Небензя: Безусловната капитулация на Украйна е единственото условие за преговори

Във военните действия в Украйна настъпва радикална промяна, заяви постоянният представител на Руската федерация в ООН Василий Небензя на заседание на Съвета за сигурност на организацията, предава „Взгляд“. По думите му, скоро единственото, за което Москва ще е склонна да преговаря, ще е безусловната капитулация на Киев. 

Небензя обърна внимание на факта, че руската армия е преминала в настъпление на почти всички направления, унищожавайки украинските укрепени райони, създавани в продължение на много години. 

„Пред очите ни настъпва радикална промяна във военните действия и нито новите пакети от западна помощ, нито новите така наречени „месни атаки“ и контраатаки на киевския режим ще могат да променят тази тенденция“, подчерта Василий Небензя. 

Според дипломата в близко бъдеще единствената тема на международните срещи, посветени на конфликта в Украйна, ще бъде безусловната капитулация на Киев. 

„Съветвам ви всички да се подготвите за това предварително“, обърна се към присъстващите на срещата руският постоянен представител в ООН. 

Той също така отбеляза, че опитите на Владимир Зеленски да популяризира своята неадекватна „формула за мир“ (предвиждаща Русия да изостави Крим, Донбас и пр. и да се изтегли на границите от 91 г.) и да свиква срещи на върха в подкрепа на режима в Киев днес предизвикват само недоумение.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. А дали ще се ги излъжат пак, да преговарят за нещо различно от пълна капитулация!?! Не е изключено!?!
    Интересно!?!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *