Невероятно! Дете, починало преди 100 години изглежда като живо

момиченце балсамираноМалката Розалия Ломбардо била любимото на родителите си  дете, но починала  на две годинки заради вирусно заболяване. Баща й, богат по онова време италианец, помолил свой приятел лекар  да направи всичко по силите си, тялото  на детето да бъде запазено и да не изтлее. Това станало през 1920 г.

Докторът направил  коктейл, който днешните учени установили, че съдържа  цинк, глицерин, формалин и други помощни вещества. Той ги вкарал в телцето през  артериите на детето и така успял да  запази телцето му. В резултат на бързите му действия и уменията му Розалия не изглежда като изсушена мумия, а като заспала. Запазени са  меките части на тялото й, които не са мумифицирани и стоят като истински.

Невероятно е, че са запазени и косите й, които и досега  блестят, както и красивите й миглите. Малкото дете изглежда сякаш е заспало  и всеки момент ще се събуди и ще се усмихне на мама и татко, които всъщност отдавна ги няма.

Малката Розалия е най-голямата атракция в  гробниците на Палермо, които са под манастира на Капуцините.

Монасите разказват на посетителите, че около стаята, в която лежи детето, постоянно се случват  странни неща. Веднъж  посетител  излязъл с крясъци и казал,  че момичето го гледа. Той даже изгубил разсъдъка си. Момиченцето е наричано спящата красавица.

Според хора от манастира телцето й  от време на време излъчва аромат на цветя. Монасите твърдят, че понякога даже усещали, че детето диша. Изследванията са показали, че то излъчва някакви слаби импулси на живот, въпреки  формалина в тялото му. Момиченцето е погребано като като в приказката за Снежанка – в стъклен ковчег по желание на родителите, които  искали до края на живота си  да могат да идват и да я виждат.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *