Шойгу: САЩ Тренират Ядрен удар срещу Русия!

Американски бомбардировачи са тренирали ядрени удари по територията на Русия от две направления. Репетицията се е състояла само на 20 км от границата на Руската федерация. Това обяви днес руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

През последните седмици напрежението между Русия и САЩ ескалира заради Украйна. Вашингтон обвинява Москва, че се кани да нахлуе в страната. В същото време Русия обвинява САЩ и съюзниците им от НАТО в агресивно поведение и провокации в рамките на поредицата от техни военни учения в Черно море.

Само през последния месец руската противовъздушна отбрана е засякла 30 полета на американски стратегически бомбардировачи в опасна близост до границите си. За сравнение – в сравнение с ноември месец миналата година интензитетът на опасните облитания се е увеличил 2.5 пъти, обяви още Шойгу. Според данни на Министерство на отбраната на Русия, съобщени от Шойгу, САЩ са тренирали ядрено нападение срещу Русия от две посоки – от запад (откъм Европа) и изток – от военните си бази в Япония и Южна Корея.

Сергей Шойгу е разговарял по темата с китайския си колега Фей Фънхъ, като го е предупредил, че ударът от изток е заплаха не само за Русия, но и за Китай. Двете страни са се договорили да засилят общото си сътрудничество в сферата на отбраната, като завбъдеще провеждат повече съвместни военни дейности.

Редица американски и руски експерти са категорични, че никога Вашингтон и Москва не са били по- близо до директен въоръжен сблъсък от сега. Външният министър Сергей Лавров е категоричен, че дори през Студената война дипломатическите канали между двете държави не са прекъсвали и за миг, докато сега вече ги няма. Причината е ясна – желанието на САЩ да включат Украйна в НАТО, за да се сдобият с военна база в опасна близост до Москва. Руският президент Путин е категоричен, че Украйна е червена линия, която няма да позволи да бъде прекрачена от НАТО. САЩ и Западните им съюзници обаче продължават с наглите си опити да разположат бойната си техника само на 200 км. от Москва. Едната от двете страни трябва да отстъпи, за да се избегне войната, но е повече от ясно, че това няма да е Русия. Защото тя няма накъде повече да отстъпва. А и от историята знаем какво се случва, когато Мечката бъде притисната до стената. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *