На Балканите има Премиер и Президент Наркотрафиканти – Хашим Тачи и Бойко Борисов!

Обвиненията към Бойко Борисов за организиране на наркотрафика през България и Балканите не са нови. Но…

Част от тези обвинения срещу Борисов – Цветанов и служители от МВР, в това число и към предишния шеф на ГДБОП Флоров, бяха отправени преди години в САЩ. Според тях Борисов „лично стои в основата на преразпределението на наркопазара у нас“.

Ще припомним, че обвинения към бившата банка на Цветелина Бориславова „СИБанк“ за пране на пари от наркотрафик бяха отправени и от някои чужди издания.

Показателно е, че в момента на Балканите има двама премиери, които са обвинявани директно в участие в наркотрафика.

Първият е премиерът на Косово – Хачим Тачи, а вторият – Бойко Борисов.

В България обвиненията засягаха и членове на ръководство на ДАНС, някои близки с Борисов „охранителни фирми“ и поне една дузина мутри.

Същите обвинения се съдържаха не другаде, а в публикация на американското издание „Congressional Quarterly“, написана от журналиста Джеф Стейн, за връзките на Борисов с организираната престъпност в България и извън нея, която статия за американската публика прозвуча като „Али Баба и 40-те разбойника“.

Всъщност посолството на САЩ в София, при различни посланици и служби, отдавна разполага с необходимия материал за Борисов.

Изненадваща е педантичността, с която в разработката на US-посолството (изтеклите грами) бяха следени неразкритите почти 30 убийства на мафиоти в България по времето, когато Борисов беше главен секретар на МВР и директното обвинение срещу него, че е използвал своя пост „за да помага на мафиоти да ликвидират свои конкуренти“.

В грамите и на още няколко места се споменава и др,уго обвинения към Борисов – в директни връзки с наркотрафика. Военното разузнаване на САЩ, ЦРУ, DEA, знаят кой участва в тази процедура, откъде минават каналите и докъде стигат.

Джеф Стейн говореше, че информацията е получена от „неутрален източник“ – швейцарска банка, която е била алармирана за Борисов и неговата роля на посредник между САЩ и България. Обикновено така се говори.

Интересна беше и реакцията на посолството на САЩ в София в лицето на тогавашния посланик Джон Байърли. Той каза две неща – че изданието CQ е частно и не отразява официалната политика на правителството на САЩ, което е неоспоримо, и че все пак България трябва да скъса с мръсните пари, което беше в контекста на описаните в разработката връзки на Борисов с престъпния свят.

Анализът обхващаше периода, в който Борисов беше главен секретар на МВР.

Според международната организация за борба с наркотиците, наркобизнесът е най-доходната нелегална търговия след търговията с оръжия, и носи минимум 800 милиарда долара годишно.

Голяма част от наркотиците продължава да тече през България, която е едно от основните световни наркотрасета.

Поредицата от убийства в Българя и на Балканите – Желко Ражнятович (Аркан), Илия Павлов, Фатик, Зоран Джинджич, босът на ВИС-2 Георги Илиев, арестът на Сретен Йосич (Йотша), убийството на Иван Тодоров – Доктора, ликвидирането на десетки по-малки риби в подземния свят като Поли Пантев и Косьо Самоковеца, бяха опит за наместване на „българския фрагмент“ върху цялостната картина на световния наркотрафик и на неговото балканско трасе.

Според официални източници от 2002 г. през България преминават над 38 % от наркотиците, идващи от Азия и Близкия изток към Западна Европа и САЩ.

В единия край на това нарко трасе е Афганистан, а в другия – Косово и Албания.

Но в дъното е Афганистан, който е най-важният производител на хероин в света. Според Интерпол около 80 % от опиума идва от тази страна, където най-напред опиумът се преработва на морфин, а след това на хероин. Прекурсорите, т.е. химикалите, необходими за този процес, се получават нелегално от фабриките в Узбекистан и Туркменистан.

Операцията по прането на наркопарите се контролираше от Осама бин Ладен, който получаваше срещу това от 2 до 10 % от афганската наркотърговия, която през различните периоди беше между 150 милиона и 1 милиард долара годишно.

Част от тези пари отиваха за поддържането на джихада под формата на нахлуванията на саудитските уахабисти на територията на централноазиатските републики на бившия СССР, друга – за стимулиране на наркотърговията. Срещу наркотиците джихадистите купуваха оръжие, което използваха за разширяването на наркопроизводството.

Специалистите тогава забелязаха, че така наречената „ислямска дъга на нестабилността“, създавана по южните граници на Евразия от американските стратези, с пълно основание можеше да бъде наречена и наркодъга. От едната й страна се намираше опиумният Афганистан, а от друга – най-големият доставчик на индийски коноп – Албания.

Както в Афганистан, така и в албанската си част наркодъгата беше изградена през 90-те години с участието на сътрудниците на ЦРУ, DEA, както и на военното разузнаване на САЩ.

Трябва да припомним и участието на Запада в създаването и изграждането на Армията за освобождение на Косово (АОК). Именно под тяхната закрила албанската наркомания стана една от най-силните в света.

Трасето преминава и през България. То тръгва от Афганистан през Туркменистан и Каспийско море, минава през Кавказ и влиза в Турция. Оттук, по едното си разклонение по море стига до Албания и Италия. Другото разклонение минава през България и Македония и стига до Сърбия, Унгария и Австрия.

Ролята на България се активизира особено след войната в бивша Югославия. От Интерпол твърдят, че „България е важната държава по балканското трасе, тръгващо от Афганистан“.

Българските трафиканти бяха установили връзки и с мафиите в Колумбия, Боливия, Перу, Венецуела и Мексико, които са монополисти на световния кокаинов пазар. Според експертите, наркобароните от Азия и Латинска америка, чиито интереси „преминават“ през Балканите, разполагат в България с капитал от няколкостотин милиона долара.

Още преди 20 години от други медии и социални структури към главния прокурор на България и към председателя на Европарламента Йежи Бузек са били изпратени сигнали с искане българската прокуратура да образува досъдебно наказателно производство с внасяне на обвинителен акт в съда срещу Бойко Борисов.

Искането е направено след станалите известни показания от 25.11.2011 г. в български съд за престъпно посегателство срещу закона, извършено от Бойко Борисов.

Правозащитниците се позовават на заседание на друго дело в Шуменския окръжен съд, на което подсъдимият по делото „Килърите“ – Васил Костов (Кеца), е говорил за връзките на Борисов с групировката СИК. Костов е присъствал на среща в столицата, в която са участвали Бойко Борисов, Сретен Йосич, бай Миле, Стоил Славов и др.

ВИДЕО С ПОКАЗАНИЯТА НА ВАСИЛ КОСТОВ СРЕЩУ БОРИСОВ ВИЖ ТУК:

https://youtu.be/xZL1RByjV0o

На въпросната среща босовете са обсъждали как да съберат пари, за да стане Бойко Борисов Главен секретар на МВР, като предложението след това е било направено на министър Петканов от така наречения кръг „Монтерей“ с главни действащи лица В. Вълков, Ч. Чернев, М. Мутафчийски, Л. Гоцев и др.

Костов е присъствал и на друга среща на босове на СИК веднага след убийството на Поли Пантев, на която те са се карали за неговото наследство от 80-100 млн. долара.

Васил Костов е заявил, че Бойко Борисов е отговарял за канала за хероин от Турция към България и за каптагона и синтетичната дрога – в обратна посока.

Като допълнителни доказателства представителите на гражданските организации посочват, че тази схема за престъпно нарушаване на закона – чрез подобен канал за хероин от Турция към България и за каптагон и синтетични наркотици в обратна посока – е описана и от свидетелските показания на Ваньо Танов, бивш шеф на ГДБОП, пред комисията за вътрешния ред на 40-то Народно събрание. Това признание на екс-шефа на службите дава основание за косвено потвърждение на изнесените факти пред Шуменския съд от 25.11.2011 г. от Васил Костов, се сочи в тогавашния сигнал до Борис Велчев.

Едновременно, в други медии се появиха и данни, които сочат преки връзки и общи интереси между Б. Борисов и дупнишките „феодали“ „братя Галеви“.

Те разкриваха оперативна информация, че в дупнишки цех на фармацевтичната компания „Актавис“ нелегално се произвежда синтетична дрога.

Ще припомним, че собственик на „Актавис“ беше небезизвестния „викинг“ – исландецът Тор Бьорголфсон (впоследствие разследван за банкови машинации в Исландия) и конкубината на Б. Борисов по онова време Цветелина Бориславова и нейната СИБанк, от която тя побърза да се отърве, въпреки сигналите, че е разследвана от някои международни структури. Тази информация попълваше пъзела на изнесените от Танов данни за участието на Галеви в амфетаминовите канали.

Авторите на сигнала до прокуратурата и Европарламента насочваха вниманието и към други свидетелски легитимни показания, дадени пред съд в чужбина. На 7.04.2009 г. пред Белградския окръжен съд известният наркобос (посочен и от В. Костов пред Шуменския окръжен съд), Сретен Йосич (известен като Йоца Амстердам) под клетва заявява, че по времето, когато е бил в България, е „бил закрилян от главния секретар на МВР Бойко Борисов“.

В същата посока е и свидетелството под клетва в същия югославски съд година и половина по-късно – на 30 ноември 2010 г., на защитен свидетел срещу Сретен Йосич – Тамислав Марянович, който признава, че „Бойко Борисов по времето, когато е главен секретар на полицията е бил човекът на Сретен Йосич и на дясната му ръка Слободан Джурович в България“.

Хашим Тачи и Бойко Борисов

Правозащитниците цитираха и секретният доклад от 6.05.2006 г. на посолството на САЩ в София до Държавния департамент на САЩ във Вашингтон, в който се сочат обвинения от миналото на Борисов за връзка със сериозна контрабанда на метамфетамини. Информацията от американската секретна служба SIMO е потвърждение на тези обвинения. В нея се сочи, че Борисов е използвал поста си, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства – Цветелина Бориславова, управлява голяма банка – СИБанк, която е била обвинявана в пране на пари на организирани криминални групи и в участие в незаконни транзакции на Борисов. Посочени са и тесните връзки на Борисов с „Лукойл“, както и дискретните му срещи с представители на руското посолство и един бивш руски посланик.

Твърде много и твърде подробни са съвпадащите информации от различни източници за съпричастността на Борисов към трафика на дрога от и към Близкия Изток.

Борисов е наблюдавал трафика на амфетамини в края на 90-те, но скача на по-високо ниво, след като престъпни босове му купуват поста главен секретар на МВР – това излиза от показанията на Васил Костов – Кеца през 2011 г., които е трудно да бъдат игнорирани, тъй като Кеца е вътрешен човек в групировките и е бил охранител на покойния Бай Миле.

В доклад на офицерите от НСС, писан през 2005 г. се твърди, че като главен секретар в МВР Борисов е закрилял бизнеса с амфетамини на иракчаните и Баретата.

Видно от обясненията на Ваньо Танов през 2008 г., каналът продължава да съществува и е закрилян от най-високо ниво в МВР след като Борисов напуска ведомството и се отдава на политическа кариера.

Тези процеси естествено са наблюдавани внимателно от службите на САЩ, които са натрупали съответната информация. За това свидетелстват както докладът, изготвен за швейцарска банка, публикуван в списанието „Конгрешънал куортърли“, така и неочаквано разсекретения от Уикилийкс доклад на посланик Байърли, написан през 2006 г.

Всички съветници в американското посолство са участвали в изготвянето на портрета на Бойко Борисов, обрисуван в този доклад, който е с най-висока степен на секретност.

Впрочем, в доклада, публикуван в „Конгершънал куортърли“ също се цитира неназован офицер от ФБР, който казва буквално следното: „Администрацията на САЩ направи ужасен избор с кого да си легне в леглото в България. Какъв ужас – изглежда в борбата с терора приемаме помощ от всеки, независимо колко е омърсен“. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ МАФИОТА БЪЛГАРОУБИЕЦ БОРИСОВ ПРЕВЪРНА РОДИНАТА НИ В ИНДИАНСКИ РЕЗЕРВАТ СМЕТИЩЕ НА ЕВРОПА ТАКА БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА ОТКОПУВА СВОБОДАТА СИ ДОКАТО В НАЙ СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ ГО ГРЪМНЕМ КАТО КУЧЕ

  2. Вече цял свят знае че Байко е наркотрафикант, само главния прокурор на България плюс 240 депутати не знаят.

  3. Вече цял свят знае че Байко е наркотрафикант, само главния прокурор на България плюс 240 депутати не знаят

    .

  4. БОЙКО Е НА ВЛАСТ САМО И САМО ЗАРАДИ МАЛОУМИЕТО И МАЛОДУШИЕТО НА СОЦИАЛИСТИТЕ – ПОВЕЧЕТО МИЛИОНЕРИ ДОРИ НЯМАТ ПРОГРАМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ, НО ЯВНО ВСИЧКО ТОВА Е НЯКАКЪВ ПЛАНИРАН ЦИРК В КОЙТО УЧАСТВАТ И СДС И ДПС И ТН

    • На вас градските десни грантаджии все социалистите са ви виновни. Ами като сте немалоумни, вземете вие властта, бутнете Бойко и управлявайте… кой ви спира. Спира ви това, че за вас никой не гласува. А за БСП гласуват и то болшинството от гласоподавателите. А това че ГЕРБ манипулират изборите, че ЦРУ здраво държи нещата в БГ-то, така че мекерето им Боко да е на власт, без някой да гласува за него реално и въпреки всичките му публични излагации и издънки – това пък вече е съвсем друг въпрос. Надявам се ти е станало ясно „ДС-то“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *