Нинова: Борисов се ГАВРИ с тревогите на хората, разделя и противопоставя българите едни срещу други!

„Социалната цена от бездействието и некомпетентността на правителството ще е много висока и ще легне на плещите на целия народ. Тази цена се измерва в големи загуби за икономиката, ръст на цените и загуба на над 10 хиляди работни места. Борисов го е еня само за собственото му политическо оцеляване. Всички българи трябва да сме единни и да настояваме да има справедливост за хората, на които ГЕРБ отнема зимнината. Трябва да се борим за спасяване на свиневъдството в България и твърдо да настояваме отговорните за разрастването на чумната епидемия да понесат отговорност. В такива кризи трябва да сме единни, за да ги преодоляваме и да правимтака, че те повече да не се повтарят.“ Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук. Ето и пълният текст:

Вчера премиерът Борисов се изгаври с тревогите на хората. Постъпи типично по борисовски:

1. Прехвърли вината другиму, този път на румънските туристи, които „ядат и хвърлят“.

2. Раздели и противопостави българи срещу българи – едрите собственици на свинеферми срещу дребните стопани с прасета „в задния двор“.

3. Обеща, че ще обезщети хората, а по-късно стана ясно, че всъщност ще отпусне единствено по 300 лв. на двор – за дезинфекция. И нищо за умъртвените свине.

4. Шикалкави, че цели 2 години спирал чумата (едва ли не той сам и с голи ръце я спирал), но вече не можел. Докато истината е, че ГЕРБ най- безотговорно проспаха тези две години.

5. Обеща и обезщетение за големите свинекомплекси. И те действително ще бъдат обезщетени с европейски и национални средства. Но Борисов нищо не спомена за това, че 20 000-те хиляди работници в тях няма да получат нищо.

А ето какво е правилно да се направи. От БСП предлагаме 5 мерки :

1. От излишъка в бюджета (около 3 млрд. според финансовия министър) се заделя сума за изкупуване на прасетата от държавата по пазарни цени.

2. Възстановяват се ветеринарните служби и райони на ветеринарните лекари, които ГЕРБ премахнаха.

3. Организира се отстрел на дивите прасета, който те спряха преди година.

4. Възстановяват се затворените (пак от ГЕРБ) екарисажи, за да се предотврати екологична катастрофа.

5. Сигнализира се прокуратурата за да подхване разследвания срещу длъжностните лица, които с грешните си деиствия или с бездействието си са допринесли за тази катастрофа.

Българи, не се поддавайте на манипулации и разделение. Кризата в свиневъдството засяга всеки от нас без оглед на партийни симпатии – от собственика на едно прасе, през големите свиневъди до всеки потребител. Социалната цена от бездействието на правителството ще е висока и се измерва в загуби за икономиката, ръст на цените и загуба на работни места. Борисов се интересува единствено за собственото си оцеляване. Ние всички трябва да се интересуваме от справедливост за хората, на които им се отнема зимнината, през спасяване на свиневъдството в България до понасяне на отговорност от виновните. В такива кризи трябва да сме единни, за да ги преодолеем по-бързо и да не ги допускаме повече. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ СЕГА И ВЕДНАГА БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И ХУНТАТА МУ ГЕРБ ИЗБИВАТ ХОРА И ЖИВОТНИ НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ

  2. ПЪТЯ НА СПАСЕНИЕТО И БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е САМО С Б С П И ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

  3. Другарко Нинова Поведете народа по площадите, той ще Ви последва, макар някой да не го верват

    • До Адмирал:май много си вярваш?Смешник!“Другарката Нинова“отдавна не е социалистка,я капиталистка!Ще и викаш госпожо!Разбра ли ме?Революциите са вече в миналото!

      • Ще ти се соросоиден НПО-боклуко Ник революциите да са в миналото. То на вас, джендър грантаджиите за това ви се плаща… Но имам новина за теб, насрани Ник – когато избухне революцията такива платени американски слуги като теб ще ги бесим по дърветата.

  4. Къде видяхте българи на тази територия? А да, по географско название, може някой да се нарече така, но определено с държанието си, само ще опетни това гордо име. До скоро можеше да се нарече Овчеландия, но поизбиха овцете, основно четирикраките, но пък имаме истински Пастир за вожд, а? Медийно управлявана държава, където „народното“ събрание изразява желанията на 5 души, а те самите са слуги на още толкова. Такова място няма дори в приказките, какво говоря, дори във вицовете няма.

  5. до Иван Бесен:грешиш!Има много истински българи,но те са малцинство!Преобладават 80% дебили,както каза проф. Христов,тоест необразовани,малоумни,зомбирани и невъзпитани българи,които само пишат глупости по форумите и си гледат личния живот!Тази „социална“картинка се е пренесла в Правителството и Парламента и „резултатите“ са видни!Всъщност големият проблем е,че липсва алтернатива на това управление на премиера Борисов!Факт!Президентът Радев,по същество не прави нищо съществено,освен да говори неща,които всички ги знаем!За договорите за закупуването на F-16,можеше да вземе по-твърда позиция,защото ставаше дума за национален суверенитет!

    • Много, но недостатъчно за да оцелее държавата. Президентът добър, но не достатъчно да ги поведе. Идилия, дано, дано, дано… ама надали. Алчно бунище!

  6. Нинова, защо толкова си загрижена не за нещо друго, а именно за свиневъдството? Да не би търсиш подкрепа от главния свиневъд, сещаш се кого имам предвид.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *