Нинова: Маските паднаха. Трите Нови Партии и ДПС Не Желаят Ревизия на Кражбите на Борисов!

„Днес за втори път паднаха маските. Новите партии „Има такъв народ“, „Изправи се! Мутри вън!“, Демократична България и ДПС гласуваха „против“ и с „въздържал се“ предложението на БСП Комисията по ревизиите да провери последните 10 години от управлението на Бойко Борисов. Те се противопоставиха на това и решиха Комисията да провери само последните четири години. Защо? Дали не е защото част от тези три „нови“ и една стара партия ДПС бяха явни и скрити коалиционни партньори в управленията на Борисов точно в тези 10 години. А Христо Иванов даже беше министър и вицепремиер във второто правителство на Борисов. Голямо е разочарованието ни, че само ние от БСП сме последователни и принципни. От 10 години, включително и днес, настояваме за ревизия на цялото 11-годишно управление на Борисов и забрана от днес на ГЕРБ да раздавт национални блага и постове“. Това коментира председателят на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук след разразилия се днес суперскандал в парламента около сформирането на комисия, която да ревизира управлението на ГЕРБ.

„Уважаеми български граждани, започна се! Еуфорията от вчера и надеждите за голям анти-ГЕРБ фронт очевидно трябва да започнат да стихват. Видяхте ли какво се случи току-що. Новите партии „Има такъв народ“, „Демократична България“,„Изправи се! Мутри вън!“ и ДПС не пожелаха ревизия за последните 10 години. Същите тези партии не подкрепиха предложението на БСП за мораториум на действията на правителството на Борисов. Защо, колеги?“, обърна се председателят на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна след отхвърлянето на предложението на левицата за налагане на възбрана на Министерския съвет да дава концесии, да продава държавни и общински болници и да назначава нови бордове.

„Работата на БСП, както вчера казах, се оказа най-лесна и най-ясна. Защото в политиката е най-важно да си принципен и последователен – каквото си казал преди избори, трябва да го изпълниш след изборите. Каквото кажеш в опозиция, после да го изпълниш като управляващ. Ние, БСП, сме за ревизия на това престъпно управление за последните му 11 години. Ние сме и за това – сега и веднага да се наложи забрана на Борисов да продава държавни и общински болници и да раздава концесии на парче. Бяхме против това и преди 4 април, против сме и сега. Ето това е истинска партия, която работи в политиката на базата на принципи, честност и прозрачност“, каза още Корнелия Нинова.

По-рано в пленарна зала Нинова обоснова искането на БСП за мораториум и обяви, че социалистите ще подкрепят създаването на Комисия по ревизията на управлението на Борисов.

„Ще внесем в Комисията вече свършената от Парламентарната група на “БСП за България“ работа в предишния парламент“, заяви лидерът на БСП от трибуната на Народното събрание и поясни: „Ние поискахме одит на “Автомагистрали“ ЕАД и “Монтажи“ ЕАД, както и многократно се занимавахме с проверка и разполагахме с достатъчно информация за състоянието, стопанисването и управлението на язовирите. Многократно се занимавахме с енергийната ефективност на многофамилните жилищни сгради и разполагаме с достатъчно доказателства за злоупотреби от проверките по санирането. В продължение на години се борихме с концесията на Летище „София“, сигнализирахме за нея европейските институции, българската прокуратура и разполагаме с техните анализи по тези въпроси. Разполагаме и с доклада на Сметната палата за проверката за харчене на Министерски съвет извън националния бюджет и констатациите по отношение на това правилно ли е такова харчене по Закона за публичните финанси. Уверявам ви, че разполагаме със стотици и хиляди доказателства за злоупотреби и кражби на властта на ГЕРБ в размер от десетки милиарди“.

Нинова направи следното предложение: „До избирането на нов Министерски съвет, Народното събрание да наложи мораториум върху отдаването на концесии, продажба на държавни и общински болници, и назначения в държавната администрация, регулаторните органи и предприятията с над 50% държавно участие.“

„Докато 3 месеца се занимаваме с ревизията, сегашният Министерски съвет на ГЕРБ ще продължи да управлява държавата с всичките регулаторни органи, макар и в оставка“, предупреди Нинова и припомни, че само на последното заседание на Министерския съвет на Борисов са се раздали 7 концесии за по 35 години – за подземни богатства, за строителни материали, за плажове… и това ще продължи“, конкретизира Нинова и посочи: „В момента ГЕРБ са извадили на масата за продажба 8 общински болници, текат конкурси за назначения на държавни регулатори в болници, училища и читалища. ГЕРБ масово сменят дори шефове на библиотеки. Удължават се сроковете на действие на независимите регулаторни органи, които са с мандат. Целта е, въпреки ново правителство,  ГЕРБ да продължат да управляват и кадруват в държавата поне още 2-3 години. В енергетиката в момента всичко се подменя. Борисов масово назначава свои хора, на които после ще разчитаме да ни дадат информация за състоянието на дружествата- дали от там е крадено или не“, обоснова предложението на БСП за мораториум Корнелия Нинова.

А ето какво написа по темата във фейсбук профила си журналистът Велизар Енчев:

ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ

В Народното събрание току-що се случи политическо земетресение. Срещу предложението на Корнелия Нинова и БСП да се забрани на кабинета в оставка на Бойко Борисов да сключва концесии за стотици милиони гласуваха… „Има такъв народ“, Изправи се, мутри вън и Да, България. Така падна първата маска на партията на Слави Трифонов. На повторното гласуване партиите на Трифонов, Манолова и Христо Иванов, които са с един и същи задокеански спонсор, гласуваха с „въздържал се“ и забраната не мина. Маските паднаха. Благодарение на тези три „нови“ партии и ДПС, Борисов още 3 месеца ще продължи да изпразва хазната, да сключва всевъзможни концесии и да разпродава държавно и общинско имущество на безценица и в своя облага.

Трифонов, Манолова и Иванов, кого обслужихте с вота си и срещу какво? Въпросът ми е риторичен. Знаем кой ви е спонсор и с каква цел ви вкара в парламента. Всички, гласували за тези три партии на 4 април, да си посипят главите с пепел. Българи, публично ви продават на наши и чужди концесионери!

Следващата седмица Корнелия Нинова ще внесе мораториума в отделен закон. И съм сигурен, че тези пак ще го отхвърлят.

Колко бързо умират илюзиите!

Велизар Енчев

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Е Велизаре слушах те, гледам и събитията в парламента, анализът ти е чудесен. Как тези неща не се проумяват от всички не ми е ясно. Не знаят ли тези мозъчни КАСТРАТИ, че не само златото, толкова неща се ограбват от България ДОСУЩ КАТО ОТ АФРИКАНСКА КОЛОНИЯ. (Бедността е най-справедливото наказание за глупостта на един народ.)Роналд Рейгън го е казал бе дебили, Има ли по скандално признание от това че сме ТЪПИ, толкова тъпи, че никога няма да го разберем.

    • Чисто и просто прекалено голяма част от туземците в България са родени като национални предатели. Не ми се вярва, че е толкова тъп народа, но за пореден път и в тези избори доказахме, че не заслужаваме да имаме нито държава нито нация!

  2. Маймуните скачащи за банани си искат турско-емериканското робство и правят всичко възможно избиването на истинските българи.
    Сега очаквам да изберат натовец премиер, който да воюва с Русия да последният българин!

  3. БЪЛГАРОУБИЙЦИ ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ЗАЕДНО С ПОТОМСТВОТО ВИ

  4. СЛЕД ГЛАСУВАНЕТО ДЕПУТАТА ОТ БСП ИВАН ИВАНОВ, КАЗА ,ЧЕ ОПРЕДЕЛЕНИ ДЕПУТАТИ ИМАТ ИНТЕРЕС ОТ ТАКОВА ГЛАСУВАНЕ ,ЗАЩОТО ЧАКАТ ПОСЛЕДНОТО РАЗДАВАНЕ И ПОРАДИ ТОВА ГЛАСУВАТ ПРОТИВ МОРАТОРИУМА.ДАЙТЕ ИМЕНАТА ДА ГИ ВИДИМ ,КОИ СА ,ОТ КОИ СА? И ДА СИ ПРАВИ ВСЕКИ ИЗВОДА!!!

  5. Малко статистика:- Танчето Дончева – няма семейство и деца; Славчо Учиндолски – на същият хал, дипломите на БГ-тъпотатите от последните 30 години, както и на назначаваните за Министри са ПОЛУ-истински, сиреч, има документ, но липсва ПОКРИТИЕ! Някои, дори не знаят от къде се влиза в университета, от който са издадени! Ако сте забравили, имахме индивид, завършил ФИСШЕ в Монголия, а на Сачевата и изкараха 20 тапии от 15 държави! Кога е спала тази жена, да се чудиш! И не сте забрвили, че ЛЪХАШЕ на ВИСШ ИНТЕЛЕКТ от километри, нали?
    Та, какво може а искате от подобни грешки на Природата ви се чудя на ума! Дебилите а загрижени САМО и ЕДИНСТВЕНО от физическото си просъществувне и НЕ ИМ ПУКА за плесба, защото знаят първичният си произход!

  6. Абе не я разбирам тая нашата тотално уродлива демокрация. Какво се е променило в партиите след десети ноември 89г? С изключение на БСП всички партии са до една лидерски сборища. Дори сегашните току що влезналите в парламента са такива. Освен тоя начело – всичко останало надолу – жалки бубулечки. Махнете ли главатаря им те се разпадат и престават да съществуват. Примери: НДСВ със Симьончо, СДС с Костов, Воля с Марешки, Републиканците с ЦвЦв. Ще важи и за ИТН със Славчо, и за ДПС с Доган, и за разтроените остатъци от СДС – ДБ с Пинокио, и за ДСБ с Гнома и за онова СДС погълнато вече от ГЕРБ, да не говорим за самата ГЕРБ. Единствена БСП въпреки безспорния авторитет на Нинова, ако тя рещи да си тръгне заради мандатността която сама въведе няма опасност от липса на наследник. Тези безидейни формирования около малки или по-големи фюрерчета – храненици и подлоги на чужди господари са всичко друго но не и демократи, а „партиите“ им са просто гробища за демокрацията.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *