Шок! Дете живее две години оковано във вериги

момиченце веригиИстински шок преживяха образованите хора в Камбоджа, когато научиха, че 4-годишно момиченце е открито вързано с верига като животно.

Детето било намерено в дома на жена, където било оставено от  собствената му майка. Тя взела заем от жената и като залог, че ще върне парите, оставила детето си. Но не се появила повече и хлапето останало при заемодателката. Тя хем трябвало да го храни, хем да се грижи за сигурността му да не избяга.

Жената не оставяла храна на детето и вода. Връщала се на обед да му даде, но измъчвано от жажда , то често  пиело собствената си урина.

След като била привикана за разпит, приемната майка признала, че всеки ден е оковавала детето в дебела верига от страх, че то може да излезе само от къщи  и да се загуби, а тя носела отговорност за него. Жената работела на около километър разстояние от дома си във ферма. Тя се връщала през обедната почивка и отклъчвала веригата.  Момиченцето прекарвало оковано  от 7 до 11  сутринта и след обед от 13 до 17 часа.

В сградата, където било малкото  жилище на жената, имало още 60 души. Те знаели за окованото като звяр дете, но никой не се трогнал от съдбата му. Смятали, че така е редно и че жената няма друг начин да опази хлапето от излизане, отвличане, прегазване от кола или друг нещастен случай,  освен като го върже. Едва когато там се заселил нов съсед, видял детето и сигнализирал в полицията

В Камбоджа изобщо не знаели, че  децата имат права. Близо 80 на сто от населението там е неграмотно.

Жената мъчителка  обяснила, че много обичала момиченцето и е привързана към него, но нямала друг изход да го предпази от лошите хора. То много обичало да е под дъжда и имало опасност при някой от честите  порои да се удави. Тя била и самотна и нямала на кого да го оставя, докато е на работа.

Властите се опитали да върнат малката на собствената й майка, но тя отказала. Сега детето е настанено в приют и чака да се намери приемно семейство или осиновители.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *