Велислава Дърева: Защо САЩ водят тази Война! Отговорът:

Няма битка за Украйна. Има война срещу Русия. Войната срещу Русия е война срещу Европа. Защо САЩ водят тази война? От любов към демокрацията и човешките права? Поради безкористна загриженост за бъдещето на Европа и света? „За да разпространят покой и благоденствие по цялото земно кълбо”, както каза Обама? Дрън-дрън!

Отговорът е отвратително циничен – заради 17-те трилиона долара, които дължат на останалия свят; заради 500-те милиарда долара стокооборот между Русия и Европа, които искат да отмъкнат за себе си; заради запазването на долара като световна валута, щото откъм Изток се е задал юанът, а страните от БРИКС току-що учредиха своя банка и свой валутен фонд.

Това е откровението на Пол Кристи, д-р по философия, изпълнителен директор на Института за глобални перспективи на Колумбийския университет и преди всичко – служител на Агенцията за национална сигурност (АНС).

Как изглеждат 17 трилиона? Ето така: 17 000 000 000 000 (1 трилион е равен на хиляда милиарда). Задълженията на САЩ растат с $3,5 млрд. на ден. Всеки американец лично дължи по $148 хил. на държавите-кредиторки. Най-големите кредитори на САЩ са: 1. Китай ($2 трилиона) 2. Япония ($1,14 трилиона) 3. Бразилия ($256,4 млрд.) 4. Тайван ($185,8 млрд.) 5. Швейцария ($178,2 млрд.) 6. Белгия ($167,7 млрд.) 7. Великобритания ($156,9 млрд.) 8. Люксембург ($146,8 млрд.) 9. Русия ($131,6 млрд.) 10. Хонконг ($120 млрд.).

За „да се справят САЩ със своите дългове”, обясни Кристи, „трябваше да организират такъв катаклизъм, който да няма разрушителни последици за САЩ” (последиците винаги са за другите), „проблемът с дълговете да се разреши без световна касапница” („само” европейска, за предпочитане руска), „в която касапница самият ти ще изгориш” (да изгорят други, по възможност живи, за препоръчване в Одеса), „без да падне стандарта на собственото ти население, за чужда сметка”, и изобщо – „целият свят, всяка една държава да участва в разрешаването на финансовите трудности на Америка”.

Забележете, че дълговете на САЩ са в долари, в краен случай в евро. Една предизвикана от тях дълга световна инфлация обезценила тези две валути и би стопила дълговете им.

Кристи описа кристалните цели на САЩ:

• Да предизвикат непреодолим разрив между Европа и Русия, да създадат „в Украйна управляем хаос”, за да „бъдат спрени енергоносителите от Русия”, а Европа „да кипне от възмущение” срещу Русия и да кипи, „докато узрее” и сама закопнее и възжелае „безвъзвратно разкъсване на отношенията с Русия”, докато „бъде принудена да се преориентира на енергодоставки от САЩ”.

• „И тогава ние (САЩ) с нашия шистов газ отново ще се окажем в ролята на благодетеля на Европа, на своеобразна енергийна вълшебна пръчица”. Това „ще доведе до гигантски капиталовложения в американското производство на шистов газ, до създаването на мощна инфраструктура за преработката и доставката му в Европа”. А Старата дама, останала на студено без руски газ, „ няма да се скъпи на разходи, което ще позволи на САЩ бързо да ликвидират финансовите си проблеми”.

• Така „благодетелят” ще печели, а „облагодетелствана” Европа ще плаща двойно и тройно по-скъп американски шистов газ, и за утешение ще слави и възпява своето щастливо избавление от диктата на руския енергиен гнет, ботуш, будьоновка и тачанка.

Най-големите находища на шистов газ са в Луганск и Славянск. В земята на Славянск, в същата тая земя, където погребаха 12-годишното момченце, простреляно на 9 май в сърцето от неонацистите на Бесен сектор, понеже имало георгиевска лентичка на ризката и следователно е терорист и сепаратист. Нищожна цена за шистовото господство…

• Да завземат европейския пазар, като принудят „европейците да свържат своя икономически интерес с доставките на американски енергоносители”, а всъщност – внимание! – „иде реч двете икономики буквално да се слеят в една”. Не за сливане става дума, а за поглъщане.

• Освен това „Трябва (императивно!) тези 500 млрд. долара, колкото е стокооборотът между Европа и Русия, да се превърнат в стокооборот между Европа и Америка”.

• Да наплашат Европа, да й внушат страховита „руска опасност и агресивност”, да обливат Европа ежесекундно с лъжи за „руски зверства и жестокости” в Украйна, за „прииждащи пълчища руски танкове” към Киев, за „настъпваща армада от руски бойни кораби към бреговете на Прибалтика”, да истеризират Европа до припадък, а Русия „да бъде провокирана към изостряне на конфликта в Украйна”.

• И „нека европейците изтръпнат от евентуалното руско нахлуване”!

• Да превърнат „и Русия, и Европа в заложници на пълната непредсказуемост и нелогичност в действията на новите украински власти” – непредсказуемост и нелогичност, контролирани от американските ментори на майдановците, защото – „Колкото повече неразбиране възниква между Русия и Европа, толкова по-бързо ще да бъдат реализирани плановете на САЩ”.

• Така Америка „ще запази мира на планетата и ще даде възможно най-силен импулс за напредъка” (американският, естествено). Е, и Европа ще припечели нещичко: „Отказвайки се от руските доставки, Европа би съхранила лицето си на защитник на европейските ценности за правата на човека и заедно с това би помогнала на САЩ да решат проблема с дълга си”.

Паразит

Така преди време Путин нарече САЩ – „световен паразит”. От недостижимите небеса на своя висш морал „световният паразит” разпорежда на света:

„Ние страшно искаме да ви върнем парите, които ви дължим, ама направо нямаме търпение да ви ги върнем, обаче – по нашия начин. Ние ще ви организираме „цветни революцийки”, „арабски пролети” и „майдановски преврати”; ще заграбим най-демократично вашите земи, води и гори, вашите нефт, газ, злато, диаманти и к,вото имате там (щото и ние трябва да живеем, нали!); ще разрушим най-цивилизационно и ценностно вашата индустрия, армия, култура, история, памет и духовност; ще ви ограбим и опоскаме най-благородно и прецизно, до шушка. Ако обаче имате наглостта да не се подчините, ние ще ви изтребим, изпепелим и разбомбим най-човеколюбиво и мироопазващо, ще ви подчиним най-евроатлантически, и изобщо – ще ви организираме страховита касапница. И естествено, няма да ви върнем нищо, щото нямаме такива намерения, но пък за награда ще ви вземем всичко”.

САЩ са царе на страховитите касапници, преврати и масови изтребления.

Уйлям Блум, един от най-авторитетните американски анализатори, журналист и публицист, създател на първия алтернативен вестник в САЩ („Washington Free Press”), събра и подреди в две книги престъпленията на САЩ по света от 1945 г. до 2000 г. Книгите са: „Държава престъпник: пътеводител за единствената световна суперсила” („Rogue State: A Guide to the World,s Only Superpower”) и „Убитите надежди: интервенциите на САЩ и ЦРУ след Втората световна война” („Кilling Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II”),

Списъкът на Блум съдържа:

• Интервенции на САЩ – срещу 67 суверенни държави
• Бомбардировки на САЩ – срещу 25 суверенни държави
• Намеса на САЩ в изборите – в 23 суверенни държави
• Политически убийства (и опити), организирани от САЩ – в 35 държави
• Прилагани изтезания – в 11 държави

Общо – за 50 години 167 случая на престъпно политическо насилие.

Автор: Велислава Дърева

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Тази война е за сделки,постоянно се говори за някакви сделки.Зърновата сделка,петролната сделка,амонячната сделка.Да на 24 февруари украинците са спряли тръбата за износ на амоняк от Русия,и войната започна.След като руснаците пуснаха на свобода престъпниците от Азов,като първо доказаха,че са престъници,а после ги пуснаха,сега са готови да обменят хиляди пленени фашисти за десетина руснака….за да потече амоняка.Това е причината за войната,спирането на тръбата за амоняк.

  2. ВЕЛИСЛАВА БЪДИ ЗДРАВА И БЛАГОСЛОВЕНА ИМАШ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ

  3. В България има много умни жени и уважаваната г-жа Дърева е една от тях. Мисля си, че нашите политически страдания могат да бъдат незабавно прекратени, като се състави правителство единствено от тези достойни жени. Доказано е вече че мъжете – политици в България не струват и пукнат грош. Какво стана с една къщичка на топло в Испания – нищо! Разбра се за едни милиарди инвестирани по далечни острови. Кой и какво подписа за Атия?Ние сме пред започването на реална война – със седемте ли американски самолета, дето ги няма, ще се опълчим на кръвожадния Путин?Както са я подкарали нашите атлантици, ще има реална окупация на България от Русия – тяхното КГБ пипа здраво, безумци! Дупе да ви е яко! Не знаете какво е да излъжеш руснак но ще разберете. Вече не сме им братушки – нищо няма да ни спестят! Няма място по света където да се скриете за да си харчите откраднатите от нас пари. „Обичаните от вас раши“ ще ви извадят и от мазата на Капитолия за да ви го набият здраво!Бъдете готови за това.

  4. Интересно предаване на астроложката Силва Дончева от днес. Каква е световната картина като резултат от движениео на планетите, каква е перспективата на България и че трябва да се върнем към корените на нашата цивилизация.Пътя, който извървя народът ни през тези 32 години е път към изчезването ни.

  5. Уважаема г- жо Дърева,
    Външният им дълг не е 17 трилиона долара, а е 33 трилиона долара!
    Единственият им начин за оцеляване е да ги изсмучат от Европа- което и правят.
    Оставям настрани програмата им за зелени сделки и устойчиво развитие- с които да изтребят 90 % от населението. Цел първа- българи и руси!
    1% държат 70% от ресурсите на планетата!
    Психопатът няма удовлетворение- той иска всичко!
    Алчността и жестокостта му нямат край!
    Всички ние сме жертва на черна сатанинска секта- с цел изтреблението ни!
    Това е истината- ние с мълчанието и съгласието си ставаме съучастници.
    Те не го крият- казват го директно! Шваб и дясната му ръка Харари- вижте им изказванията.
    Сега ни подготвят следващия домашен арест.
    Кисинджър ги е насмел на срещата на СИФ- че са се провалили, че трябвало да вземат пример от Китай как се налага пландемична диктатура.
    Не ми вярвайте- сами проверете!

  6. Ювал Ноа Харари пред СИФ:

    “Система, която ни разбира по- добре, отколкото ние нея, може да предвиди нашите чувства и решения и в крайна сметка да вземе решения вместо нас. В миналото много тирани и управляващи са се опитали да го направят, но никой не е разбирал биологията достатъчно добре и никой не е имал достатъчно компютърна мощ и данни, че да “хакне” милиони хора. Нито Гестапо, нито КГБ са можели да го направят.
    Но скоро, поне някои корпорации и правителства ще могат систематично
    да “хакват” всички хора.
    Ние хората вече трябва да свикваме с идеята, че вече не сме “Мистериозни души”.
    Вече сме “ животни за хакване”.

    Цялото видео може да изгледате в the bulgarian times.

    Задавам си един въпрос- кво чини илон мъск в Родината ни?!
    Има ли мъскчо вече суперкомпютър у наша територия?! И кво праи неговото суперкомпютърче у нази?!
    Кавалите щели да му асфалтират улиците- дупедати.

    Тук сте само будни и умни хора- със сигурност ще си отговорите на моя въпрос.
    Знам отговара му отдавна.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *