ООН прие резолюция за хуманитарно примирие в Газа. Израел я нарече „позор“, Хамас я приветства

Израел определи приетата от Общото събрание на ООН резолюция, призоваваща за хуманитарно примирие в ивицата Газа като „позор“, предаде Франс прес. „Срам за вас!“, заяви постоянният представител на Израел в Общото събрание Гилад Ердан след приемането на резолюцията, в която никъде не се споменава Хамас.

„Това е един мрачен ден за ООН и за човечеството“, допълни Ердан и увери, че Израел ще продължи да използва всички средства, с които разполага, за да отърве света от злото, което представлява „Хамас“ и да върне еврейските заложници у дома им. Нищо, че тъкмо вследствие на израелските ракетни удари по Ивицата вчера загинаха 50 от въпросните заложници.

Ислямисткото палестинско движение Хамас приветства резолюцията на Общото събрание на ООН, призоваваща за хуманитарно примирие в ивицата Газа, методично сривана от израелски обстрел по въздуха от 7 октомври, след атаката на палестински бойци по израелската територия, предаде Франс прес.

„Приветстваме резолюцията на Общото събрание на ООН, призоваваща за незабавно хуманитарно примирие и искаме нейното незабавно прилагане в действие, за да се позволи на доставките на гориво, храна и вода и на друга хуманитарна помощ за населението“, се казва в изявление на Хамас, което е на власт в ивицата Газа.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ООН и хилядите му дъщерни НПО-та са антицивилизация избиващи белите православни хора в полза на сатаната!

  2. Кога Израел се е съобразявал с международни закони и правила. Те са за гоите, не за „богоизбраните“.

  3. Как така бълхария се въздържа те приемат, я протест на лайняните павета и оставка, обявяваме война с яйца,домати,орехчетата на генерал гном и сополите на бойкикев.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *