Небензя: Руските удари по инфраструктурата на Украйна са отговор на доставките на оръжие! Чакаме Киев на масата за преговори!

Русия ще продължи да ограничава и свива военните възможности на Украйна и западните й ментори, докато Киев не заеме реалистична преговорна позиция. Това изявление направи вчера на заседание на Съвета за сигурност на ООН постоянният представител на Русия в световната организация Василий Небензя, съобщава ТАСС.

По думите му, руските въоръжени сили нанасят удари „по инфраструктурни обекти в Украйна в отговор на помпането на тази страна със западни оръжия и безразсъдните призиви Киев да спечели военна победа над Русия“. „Постепенното свиване на боеспособността на украинската армия, която заплашва сигурността и териториалната цялост на Русия, е една от целите на СВО (специалната военна операция – бел. ред.). И ще се изпълнява с военни средства, докато западните спонсори на Украйна не се откажат и режимът в Киев не заеме реалистична позиция, която би позволила, в рамката на преговори да обсъдим и да се опитаме да разрешим проблемите, които ни принудиха да започнем СВО“, каза Небензя.

„Досега това, което чуваме от г-н Зеленски и неговите сътрудници в никакъв случай не може да се определи като готовност за мир. Чуваме единствено безразсъдни заплахи и ултиматуми. Западните куратори на Киев насърчават такава безотговорна линия на поведение, защото им е изгодно войната на територията на Украйна да продължи до последния украинец. Това носи огромни печалби на техния военно-промишлен комплекс и отделно тестват съвременните оръжия на НАТО “, каза Небензя. „Все по-отслабващия Запад се опитва да спаси своята геополитическа хегемония чрез кръвта и животите на обикновените украинци“, заключи той.

В началото на октомври Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна обяви, че е невъзможно да се преговаря с руския лидер Владимир Путин. На свой ред на 31 октомври руският лидер заяви, че не вижда възможност за обсъждане на каквито и да е споразумения с Украйна, докато тя не покаже реално желание за това. Въпреки непрестанното блъфиране на Киев и западните му куратори, както подчерта Путин, добрата воля на Москва за преговори е известна и е неизменна. Президентът на Руската федерация обърна внимание, че за постигане на договорености е необходимо „двете страни да седнем на масата за преговори и да преговаряме“, отбелязва ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ НИ КРАЧКА НАЗАД ДО ПОБЕДА ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ ИМАТЕ ОБИЧТА НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД БЕЗ УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ ФАШИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ И ПРЕЗИДЕНТА АГЕНТ НА ЦРУ

  2. Не съм убеден, че преговори в момента, са в полза на Русия!?! Русия, има посредствени политици!!! Русия, ще загуби преговорите, ако ги води в момента!!! Със преговори, Русия неможе да реши проблемите си със Украйна!!! Ако Русия отиде на преговори сега, това е загуба на войната с запада!!! Ако сега отиде на преговори, в бъдеще Русия ще има огромни проблеми с Украйна!!! ОГРОМНИ, нерешими и с война даже!!!

  3. Имам усещането, че жонглирам между две паралени реалности: едната е планетата на маймуните- които скачат и се възхищават на всяка лъскава играчка, подхвърлена им “безплатно” от господарите им.
    Другата е истинската реалност- на останалите човешки същества с душа, дух и критично самосъзнание и мислене:
    Задавам си въпроса реален ли е романа на покойния светъл Антон Дончев: Време разделно.
    Колкото и да ме критикувате- нямам място в планетата на маймуните. Те не са част от нашия народ и са обречени. Господарите им го казаха: перифразирам: първо ще се отървем от страхливците и идиотите.
    Е те това е!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *