Небензя за взрива в Днепропетровск: Украинското ПВО, свалило руската ракета, се намираше в жилищен квартал в нарушение на международното право

Руска ракета е свалена от украинската ПВО в Днепропетровск и при промяната на директорията й, е паднала върху жилищния блок, а украинската противовъздушна отбрана е била разположена в съседен квартал. Това заяви във вторник на заседание на Съвета за сигурност на ООН постоянният представител на Русия в световната организация Василий Небензя, съобщава ТАСС.

Той заяви, че никой от представителите на западните страни в Съвета за сигурност „не спомена истинската предистория на случилото се, която беше огласена от украински официални лица, но после бе затрупана от други фалшиви истории, за да се размие истината“.

„Руска ракета, изстреляна по обект на енергийната инфраструктура, беше ударена от украинските сили за ПВО. Тъй като съоръжението за противовъздушна отбрана се намираше в жилищен квартал в нарушение на нормите на международното хуманитарно право, с което толкова се гордеете, свалената ракета падна върху жилищна сграда. Останалото го знаете“, каза Небензя, като подчерта, че „ако украинските власти се съобразяваха с изискванията на международното хуманитарно право, тази трагедия нямаше да се случи“.

„Съжаляваме също така, че никой от вас не намери дума да осъди почти непрекъснатите атаки на въоръжените сили на Украйна срещу гр. Донецк, където също умират хора. Още повече, че в случая киевският режим целенасочено удря жилищните райони, военни обекти в местата на нанасяне на удари няма. Жителите на Донецк ще ви разкажат за това на заседанието по „формулата Ария“, която свикваме в петък“, добави Василий Небензя.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Не щат да си признаят укрите за малоазийския пътнически самолет, че за тази ракета ли ще си признаят. Хохолът разбира само от бой и от нищо друго. Сега ще си го получат въпреки нашата помощ за тях а може би и тъкмо за това!

  2. Ере стига с това международно право, избийте сатанинската наглосаксонска паплач и техните български башубозуци.
    Кафа от джендър театри!

  3. ТЕ НЯМА ДА ПОМИСЛЯТ ЗА НАРОДА НИКОГА ТЕ ИЛИ НИЕ КИРУ ПРОСТУТУ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ГРЪМНАТ ПО НАЙ БЪРЗИЯ НАЧИН ТОЙ ВКАРА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВОЙНА С БРАТСКА РУСИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *