НАЯДОХТЕ ЛИ СЕ, ГЕРБ, НАКРАДОХТЕ ЛИ СЕ?! Автобусът-Ковчег счупил като солети десетки метри мантинела от Фалшивата ви Магистрала!

Господа крадци от ГЕРБ, наядохте ли се, накрадохте ли се от строежа на злощастните си магистрали, строени с една трета от отпуснатите евро-пари, за да си приберете останалите по личните чекмеджета… Опосканата от кражби магистрала „Струма” взе зловеща дан – 45 трупа, сред тях 17 деца. От ЕС заявиха, че това е катастрофата с най-много жертви в Европа за последните 15 години. Точните причини за ужасната трагедия тепърва ще се доизясняват, но едно е безспорно отсега – основния виновник е некадърно направения аутобан. Новата магистрала, с която Борисов се бие в гърдите, е строена с най-евтините материали и по безобразен начин с много фундаментални грешки – от некачествените мантинели с два болта до завоите с обърнат наклон и сгрешевана маркировка. Най-лошото е, че тази магистрала – гробница е построена така не от некадърност, а за да остане голямо ресто за чекмеджетата на Борисов и шайката му ГЕРБ.

Рейсът на фирма „Беса транс”, регистрирана в Кюстендил, е отнесъл десетки метри мантинела, сякаш чупи солети, преди да се преобърне и запали, така че хванатите в капан пътници да не могат да напуснат автобуса. Всеки край на поставената уж да предпазва от излизане от пътя метална шина е била хваната не с 4 болта, а с два, за икономия, която сега взима своя кървав данък.

Директорът на Националната полиция главен комисар Станимир Станев съобщи, че само двамата шофьори на катастрофиралия на магистрала „Струма“ автобус са били със северномакедонско гражданство, а пътниците са албанци, предаде БНР.

„Автобусът е пътувал от границата с Турция към границата със Северна Македония. Последователно е минал през три магистрали – „Марица“, „Тракия“ и „Струма“. По първоначални данни в автобуса са пътували 52 души, включително шофьорите“, каза главен комисар Станев.

Трагедията стана на 31-ия километър на магистрала „Струма“ малко след 2 ч. тази нощ, близо до разклона за село Боснек. От Турция към Северна Македония са пътували четири автобуса с екскурзианти, като последният от тях се удря в мантинелата и се запалва.

45 са загиналите, сред тях 17 деца  -12 непълнолетни и 5 малолетни. Според първоначална информация причина да не могат да се спасят хората е това, че автобусът се е преобърнал. Само седем души са оцелели и в момента са в „Пирогов“, без опасност за живота.

„Картината е ужасяваща. Не е за гледане…Не съм виждал такова нещо – овъглени тела, пресовани едно в друго“, каза вътрешният министър Бойко Рашков.

Автобусът първоначално е блъснал мантинела, която ограничава разширение, предназначено за временна спирка на превозни средства от дясната страна на платното. Цялата отсечка е със сгрешена маркировка-убиец и абсурдни пътно-строителни решения.

От удара с превозното средство са отнесени десетки метри от нея. След това автобусът се е ударил в насрещната ограничителна мантинела, която разделя двете платна – в посока към Благоевград и в посока към София. Именно там е спрял.

По пътното платно има парчета от конструкцията му, които са се отчупили след първия удар в дясната мантинела.

И в момента асфалтът е мокър, не се забелязва спирачен път.

КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТРАГЕДИЯТА:

ПЕТЪР КЪРДЖИЛОВ, журналист и писател: Ужасяваща трагедия, за която са виновни ГЕРБ!

Минавал съм поне десет пъти от откриването на магистрала „Струма“ през 2013 г., включително през нощта, и съм запомнил много добре мястото, където е катастрофиррал автобуса. Там без каквото и да е обозначение преди завой изскача лента за движение – за отбивка за почивка, с мантинела между платната на магистралата и лентата за отбивката. Това е трудно да се види през деня, камо ли през нощта, освен ако не караш много бавно. Колко бавно трябва да караш на магистрала обаче, щом няма нито един предупредителен знак или маркировка…?

Безспорните главни виновници за смъртта на хората от Северна Македония са всички ресорни министри на ГЕРБ и самият Борисов, които през всичките седем години от откриването на магистралата оставиха отсечката с тази отбивка в това състояние. Мир на душите на загиналите и съболезнования на близките им!

БАШАР РАХАЛ, актьор: ГЕРБ вместо да строят качествено, окрадоха парите.

Крайно време е да бъдат осветени всички пътища и магистрали в България. Някакъв тежък мрак е да караш нощно време из нашите пътища. Няма маркировки, светлоотразители, високи бордюри. Принуден си да караш на дълги..заслепяваш други. Влизаш в друга държава..всичко свети. Сега мракът е за наша сметка и за близките на починалите. ГЕРБ взеха много пари от Европа не само за магистрали, но и за ремонти на другите пътища. Явно всичко са откраднали защото положението е трагично. Ама аз , каквото и да напиша, няма значение. Мир на душите на починалите.

ИВАЙЛО ШОПСКИ, народен будител: Наглецо Борисов, мястото ти е в затвора!

Тази така наречена ,,Магистрала“ (скоростен път ) е направена с опасни завои и много подлъгващи виражи.

Днес представители на най-крадливата партия в българската история ГЕРБ излязоха да поискат оставки на служебни министри заради трагедията. Каква наглост и безочие! Тези безумци да не смятат, че сме забравили кой строи този път? А знаете ли, че целият пропада и от лятото се хвърлят милиони за укрепването му? Наглецо Борисов, мястото ти е в затвора!

Често минавам по този маршрут и знам как при малко по-висока скорост завоите те изхвърлят. Понеже имам и доста опит зад волана на автобус (с Пътуващото ми читалище ) и общо над 1 млн. километра зад гърба си, ще си позволя да допусна като най-вероятна причина грешка на водача. Дали му е прилошало или се е разсеял няма и да разберем. Но ако беше само това причината- всички в автобуса биха оцелели. Не! Една от тези причини се е съчетала с убийствената инфраструктура на пътя(калпавата настилка, фалшивите мантинели липсата на маркировка, сигнализация ) и това е довела до трагедията. Жалко! Съболезнования на близките и Бог да прости загиналите! Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Тази сутрин слушайки новините за трагедията със запаления автобус бях отвратен от „мисирките“ и от „експертите“, които един след друг се състезаваха сякаш да търсят причина за катастрофата в строителството на магистралата, явно предполагайки, че е строена по времето, когато ГЕРБ бяха на власт! То не бе причина, лошата маркировка или слаби мантинели и какво ли още не! Дори единия „експерт“ неволно си противоречеше, като каза, че автобуса нямал спирачен път. На никой не му идваше на ум, че потерпевша ще е накрая Родината ни, която без свян оплюват (не осъзнават, че оплюват себе си) и тръгнат ли изречените им лъжи по световните медии, после истинските причини и да се установят, ние ще трябва да доказваме, че „нямаме сестра“. И всичкото това за да оплюят Бойко Борисов и ГЕРБ, а накрая се оказа, че този участък е изграждан от правителството на Сергей Станишев! Само, че оплювките останаха! Не господа „експерти“, макар, че все още следствието не е приключило, явно причината не е магистралата, а най-вероятно е човешка грешка, само, че вашите оплювки останаха по тялото на България! Затова никога, ама никога не използвайте такива трагедии за политически цели!

    • Към ГЕРБ нямам грам симпатии, но както виждаш и тук същото – Наядохте ли се ГЕРБ, накрадохте ли се – а тя магистралата строена по времето на тройната коалиция. Необективността и лъжата още на никого не са донесли симпатии и поддръжка от нормални, мислещи хора. От лумпени, може.

    • Тази отсечка е строена по времето на Станишев преди 13 години – да. Но не като магистрала. Магистралата (Струма) я построи Борисов преди няколко години и включи в нея тази отсечка. И кво викате- за 13 години сигур не е възникнала нужда от ремонт, а при включване на отсечката в магистралата не е било нужно експерти да я огледат, подходяща ли е за магистрален път с неограничена скорост?! Естествено че вината е на ГЕРБ. Вие малоумни ли сте. Да обвинявате Тройната коалиция за отсечката е все едно да вините калпавите работници на Цар Симеон Велики за това че Кръглата църква, строена през 9 век, сега е полуразрушена.

  2. Хайдее и тук ли вече блокираме неугодни коментари. Ами чао тогава. И без друго не сте прелели от посетители на сайта.

  3. Аз, като строителен инженер по пътища и мостове, ще мисля че за трагедията магистралата не е виновна.Трагедията е причинена не от лошия път, а от пожара.Пожарът вероятно е тръгнал или от двигетеля, или от спукано балонче с газ, които туристите обикновено носят със себе си за икономии. Преспорагам, че някой от пътниците е решил са си стоплеи манджата по пътя. Също не изключвам версията за запалена цигара, тогава в салона на рейса би трябвало да има наличие на газ, проникнал или от двигателя или от балонче.

  4. Да!Много експерти!Но как така мигновено се запалва автобусът и изгаря цялостно също мигновено!БОГ ДА ПРОСТИ!

  5. а що никой не обсъжда калпавия шаферин?
    и защо са цапнали по една черна лента сайтове?
    Когато в македония при катастрофа загинаха хора от българия с аги подминавали и с асе смеели и подигравали тук тарур чак,защо вината да е на пътя а не в шаферина?

    защо нее проверяван автобуса има записи на които се виждало че спира з а5 /пет / минути и тръгва..какво е имало вътре та избухнало любим номер на албанците да ползват жени и деца за прикритие…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *