Ноам Чомски разкри причината за влизането на Швеция и Финландия в НАТО — причината не е Русия

Американският политически експерт и публицист Ноам Чомски обясни защо Швеция и Финландия са решили да се присъединят към НАТО.

В интервю за New Statesman геният Ноам Чомски заяви, че влизането на Финландия и Швеция в НАТО всъщност няма нищо общо с Русия. Двете скандинавски държави използваха този претекст, но истината е съвсем друга.

Американският топ политолог отбеляза, че никога не е имало дори най-малък знак, че Русия възнамерява да предприеме някакви агресивни действия срещу Швеция или Финландия. През последните 80 години тези страни бяха неутрални и в прекрасни политически, търговски и културни отношения първо със СССР, а после и с Руската федерация. През цялото това време и Швеция, и Финландия не са показвали абсолютно никакви притеснения за националната си сигурност, не са се страхували от „руска инвазия“.

Демонстрираното днес от Хелзинки и Стокхолм желание за присъединяване към Северноатлантическия алианс не се дължи на страх от Русия.

„Те искат да се присъединят към НАТО по една друга и много проста причина. Те имат силно развита съвременна военна индустрия и вече до голяма степен са интегрирани в НАТО по отношение на съвместните военни операции. Така че директното влизане в НАТО им дава големи възможности за нов пазар, на който да пласират обемната си военна продукция. Дава им достъп до усъвършенствано оборудване и така нататък. Явно това са им обещали САЩ ако се присъединят към НАТО“, поясни Чомски.

Само западната пропаганда твърди, че решението на Швеция и Финландия да се присъединят към алианса е от страх от руска агресия, казва политическия анализатор.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Изкуфелият либерал чифут, не спира да се прави на умен, нищо че не му се отдава.

  2. Да бе, само бизнес, нищо лично… Шведите още не могат да преживеят Полтавската битка, а финландците Зимната война.

  3. Щвеция и Финландия нищо не са решили,досущ както и ние, реши го световния хегемон.Чомски е безспорен авторитет,но тоя път се е отклонил необяснимо от логиката.Те брадърите натискат Китай и Индия,та някой друг ли ще им се опре.

    • Иванов, прав си, но донякъде. Всички европейски държави, САЩ и Австралия са инфилтрирани от Чифутската хазарска мафия, която ги манипулира – всичките и без изключения. Еврейските свине упражняват тотален контрол над Глобалния Запад – ЕС, UK, САЩ и Австралия.

  4. Каквато и да е и причината, и поводът, резултатите са налице: де юре и де факто обградиха Русия от север, снижиха оперативното използване на балтийския флот и изпомпиха ресурс за защита на границата. Примката се затяга. Четящите тук знаят защо.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *