Путин посети Сърбия! А в България кога?!? Отговор: НИКОГА! Вижте защо:

„Има покана към Владимир Путин да дойде в България. Тя беше отправена преди месец от българския премиер, но все още няма уточнена дата“. Това заяви външният министър Екатерина Захариева по повод посещението на руския президент в съседна Сърбия и очевадното пренебрегване на България. Защото при такава покана Путин съвсем спокойно можеше да съчетае двете визити, но не го направи.

Какви са причините за пренебрежителното отношение на руския президент към България, при положение, че и вчера от Белград той подкрепи варианта тръбата от „Турски поток“ да мине през нашата територия към Сърбия?

Да посети България Владимир Путин бе канен на два пъти. Веднъж, в края на 2017 г. Румен Радев покани стопанина на Кремъл да присъства на тържествата по повод юбилейната годишнина от Руско- турската Освободителна война. Но по това време Путин бе в предизборна кампания и отложи визитата си у нас за края на 2018 г.

Но от последвалата поредица от русофобски изяви на гербаджийското ни правителство както у нас, така и на международната сцена, на Кремъл им светна червената лампичка. Руснаците заиграха по-предпазливо. И се оказа, че е имало защо:

За честването на 3-ти март на връх Шипка миналата година, вместо Путин, дойде руският патриарх Кирил. Негово Светейшество обаче си тръгна от България обиден и огорчен. А причина за това стана срещата му с премиера Бойко Борисов. Който в присъствието на Кирил най-нагло и ни в клин, ни в ръкав поздрави послучай Трети март една дозина държави, като Русия бе спомената накрая. И за да забърка съвсем скандала, Баце натърти пред Негово Светейшество, че не само руснаци са участвали в Освободителната война, а също украинци, финландци, румънци и пр.

Патриарх Кирил използва срещата си с президента Радев, за да изрази възмущението си от отношението на българското правителство и натърти историческата истина, че цитираните от Борисов украински, финландски и прочие войници всъщност са били руски гарнизони, съставени предимно от етнически руснаци, находящи се по това време на териториите на Украйна и Финландия (в края на 19 в. земите на тези днешни държави са част от Руската империя). Придворните медии на про-западната управляваща мафиотска клика ГЕРБ обаче изкривиха думите на Негово Светейшество и го обвиниха, че нападал и обиждал България, а Радев само стоял и нищо не казал.

Още тогава стана ясно, че визитата на Путин у нас едва ли ще се състои. Няма как да се отнесеш така враждебно към главата на руската православна църква… и да чакаш след това президентът на православна Русия да ти дойде на крака.

След просташката си издънка обаче Баце все пак да си издейства среща с Владимир Путин. Наложи се да му отиде на крака в Москва. Където обаче го очакваше неприятна изненада: Вместо първоначално договорената 2-часова взгляда – на Борисов му се наложи да изтърпи 20-минутно изтезание под студено-презрителния поглед на Путин. Сериозно изпитание… и публично унижение. Баце обаче се бори, и то мъжки. Дори опита с нескопосано извинение от типа „Провалих „Южен поток“, но това е невинна грешка на по-малкото братче. Стопанинът на Кремъл обаче го съсече с думите, че „по- голямото братче повече няма да плаща сметката на по- малкото“. И дори на дебил като Баце му стана ясно, че руснаците го презират. Затова само след 12 часа се прибра в България. Въпреки планирания му двудневен престой в руската столица.

Путин в Сърбия

А Путин посрещна Борисов студено не само заради идиотското му отношение към патриарх Кирил. Само два дни преди визитата си в Кремъл, Борисов отиде да гледа финала на Шампионска лига в Киев, подръка с добрия си приятел – кървавия президент Петро Порошенко, отговорен за избиването на над 10 хил. мъже, жени и деца – цивилно руско население в Украйна. Че двамата даже се и снимаха прегърнати на трибуните.

Путин няма никакво намерение да си сътрудничи, камоли да върти междудържавен бизнес с назначена от Запада марионетка, каквато е Борисов. Той го каза в прав текст: „България не е суверенна държава и не може да взима никакви самостоятелни решения“. Затова и тръба от „Турски поток“ така и няма да мине през България. Въпреки днешните уверения на Захариева, че правителството работи за това. Преди дни Брюксел и Вашингтон се изказаха твърдо срещу проекта. А както всички знаем, Борисов е просто един техен говорител. Той прекрасно си дава сметка кой и с каква цел го назначи за премиер на България. И ако държи да остане на власт, ще продължава да говори и действа като се придържа стриктно към унищожителния за България евро-атлантически сценарий. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Само планът чаушеску е спасението на българия от българоубиеца мафиот

  2. Не забравяйте, преди да отиде в Москва Борисов отиде вКиев уж да гледа мач от шампионската лига, там е провел разговори с Порошенко и му наобещал врели накипели за разни там евроатлантически алабализми. С това Баце изля катран в кацата с меда.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *