не, ама да“…)
    .

  18. Господине пиите си хапчетата редовно и спрете да вярвате на непроверена информация. Не знам в каква заблуда живеете чак ви съчуствам . От България нещата не се виждат ясно , но от чужбина погледнато това което твърдите е на ръба на психо диагноза .

  19. И тебе те видяхме Орешарски! Така управлява, че разказахте играта на хората. Сега поне всеки може да си намери работа и да получава доходи . Мойта политика е хладилника в който гледам колко и какво слагам, а при тебе нищо !!!!
    Нямаш право да говориш щото не ставаш !

  20. КУРешарски „да разваляме седянката“ и да вземеш да се застреляш най-после да ни оттървеш от грозната си тъпа мутра! За 2 години успя да ни върнеш назад с 20 шибан травестит такъв!! Отказа да чуеш учителите, ОТКАЗА ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ, защото разбераш ли…било ни е „рано“… Забрави ли протестите!? Забрави ли как са изниза от задният вход като мишка ве кретен… ДАНО БОГ ТЕ НАКАЖЕ ТЕБ И ЦЯЛАТА ТИ ФАМИЛИЯ ПРОДАЖНО КОПЕЛЕ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *